Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 457
  • 780
  •   1
Отговори
# 225
  • Майничка
Утре ще има заседание на парламентарната комисия по образованието. Ще се разглеждат три законопроекта за изменение и допълнение на ЗПУО. Нито един от тях не е свързан с началото на учебната година, но единият засяга ОРЕС. Предложението е, обучението в електронна среда от разстояние по желание да може да се извършва независимо дали е обявена извънредна епидемична обстановка и през следващите две учебни години.
Това пък е такава дивотия! Ако здравната обстановка или здравословното състояние на детето не го налагат, които случаи в момента са разписани, не виждам смисъл от ОРЕС. Да си минават на самостоятелна форма и това е.

# 226
  • Sofia
Нито един от тях не е свързан с началото на учебната година, но единият засяга ОРЕС. Предложението е, обучението в електронна среда от разстояние по желание да може да се извършва независимо дали е обявена извънредна епидемична обстановка и през следващите две учебни години.
😱
Нещата никак не вървят на добре!
Добре де, само у нас ли така упорито се налага ДО за нещо нормално? Не съм забелязала да е световен тренд, напротив!
Редактирам се: Сега прочетох, че става дума за ДО по желание, но като знам кал желаещите го желаят за всички, пак не съм оптимист
Моля Ви се, това болднатото не е вярно.
Аз съм една от тези, които са твърдо за ОЕСР по желание на родителите. Болшинството от нас не настояват изобщо за ОЕСР ЗА ВСИЧКИ. Ние искаме да имаме избор за собствените ни деца. Наясно сме, че има хора, които не могат да си позволят да седят по цял ден с децата си вкъщи, работата им не може да е хоум офис и т. н.
Моля Ви, не изопачавайте нещата, защото после тръгват легенди, че искаме ДО за всички и по този начин се настройваме излишно едни срещу други.
gargamela, много грубо изказване.
Тук става въпрос за ОЕСР по желание, вас какво точно Ви засяга?
Вие не сте наясно със семейните ситуации на всички, които държат на ОЕСР.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 10:27 от Brin de muguet

# 227
  • София
Ок, извинявам се! Ще се редактирам отново. 😁

# 228
  • София
Ок, извинявам се! Ще се редактирам отново. 😁
Няма нужда. Миналата година това си беше самата истина.

# 229
  • Бургас
Това пък е такава дивотия! Ако здравната обстановка или здравословното състояние на детето не го налагат, които случаи в момента са разписани, не виждам смисъл от ОРЕС. Да си минават на самостоятелна форма и това е.

И защо? Защо не може ОРЕС да остане за в бъдеще като форма на обучение, като самостоятелната форма. Защо да няма алтернативи и разнообразие? Защо трябва всичко да е по един калъп? Едни учат ефективно по един начин, други по друг. Накрая да има стандартизирани изпити за всички и щом са издържали да се признава.

# 230
Защото, ако само 1-2 деца от класа да дистанционно постоянно, а трябва да учат със своя клас, настъпват проблеми. Говорила съм с учители. Губят време да настроят лаптоп, камера, да установят връзка с тези, които са вкъщи. През това време тези, които са в класната стая стоят и чакат да започне часа. Тези, които са вкъщи чуват учителя, но не чуват какво отговарят учениците в класната стая или какви въпроси са задали. Въобще става манджа с грозде. Добър вариант е за временно решение. Ученик, който е болен все пак да се включва и да чуе и види нещо от преподаването на новия урок. За постоянно обаче в този си вариант не работи.

# 231
  • Ямбол
Моите условия да обучавам деца на ОЕСР, докато другите са присъствено, са минимални. Не сме на кабинети, интернета в училище ни е слаб на някои места, губи се много време, докато се осъществи връзка. Изпитването ще държа да е присъствено или устно онлайн. Накрая ефективността ще е близка до нула. Но ако все пак има желаещи да опитат, ще разберат, че не е толкова идеално, както си го представят. Ако не се включват, пиша отсъствие и да се спасяват.

# 232
  • Бургас
Аз не говоря за вида, в който е сега, а да се измисли напълно нова система, която да обхваща такива деца. Например във всеки град да има отделен клас само на ОРЕС. То е ясно, че за профилираните гимназии не става, но до 7ми клас защо не.

# 233
  • София
Преподавам математика  в гимназиален етап. Предметът ми е свързан с много писане ( пиша на две бели дъски). Няма как, докато пиша и обяснявам, да местя и  екрана на лаптопа.

# 234
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vazhni-podrobnosti-za-n … -na-COVID-1118620

За 4 клас, родител в къщи и класен ръководител на "ти" с технологиите и с желание да спазва разписание и за деца онлайн, за нас ДО беше много блзико да реално обучение. Адмирации за нашата класна и учителите по КМ и английски. Със спорт онлайн не са занимавали детето освен материали за запознаване с дисциплините. Беше много добре. И все пак ми е жал за детето, другите бяха с деца през повечето време и оцеляха, много родители и учители изкараха вируса и оцеляха. Все си мислех че като мине през повечето както стана при нас, трябва да се успокоим и ние и централно да ни се внуши повече увереност. Сега в 5 клас, не ми се мисли, едва ли всички преподаватели ще имат подобно желание и възможност за онлайн за единици деца, а и нали уж преболедувахме, не е ли време малко да се успокоим.

# 235
  • Ямбол
Нали опитаха да направят нещо такова. Нямаше желаещи учители, въпреки по-високо то заплащане.

# 236
  • Бургас
Разбира се, че по начина по който го бяха обявили няма да има желаещи. Беше ясно, че ще е временно, то даже не се знаеше и какво ще е, беше само в етап на идея. Никой учител няма да се хване с такова временно и неясно нещо изоставяйки постоянната си работа. Аз говоря за нещо постоянно, а не днес го има утре го няма.

# 237
  • Ямбол
И в един момент като всички се откажат, какво ще правят тези учители, назначени за постоянно?

# 238
Слънчева, защо се извиняваш.. достатъчно е да се върне назад с една тема и да види как мнозина искаха ДО за всички и не приемаха само те да излязат по желание, защото детето им щяло да получава второ качество обучение, но за сметка на това бяха ок всички деца да получават такова.

Лиляна, ще се случи това, което се случва при закриване на училище!

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 10:45 от скаридка

# 239
Същото което става и с учителките от следобедните занимания.
Стараят се всячески да съберат деца за техните часове, защото иначе какво става - май им режат от хонорара ли, не съм наясно. Но си мисля че трябва някаква бройка деца да имат....
Аз например отказах на нашата госпожа следобедните влизания в часовете й за самоподготовка.Пет часа пред устройство смятам стигат.... повече е издевателство върху детето срещу съмнителен резултат.
Сам си пише домашните по-бързо и стегнато.

смятам и тази година така да процедирам - само задължителните часове сутрин. Незадължителните следобед ги отказвам.

Общи условия

Активация на акаунт