Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 494
  • 780
  •   1
Отговори
# 285
  • Майничка
Хора, дистанционна форма извън епидемична обстановка съществува и в момента в Наредба 11, приета е още през май 2020. Но е за определени групи ученици.
Ако стане безусловно по желание, 16 годишните могат да си я заявяват сами, родителите само декларират техническа обезпеченост. И на бас, че малко родители на "скатавки" ще успеят да излязат на глава с тях, повечето ще вдигнат ръце, с успокоението, че така поне детето ще има по-високи текущи оценки.

# 286
Доста неуважително и обидно е да говорите, че са го избрали и са се борили толкова много, за да го постигнат, само за да могат да си поспят сутрин или защото детето им не харесва някой съученик.

Съжалявам, но това е половината от причината. Другата половина е, че просто така е по-удобно за родители и деца, на които не им се учи.  А че било  защита от вируса - удобно извинение...
И към днешна дата законодателството е предвидило възможността да се учи дистанционно... Така че хайде да не смятате, че сме калинки, дет пасем трева и търкаляме аспиринчета по асфалта.

# 287
От отвореното писмо:

"При сегашния темп на разпространение на заболяването към 15-ти септември 2021 г. страната, или поне по-голямата част от нея, ще бъде в тъмночервената зона според критериите, определени от МЗ. Това означава, че учебната година или въобще няма да започне присъствено, или обучението от разстояние в електронна среда ще бъде въведено непосредствено след началото ѝ за по-голямата част от учениците.

Ние няма да приемем това. "

Освен протестни действия, какво друго ще направят тези родители? Не искаме маски, не искаме тестване, не искаме карантина, ама искаме на училище! Идва ми да тропам и аз с крак: Искам да съм принцеса!

П.С. Наистина ли никой от тези хора не е разтревожен за здравето на детето си, своето, на близките, виждайки ситуацията в която се намираме? Чак ми е трудно да го повярвам...  Вече видях лично настаняване в избата на болницата, защото нормални легла няма, хора умираха по тротоарите /колко са си умирали вкъщи няма и да разберем/....
Дано на никого от Вас не се налага да преживява този кошмар. Тогава никой няма и да се сети дали ДО осакатява децата.
Естествено, че присъственото обучение е най - доброто, но съм изумена колко смели и безстрашни хора има!
В Германия миналата година категорично заявиха: Или тестове три пъти седмично, или домашно обучение, като родителите си обучават детето. Тук питаме първо родителите дали са съгласни?! Не две, ами десет години ще си откараме на ДО, заради пустия инат и твърдоглавие!

# 288
Значи нещо не разбирам - вие, които искате децата да са в ОЕСР, го искате, защото е опасно за тях ходенето на училище. Обосновавате необходимостта от "затварянето на децата". Тропате с крака, щото искате да сте принцеси например. Но не тропате с крак за взимане на цялостни мерки, така щото децата в училище да бъдат последни, които ще бъдат затворени. Изключително идиотски начин на мислене.
Пак и отново жертви са децата! Трета поред година! Алоууу... Затова на другите родители взе да им писва и всъщност им писна - щото няма адекватност във взимането на мерките, щато пак децата го отнасят.... Или това си е целта на мероприятето?!!

# 289
Да питам - въведох ли се някакви стандарти за ДО? Синхронно, асинхронно?
Миналата година имаха 5 предмета и нямаше драми, тази обаче се завръщат разказвателните и кошмарът от 7 клас не искам да се повтаря..

# 290
  • София
Дриимър, удобно даваш Германия за пример, но тук никой не е предлагал да тества децата, ЗА ДА ходят на училище. Пуснаха дебилна анкета дали сме съгласни на един тест...
И не, не съм против тестването, за да ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ, против правенето на нещо съм, против имитирането на дейност.
Не видях в поста ти никъде укор срещу претъпканите кръчми и плажове, срещу всевъзможните артфестивали, срещу семейните събирания с по 100-200 човека, дори лицето Ангел Кунчев вчера ни убеждаваше, че в Бургас няма необходимост от други мерки, защото нямало да се спазват (аз съм убедена, че няма, но по други причини итова е друга дълга тема), а ДО понеже няма как - то се спазва остава единствена универсална мярка на популизма и имитацията на грижа и нещоправене.

Скаридка, силно се съмнявам да е въведена нещо. Днес това писах в коментар когато подписвах за ПО. При ДО трябва да има ясен стандарт и методически указания кое как се случва, какво правим по музика, ИИ и ФВС, защото там е безобразно губене на време и висене пред монитора да се правят презентации и т.н. Не вярвам някой да обърне внимание!

# 291
Pulitash, я по-кротко!
ОЕСР се създаде, за да даде възможност на деца и семейства с риск за здравето, както и семейства, които искат да подходят разумно при високи нива на заразяване в обществото и според своите знания и преценка да управляват сами риска за своето семейство.
Не само тропаха за мерки, ами си направиха мазоли от тропане, но при положение, че 80% от родителите не искат нито маски, нито тестове, нито карантини и дори готвят протести срещу това, на хората бе даден справедливо шанс да се спасяват сами чрез ОЕСР, когато преценят. И това трябва да остане като възможност до края на пандемията.

# 292
  • Майничка
Да питам - въведох ли се някакви стандарти за ДО? Синхронно, асинхронно?
Миналата година имаха 5 предмета и нямаше драми, тази обаче се завръщат разказвателните и кошмарът от 7 клас не искам да се повтаря..
Стандартите засега би следвало да ги определи училището, според обстоятелствата. Ако 60% от децата в едно училище нямат стабилен или никакъв нет, за каква синхронност говорим?
При нас това е решено с директорска заповед - по всеки предмет какъв % от часовете са допустими асинхронно (максимум до 20%). В рамките на този процент преподавателят решава дали и колко часа ще провежда по този начин.

# 293
Познавам поне 4 деца, които са преминавали в ОЕСР заради всичко друго, но не здраве и вируси... Екскурзия за 21 дни в Кения или Занзибар...
Моля поне един защитник на ДО да сподели как детето му прекарва лятото???
Моето дете бе единствено в класа на ДО по семейни причини, но причината бе липса на достъп до ваксина към онзи момент+ няколко смътни случая на близки и в семейството при пика на втората вълна, когато бяхме присъствено Не бих определила това като семейни причини , нито бих се определила като .
Това си беше като да ''избереш'' възможно най-малкото зло . Принуда един вид от извънредните обстоятелства. Не съм чула някой от класа на моето дете да е бил заставян пряко волята си да е ДО по моя вина или според моето желание, но чета и такива оплаквания във форума. Close
Лятото като и в учебно време отделя поне по час на ден за спорт. Спи от 23 до 9ч. Четири дни в седмицата по няколко часа индивидуални интензивни занимания по езици с частен учител по нейно желание. През другото време пълна свобода. Рисува,  излиза в тесен кръг и само на открито , чете много. Еднодневни екскурзии на места без тълпи и с личен транспорт. Не сме ходили на почивка и съвсем не по финансови причини. Гости от чужбина само след ПСР. Противно на твърденията  по-напред не сме се интересували от възможности за летни лагери.
А Вие защо се интересувате ?

# 294
Голяма загуба на време бяха някои предмети при нас - ИИ, музика, физическо. Пускат им някакви презентации или клипове, които всъщност никой не гледа. В същото време по другите предмети времето не им стигаше до никъде, защото часовете бяха по 30 минути.
Изобщо не ми се мисли как ще е тази година. Единият ще е седми клас, ще има нови предмети, а ще му предстоят и изпити. Другият ще е девети клас и ще трябва онлайн да изучи материала за две години по пет предмета. Изобщо не си правя илюзии, че ще могат присъствено да ходят повече отколкото предходната година.

# 295
  • София
Канис, не си права за протеста. Никой не готви протест срещу маските и мерките, а за ПО и адекватност и съразмерност на мерките. Не може Витошка да се пръска по шевовете от хора, а децата да са пред монитора. И честно казано все ми е тая кой за какво ще тропа с крак, заинатването и повтарянето не крайностите и изопачаването на ситуацията не помагат на никого. Ученето от къщи е краен и неприемлив в голямата си част вариант, никой не го забранява, но безсмисленото насърчаване и дори промотирането му е необясним за мен. Значи Алибегов може да реве и тропа с крак... И никой не се опитва вербално и невербално да скача срещу него... Аз съм от другата крайност, ограничила съм разумно контактите си, от декември 2019 не съм ходила на почивка по хотели, къщи, ресторанти. Подбирала съм внимателно лагерите на децата си, за да имат почивката, но и да снижа риска, всички си носим маските правилно и да не само очаквам, но и настоявам за отговорно поведение на обществото и ще тропам с крак, защото искам децата ми да учат нормално.

# 296
  • Пловдив
Министъра на образованието в Лице в Лице в момента

# 297
  • София
Слушам го министъра сега в Лице в лице - трийсет процента ваксинирани при учителите - не са ли малко - не, все пак средният процент за страната е по-малък. Оправдания, приказки и нищо съществено. Ооо, "проучват доставяне на тестове за децата". Яснооо, текат пазарлъците за пари и комисионни. Кой ли ще вземе обществената поръчка?

# 298
Дайте линк към сутрешния блов, където са говорили директорите на СМГ и ФЕГ и им е опонирала г-жа от Варна

# 299
Ооо, "проучват доставяне на тестове за децата". Яснооо, текат пазарлъците за пари и комисионни. Кой ли ще вземе обществената поръчка?
На мен лично ми е все тая кой ще я вземе към момента.
Явно решения ще се вземат на локално ниво /училище/, което е супер!

Общи условия

Активация на акаунт