Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 582
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
Обикновено гледам да не вземам отношение по подобни изказвания, но дали Вълчев си спомня, когато той беше министър на образованието, при какви стойности учениците преминаваха в ОРЕС и какво направи той по въпроса за максимално присъствено обучение?

Идват избори, всички средства се използват.

# 586
На Вълчев вече му е широко около врата, може да си приказва каквото иска.

# 587
Обикновено гледам да не вземам отношение по подобни изказвания, но дали Вълчев си спомня, когато той беше министър на образованието, при какви стойности учениците преминаваха в ОРЕС и какво направи той по въпроса за максимално присъствено обучение?
Да не забравяме кой беше на власт тогава.
Той и Стаматов говореше едни други неща, ма сега обърна плочата.Smile
Жалко, че не мога вече да му коментирам публикациите. Sweat Smile

# 588
  • София
Точно това щях да кажа. Кокло хубаво щеше да е, ако прилагаше тези възгледи, когато той беше министър. Smirk

# 589
Нашата област приближава към тъмночервената зона и училището може да си остане само мираж.
Маски при нас миналата година не са носили кой знае колко стриктно. По-голямата част от учителите също не ги носят правилно, та няма как да го изискват и от децата. Знам, че при нас мерките са в голяма степен само на хартия и средата в училище си е рискова. Не е обаче по-рискова от магазини, офиси, спортни зали, производствени цехове и т.н. Държа децата ми да ходят на училище. Активно и спортуват. Единственият начин по който аз можех да минимизирам риска за тях в тази страна на абсурди, беше да ги ваксинирам и това и направих. Сега искам никой да не им спира достъпа до училище и до спортните зали.

# 590
Сега казват че ще засяга тежко децата. Това, което казват не ми харесва, особено когато всичко което казват се случва.
На Запад възрастните ги изповаксинираха, сега на прицел са децата 12- 18 год. Затова и от този щам ще боледуват предимно в тази възрастова група. Следващия щам ще хваща най- малките и ще ги почнат и тях. Колко удобно, нали? Чак страшно.

Тоест изповаксинираните възрастни няма да боледуват, а неваксинираните деца - да. И като се ваксинират и те, ще боледуват само най-малките - неваксинираните.

Чак такава ефикасност на ваксините и най-големия проваксър май не им приписва  Simple Smile
Има логика, ваксинираните възрастни мислят, че ще карат леко, няма да искат да ползват маски (такива ваксинирани преподаватели има в темата), но ще пренасят и децата, които не са защитени и не знаят как добре да ползват маски ще хващат. Пак никой не каза преболедувалите деца ще се заразяват ли с тежко боледуване, и  в тази липса на яснота при желание може да се види конспирация понеже вече 12 годишните могат да се ваксинират.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 18:46 от Sparkles

# 591
Тоест изповаксинираните възрастни няма да боледуват, а неваксинираните деца - да.
Тоест, моест, гледайте на Запад какво става. Ние сме една крачка след тях.

# 592
На Вълчев вече му е широко около врата, може да си приказва каквото иска.

Естествено. Не носи никаква отговорност. Вместо 750/100 000 може да предложи и 2000/100 000.

# 593
  • София
Ми, аз като гледам какво става на Запад, че и тук, съм леко оптимистична. Днес разглеждах графиките в Wordometers - по-слаба е тази вълна и, което е по-важно, с много по-ниска смъртност.

# 594
  • Майничка
Не забравяйте, че здравен министър е по-силна карта от образователен. Сега Вълчев може да си говори каквото си иска, но ако стане пак образователен министър, пак няма да има думата по въпроса.

# 595
На Запад вълната е по-лека, но ваксинационното им покритие е над 50%, а нашето не е стигнало и до 20. Аз не съм оптимист, че вълната при нас ще е като тази на Запад като последствията. Съжалявам, че пак учениците, основно 5-12 клас, отново ще го отнесат, щото нали е най-лесно. Малките не ги мисля изобщо. Те отново ще си учат предимно присъствено, големите обаче... За тях няма надежда Sad

# 596
  • Някъде там...
Сегашните седмокласници ще си изкарат почти цялата прогимназия на ДО... Звучи страшно. А 12-годишни нямам намерение да ваксинирам. Пубертетът е достатъчен стрес за организма.

# 597
  • Ямбол
Не че го защитавам, но тогава нямаше много думата. Заповедите бяха на здравния. А и тогава ваксини нямаше.

Прибрах се в града си и тук е нещо ужасно. Много болни има и болницата ни е пълна. Говорих и с колеги, никой не смее да си помисли за ПО. Силно се надявам отгоре да позволят, че нашите на местно ниво няма да помесмеят да вземат такива решения, ако не ги посъветват.

# 598
  • Бургас
Това е само загрявката за вълната,.чакайте да стане ноември декември....когато по принцип се разгръщат респираторните и ще се види истинската вълна. Ваксинирани, с маски, все тая, то си имат пикове тоя вид инфекции, като например шарките са напролет, ентеро лятото а респираторните ..... зимата и до тогава ще са се понавъдили и щамове. Общо взето като грипа. Ваксинираш се за едно и ще дойде друго.

# 599
Ganis, + 100 за маските❤

И тук ли конспирации как фирмите искат да набодат всичко живо, за да печели и да направи хората роби?
Ами общо взето, без последната небивалица за робите, другото хич не е конспирация.

Вълчев с чудесно популистко изказване, браво.
Къде беше миналата година да се изправи с такова искане, едва промънкваше тогава?🥺

За повечето болни деца при Делта: иска ми се някой да даде статистика за реалния брой на децата в болница с Ковид в момента. А не само да се упражняват в плашене.
И тази статистика да посочва кои деца са там със симптоми на Ковид. Защото има много, които влизат в болница за нещо друго и просто показват положителен тест при приема. Те също са част от броя хоспитализирани, но реално не са тежко болни от Ковид.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 06:36 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт