Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 427
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
  • вкъщи
И аз си мисля, че родителите трябва някак да се опълчим на безумието, не си представям осмокласникът ми да не се запознае с новите си съученици  и да не изгради среда в новото си училище, а кака му абитуриентката, да се готви за матурите по напълно новия и непознат формат вкъщи пред черен екран. А аз като учител да прекарвам 16 часа поне , взирайки се в лаптопа, да търся начини да поднеса материала по най-удачен и разбираем начин и накрая да получа обратна връзка от незадоволителен брой деца. Пропуските вече ще са цяла бездна, мотивацията е никаква -всеки родител и учител го знае.
Меко казано съм бясна.

# 181
  • София
Лелка, ние с теб сме в "една люлка". Осмокласник+абитуриентка+мама преподавател... И за да е пълно щастието при мен има принцеса в предучилищна и ММ е една година в редовна магистратура от 1 септември ... Ихуууу

# 182
Значи това, че мерките не се спазват, няма контрол и санкции, и на никой не му пука, ще доведе децата до поредната куха учебна година. Те не са виновни!
Наскоро голямата ми дъщеря сподели, че не познава всички съученици!!! От нейния клас! Беше в осми мин.г. в неголям областен град. Представяте ли си? А малката беше първи клас и всяка сутрин ме пита: Кака защо не е на училище?

# 183
И аз си мисля, че родителите трябва някак да се опълчим на безумието, не си представям осмокласникът ми да не се запознае с новите си съученици  и да не изгради среда в новото си училище, а кака му абитуриентката, да се готви за матурите по напълно новия и непознат формат вкъщи пред черен екран. А аз като учител да прекарвам 16 часа поне , взирайки се в лаптопа, да търся начини да поднеса материала по най-удачен и разбираем начин и накрая да получа обратна връзка от незадоволителен брой деца. Пропуските вече ще са цяла бездна, мотивацията е никаква -всеки родител и учител го знае.
Меко казано съм бясна.

Като учител, какви мерки вземате във вашето училище, за да учат присъствено децата? Предвиждат ли се например тестване, както в другите страни,  ваксиниран ли е персонала?
Нали разбирате, че няма как всички да се натъпчат в класната стая без никакви предпазни мерки, ако сме в разгара на миналогодишната история и болниците првливат отново и няма достатъчно лекари, а гледам че още отсега някъде почват да закъсват.

Всички искаме едно и също, а именно нещата да са по старому, ама не са.

Моята единствена надежда е тая вълна да е по-слаба и кратка, за други не се сещам.

# 184
  • вкъщи
И до последно ще ни държат в неведение, притеснение и непрекъснат стрес- и нас  и децата. Такова чудо само тук .
Iris като учител правя всичко,което зависи от мен- ваксинирана съм от март месец въпреки тежката операция,която преживях февруари. Нося маска в училище непрекъснато, не допускам ученици без маска,дежуря два дни  в седмицата в коридора и следя за носенето на маски и спазването на дистанция. А Вие като родител какво правите?
.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 22:14 от лелка

# 185
Еми то и те не знаят, как да кажат.

# 186
  • Бургас
А къде по-точно закъсват болниците?

https://bnr.bg/burgas/post/101516556/d-r-boiko-mirazchiiski-tazi … ba-ot-predishnata

# 187
  • София
Ирис, тези въпроси искаме всички да ги зададем. Защо се обръщаш персонално към лелка. Не от нея зависи организацията в училище, особено пък тестването. Защо насочвате недоволството си към тези, които искат нормални неща, а не към тези, които не искат да осигурят необходимите условия, за да могат децата да са в училище?

# 188
  • вкъщи
Ирис сигурно очаква от учителите да купят тестове и да тестват децата.
Нищо, важното е ,че децата сега никъде не се събират. Тийнейджърите не работят,не ходят по дискотеки.... Магазините не пращят от клиенти,навряни един в друг. Хотелите не са претъпкани на макс.Родителите не се събират с никой. Но най -великото струпване е в училище и най- опасното място е там.

# 189
  • София
При нас мерките са много повече организационни, отколкото други - разделени потоци за влизане, излизане, почивки, използване на една стая от една група учащи, машини за кафе, напитки и закуски, които се почистват с дезинфектант след всяко междучасие, правила за ползване на столова, спортна зала, библиотека, максимално се работи на отворени прозорци, отчетохме негативите на ДО и сега има график как ще се осигури ПО за всеки поток поне на 50%, защото останалото е лъжа (но на нас в голяма степен ни плащат студентите и не можем да си позволим да ги лъжем, че учат). Вярно имаме и автономия да решим, но истината е, че през лятото се разписаха варианти, проиграваха се - как ще се осигури преподавателски състав, как ще отговорим на очакванията на учащите... И понеже няма как да разчитаме, че всичко ще работи на добра воля, така са разпределени нещата, че разминаването във времето  не позволява да се омешат големи потоци. Е, на 1-ви започваме и се надявам да не ни се мешат излишно отгоре.

# 190
Е как пък все на есен почват да преливат болниците, м?
А дойде ли сезонът, се опразват, и тичаме и ни призовават да спасим сезона?

# 191
  • Sofia
Но най -великото струпване е в училище и най- опасното място е там.
Не - грешка. Училищата не са причината за поредната вълна. Затварянето на училищата е СЛЕДСТВИЕТО от безхаберния начин на живот на българина по време на пандемия. Докато възрастните не си променят поведението спрямо ситуацията, децата ще страдат.

# 192
Имам наблюдения над два университета, че те две години не създадоха стандарт за обучение ДО. Дори не задължиха асистентите да преподават синхронно.
Не бих си дала парите на такъв университет.
За момента Свищов правят организация за 50% прсъствено.

# 193
  • Бургас
Ша са сетат........от утре да ме викат за консултант там да им давам инфо, щото много трудно да се сети човек. Остава и заради това детето ми да не тръдне на училище, щото светя заради пияните руснаци в червено

https://www.faragency.bg/news/16298033291910/zaradi-turistite-za … Tf6WGKnw.facebook

# 194
Никога Варна не е била по-фраш кана с туристи. Трафикът е ад, по центъра е черно от хора, заведенията са наблъскали маси над капацитета си и всичко е пълно.
Обичам вечер да ходя на разходка към централния плаж, но от средата на юли ми действа изнервящо.
Маски и дезинфектанти няма..
Отлично знаят, че ваксинираните предават и боледуват, но позволиха те да са без маскив колективи до 10 човека, само че вече сервитьор с маска няма.
Сега с тестването с PCR се уляха. Ако искат сигурност трябва всички да се тестват преди масово събитие - сватба и тн, и можеше да се признава и бърз лабораторен тест. Но целта е не да се грижат за народа, а да го принуждават да се ваксинира.

Общи условия

Активация на акаунт