Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

 • 19 928
 • 780
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 24 315
Нищо по-различно няма да стане. Не и поради ПО. Така или иначе децата и в момента си ходят където искат и се събират както и по колкото си искат. Някой излъга няколко души миналата година, че децата били криви за нам коя си поред вълна /аз не ги броя, радвам им се по морето само - там са истинските/ и понеже зависеше от няколко човека какви мерки ще се отчетат, те си избраха тази, като финансово най-щадяща.

# 31
 • Мнения: 1 750
Да , сега чужденците и купона по курортите надигна вълната, ама нито едните , нито другите са ограничени , обаче децата да ги затворим превантивно ... за всеки случай.

# 32
 • Мнения: 24 315
Мхм, който смята, че с превантивно затваряне ще се реши личния му въпрос - никой не го спира да се затвори и превантивно.

# 33
 • Мнения: 7 219
Не се касае за личен въпрос.
Ковид е проблем от обществено значение.
Никой не казва, че децата са криви. Истината е, че 25 деца, затворени в едно малко помещение като класна стая, са си инкубатор. Като добавим и семействата на тези 25 деца - с просто око се вижда колко много народ е навързан само покрай един клас.

utro77, ходът на пандемията щеше да е такъв дори и да бяха закрили училищата от март 2020 в началото на пандемията. Ето тази вълна я започваме без да има училище.

Почваме я, спор няма. Присъствено училище обаче ще я покачи безспорно.
Дали здравната система е готова да я посрещне?
За справка отново - миналата година септември 300 заразени дневно. Тази година виждате колко са.

# 34
 • Мнения: 2 071
Ами не е честно, по морето дистанция , маски не съществуват, накрая учениците го отнасят. Лятото ковид няма, на есен се връща.
Лошо, много лошо, така се надявахме с ваксините всичко да свърши...Просто не ми се мисли, с първокласничка и ясленче вкъщи, а аз на работа Close

# 35
 • София
 • Мнения: 7 638
Не знам колко вълни още трябва да минат, за да се разбере, че същите нямат нищо общо с ПО. При предходната вълна повече от месец децата бяха на училище и случаите прогресивно намаляваха. Тази вълна се надига по време на ваканцята, но не, за някои пак ПО е виновно. Laughing

# 36
 • Мнения: 52 293
Колко са...пак толкова. За днес съобщиха точно 300 заразени при направени около 6000 теста.
Явно миналата година пак са били толкова... СлОчаеност??2

# 37
 • София
 • Мнения: 7 156
Благодаря за линка, пропуснала съм го като информация.

Значи какво излиза:
Към 15.08.2021 Бургас (178/100 хил.), Велико Търново (149/100 хил.) и София (141/100 хил.) са с най-висока заболеваемост на 14-дневна база (източник: https://covid19.ncipd.org/).
При ниво 3 (14-дневна заболяемост от 250 до 500 на 100 000):
"Детските градини са отворени. Училищата работят по график, изработен от МОН, а ВУЗ - без провеждане на лекции и упражнения в присъствена среда (изкл. за присъствени упражнения на медицинските специалности и специалности в други ВУЗ, по решение на съответното ръководство)".

Тоест, пак опираме до това, че дори и да имаме количествени параметри, не знаем кои групи ученици ще обхваща и какви мерки ще се предприемат. Отделен е въпросът, че е записано, че графикът се изработва от МОН, което означава, че ще мислят до последно. Според мен за 3-те седмици до 15.09 тези 3 области спокойно ще минат в червена зона. Въпросът е, че пак не е ясно кой ще е дистанционно, кой - присъствено, кой на смени и т.н.

# 38
 • Мнения: 52 293
Защо го нищите изобщо, като  нищо няма да измислите и разберете. То е ден за ден. Аз отдавна нямам нерви да им слушам бройките и тънките сметки, само като чуя че почват числа да ми говорят по телевизията, и се хиля и намалям звука. Напушва ме яко смях. То просто...е очевидно всичко...

# 39
 • Мнения: 7 219
Не знам колко вълни още трябва да минат, за да се разбере, че същите нямат нищо общо с ПО. При предходната вълна повече от месец децата бяха на училище и случаите прогресивно намаляваха. Тази вълна се надига по време на ваканцята, но не, за някои пак ПО е виновно. Laughing

Да съм казала, че ПО е виновно за тази вълна?
Казах, че ПО ще утежни положението на фона на тази вълна.
И не разбирам кога са намалявали бройките при ПО.

Колко са...пак толкова. За днес съобщиха точно 300 заразени при направени около 6000 теста.
Явно миналата година пак са били толкова... СлОчаеност??2
За днес заразените са 384.
А миналата седмица почти всеки ден бяха над 1000. Такива цифри миналата година по това време нямаше.

# 40
 • София
 • Мнения: 7 156
И за мен не е наслада да нищя темата, интересувам се, за да планирам нещата организационно. Предполагам, че е въпрос, който вълнува повечето родители на деца в малките класове. Явно ще чакаме до 14.09, то се е видяло.

# 41
 • Мнения: 24 315
Не можеш да планираш нещо, което не зависи изобщо от теб и което е изначално неясно при какви параметри как ще се развива и как и кога тези параметри ще се променят.
Бройки - кройки - всеки може всичко да си измисли и разпространи в пространството - това го знаем от години. Стига да е удобно за тоя, който движи конците на марионетките.

# 42
 • София
 • Мнения: 7 638
Ето тук:
По-добре да не следват миналогодишния модел, а да действат по-превантивно тази година. Миналата година точно ПО оплеска нещата и цяла зима ни отне да изплуваме. А имахме по 300 заразени септември. Сега с по над 1000 не ми се мисли какво ще стане, ако пуснат учениците ПО.

За толкова време не стана ясно, че вълните идват и си отиват закономерно навсякъде по света, независимо от вида и строгостта на мерките, и в частност - дали има или няма ПО.

И не разбирам кога са намалявали бройките при ПО.

Юни месец например.

# 43
 • Мнения: 24 315
Когато децата си бяха цел месец в училище. Някои - още от май.

Разбирам отделни лични страхове. За по-притеснените и сега си има ДО по избор. Не желая обаче такова да продължава да се налага насилствено и безогледно наред, без преценка на конкретните факти. Защото това може да продължи до безкрай отново немотивирано и безсмислено.
Освен ако именно това е целта.
Да я казват, ако е тая,и да си намираме тогава по-навреме решенията.

# 44
 • София
 • Мнения: 1 365

И не разбирам кога са намалявали бройките при ПО.
Тази година през май, когато всички ученици бяха ПО и бройките заразени намаляваха константно от началото на април, та чак до края на юли почти. Живото доказателство, че ПО няма никакво отношение към вълните, колкото и да е удобно и изгодно за някого да изнася такива твърдения.
Миналата година просто вълната съвпадна със застудяването, когато закономерно си има покачване на респираторните инфекции. Като добавим и "факта", че освен Ковид, други болести нямаше, ето ни една голяма вълна.

Общи условия

Активация на акаунт