Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 611
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Явно тук добрият тон няма да се върне скоро...

# 526
  • София
Амбър, а кой е загубил разсъдъка си?

# 527
Данните не са успокояващи, но те са еднакви за всички. Защо ресторанти, кина, басейни, магазини, молове и всичко останало работи без никакви ограничения, а училищата трябва да затворят? Защо децата трябва да станат изкупителна жертва?

# 528
  • София
С риск отново да стане грозно в темата, прочетох една от потребителките, които ревностно защитаваха ДО в една друга тема. Казваше, че трябва да работят тези браншове и по-добрият вариант е децата да са в къщи, защото при вариант мама и тате у дома, а детето на училище, няма кой да го храни това дете. 🙄
Аз не се бях замисляла над тази гледна точка, но това не е мой проблем, а на тези, които нито измислиха мерки за безопасност в училищата, нито създадоха адекватен механизъм за обезщетяване на обикновените хора, не бизнеса.

# 529
  • Някъде там...
И аз ще ходя на протеста. Море съм видяла за последно през 2019... Миналата година не ходихме никъде. Тази си позволихме малко планина, сега. В момента в ресторанта на хотела има купон след семинар. Хора, прегръдки, танци, нула мерки. Беснея! Защо ли?! Защото всички възрастни се забавляват и са с минимални ограничения. А децата пак ще ги затворят.
Защото училищата трябва да бъдат затваряни последни, а не първи.
Мерки има само спрямо децата, а би трябвало да има спрямо всички, за да не стигаме до момент, в който се налага да преминаваме към ДО.
Искам да имам избор, както имат желаещите ОРЕС, дори при определени условия, но избор, който да позволи на децата да са присъствено. ДО вече не е вариант. Трета година подред е много.

# 530
Значи такива изказвания като на Десиве 78 и Лоритта могат да ме докарат до истерия. Аман от глупости! Що не се качите в планината и не си стоите там?!?! И ние сме от спазващите мерки, ваксинирани, неблъскащи се в тълпите..... И поредна година ДО - ми не, не искаме! Ето, затова ме избива на агресия
От простотията и слабоумието на някои хора в таз държава.

# 531
  • София
Няма как да се предпазим от вируса напълно, независимо дали децата ходят на училище или не и това, което всички можем да направим е да подсилваме имунната си система и защита, за да го изкараме по-леко. Аз съм начален учител и съм твърдо за присъствено обучение. Друг е въпросът, че доста родители предпочитат децата им да са онлайн и това усложнява работата на учителите, които трябва да преподават и присъствено и онлайн.
Има много хора, които нямат никаква възможност да си гледат децата, освен с неплатена отпуска и при тях вече е въпрос на оцеляване..

# 532
  • София
Миналата година в началото бях за ДО и дори доста добре се получаваше, следях и мненията на няколко деца и до един момент нещата бяха ок. За тази говина хич не е ок, защото за мен въпросът е принципен  - не може възрастните да се вдетиняват и да правят каквото си искат, на кръчмарите и турестическия бранш да им е позволено всичко, а децата да са затворени. Все още смятам, че училищата са развъдници, защото се видя, че децата също се заразяват и предават вируса, но при сегашното положение при възрастните не може само едни да са ограничени. Не става всички останали развъдници като офиси, кръчми, хотели и магазини да са на макс, а децата затворени. Да разпускат всички мерки и да се приключва.

# 533
Andariel, кои мерки да разпуснат? Какви мерки има?

# 534
  • София
Формално има някакви, снощи нали даваха репортажи за проверки за заведенията, ама тая работа е мижай да те лъжем. Формално са разписани и някакви мерки за училищата, но пак ще е мижай да те лъжем. Само си играем на лъженка.

# 535
  • Бургас
Аз нали живея почти на самият плаж и на 10 мин пеша от центъра на Бургас. Ежедневно имам наблюдение на най "вървежните" зони. Мерки- НИКАКВИИ, ама като казвам никакви и аз го давам ларж, обаче това вече е наглост, сериозно. Ако ги проверяваха, мислите ли, че щяха да си продължават така спокойно да не ги спазват.
 Дори аз тази година избрах да почивам на планина в самостоятелна зона/вила/ и на къмпинг с децата,на море, в краят на сезона, уж да сме малко смечалците и основно едни и също, заащото по тея места са ограничен контингент и рядко чужденци, ама май ще се окаже, че тая година сезона е наистина на маккс. В заведения почти не ходя или избирам такива, в които не са един връз друг от 5 континента събрани/обикновено малки и квартални в които муцуните са едни и същи почти постоянно/

Днес пътуваме надолу/разбирайте на юг/ към Арапя. Облачно е и хладничко последните няколко дни и е краят на сезона. Ами -овърбукнато е и приятели казват , че все още е фул макс навсякъде, а да си намериш местенце на плажа или в заведение е късмет.........Та стигаме пак- от заведенията - идват приходи, т.е ще работят, сезона е на фул макс , особено по южноото и никой няма намерение да следи за капацитета по тея места, особено сега, децата са разход- ще си седят вкъщи. Не е въпрос дори на здравна логика и мерки и това го виждам с очите си, ежедневно.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 07:42 от Cherry^Blossom

# 536
Няма как да се предпазим от вируса напълно, независимо дали децата ходят на училище или не и това, което всички можем да направим е да подсилваме имунната си система и защита, за да го изкараме по-леко. Аз съм начален учител и съм твърдо за присъствено обучение. Друг е въпросът, че доста родители предпочитат децата им да са онлайн и това усложнява работата на учителите, които трябва да преподават и присъствено и онлайн.
Има много хора, които нямат никаква възможност да си гледат децата, освен с неплатена отпуска и при тях вече е въпрос на оцеляване..
Благодаря за това мнение! Гласът на разума❤
На последните страници пак противопоставяне: ПО срещу ДО, искащи срещу неискащи мерки… ваксинирани срещу.. не. Ами така няма да стане.
Аз не заклеймявам никого. Имам близки, работещи в засегнати браншове, е, не е ок да трепериш ще имаш ли работа от днес за утре. Иначе е удобно да си нарочиш враг и да го громиш в бг мама, като виновен за заразата, да, много удобно.
За децата искам нормално училище, но ежседмичното им тестване, маски нонстоп и ваксиниране не ги приемам. Не здравите деца трябват да доказват, че не са болни, а болните със симптоми да си остават вкъщи и за този процес да се следи.
Ако искате ме наричайте конспираторка и каквато си искате, но дългосрочно няма друг вариант, който щади децата. А те са ни най-важното.
И как не се замисляме, че искаме да ги подложим на мерки, каквито ние и за миг не сме спазвали като възрастни. Потресаващо!👀

# 537
  • Пловдив
Е, как да не сте спазвали мерки. В предходните постове всички твърдят, че спазват мерки и носят маски, и не се бутат в навалица и т.н. Аз нося маска, подбирам си часовете за пазаруване, както и ресторантите, които посещавам. Ваксинирана съм. Детето ми носи маска без никакъв проблем. Научи се. Приятел лекар и обясни, че по 10 часа на ден, не сваля маската и не е умрял от бактериална пневмония и прочие дивотии. Също така обясни колко важна е хигиената и чистоплътността във всички аспекти на живота. Не само при ковид. Не, че аз не обяснявам същото. Постоянно. Посланията, които отправяме са много важни. Нищо, ама нищо няма да му стане на детето ми ако носи маска. Тя самата вече не желае да я плюят като кихат и кашлят около нея. Преиграваме с драмата. Не може и вълкът сит, и агнето цяло. Необходим е баланс на компромисите. Аз не вярвам, че ще има ДО. Само децата останаха непотопени в стадния имунитет. Време им е. И, не не ми казвайте колко много са го изкарали леко и безсимптомно. Моето не е боледувало. Но пък близко дете се зарази от майка си, която е лекар и хич, ама хич не му беше леко. Примери най-различни.

# 538
Данните не са успокояващи, но те са еднакви за всички. Защо ресторанти, кина, басейни, магазини, молове и всичко останало работи без никакви ограничения, а училищата трябва да затворят? Защо децата трябва да станат изкупителна жертва?

Би трябвало в тъмночервена зона и те да не работят, или да работят с ограничения, нали такъв е плана.

# 539
Dazel, не вярвам да не си ме разбрала, но да се поясня:
Ходим ли с маски на работа непрекъснато, без право да ги махнем? Не говоря за лекари, а за масовия случай.
Тестват ли ни 2 пъти седмично за достъп до обществени места и до работно място? Не.
Защо сме ок това да стане с децата?
И не, решението не е тези мерки да се приложат и за възрастните. Но не ми се спори пак за мерките тук, нещата са дъвкани многократно, вече всичко отдавна е казано.

Общи условия

Активация на акаунт