Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 601
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
По данни на проф. Ангелов, бившия здравен министър, България вече е в червена зона, София също мина 250/100 000 заболели. При заложения план на МЗ, при тези числа учениците учат на ротационен принцип. До две седмици нищо чудно да минем 500/100 000-тъмночервена зона. Тъй като различни родителски организации се готвят да протестират за ПО, то какви мерки биха били най-адекватни при такива високи стойности. Не искат маски, не искат тестове, ваксините все пак са личен избор. Та какво правим при това положение? Все пак трябва да се намери някакъв компромис хем за ПО, но и  да има някакви мерки в училище.

# 511
  • София
Нищо не правим, какво да правим? Като не искат, проблемът си е техен.

# 512
  • Ямбол
Не всички, които протестират за ПО, не искат маски, тестове и т.н. Лорита пак ги смеси и обобщи.
Отделно от това в тези жеги най-вероятно повечето деца ще са без маски и аз съм ОК с това. Никой не ме задължава да отговарям за маските на децата.
Отделно от това, преди да сме стигнали 500 на 100 000 и ако няма решение на областно ниво и ни оставят педагогическите съвети да решаваме, аз ще държа да останем максимално дълго на ПО без ротации, от които няма смисъл. Надявам се и колегите да са мнозинство с подобно мислене. Разбира се, ако няма болни деца или са малко. Тестове също не мисля да предлагам, няма да има смисъл и само ще ми загубят времето да проучвам сред родителите. А и какво ми пречи да дам под 90%.

# 513
При 500/100 000 никой няма да пита педагогическите съвети. Според плана на МЗ всички минават онлайн. Такава бройка значи, че нещата са съвсем зле.

# 514
  • София
И какво като никой няма да ги пита? Ще кажат тъй вярно и ще правят каквото и миналата година - леене на белина и дезинфектанти и нищо повече.

# 515
Лоритта имаше предвид насоките. Освен, че няма да ги питат, няма да се лее белина и дезинфектант. При 14-дневна заболяемост ≥ 500 на 100 000 души на областно ниво учебният процес в училищата е само в електронна среда.

# 516
  • Sofia
Тоя родителски протест, който се подготвя ми прилича на протест срещу ковида. Сигурно 90 на сто от майките на него, досега не са си слагали  маски в магазини и транспорт, обиколили са две -три морета и са на ресторант редовно. И сега друг им е виновен. Много ми се иска да протестирам срещу тях и другите подобни. Тия червени зони и цифри все пак не паднаха от небето. Та сега - каквото сме си надробили,това ще сърбаме. Ами дано поне не е дълго. А че годината няма да почне присъствено, това е пределно ясно.

# 517
  • Ямбол
При 500/100 000 никой няма да пита педагогическите съвети. Според плана на МЗ всички минават онлайн. Такава бройка значи, че нещата са съвсем зле.
Ти прочете ли какво съм написала? Вече сериозно се съмнявам в способностите ти за разбиране при четене.
Скрит текст:
Не всички, които протестират за ПО, не искат маски, тестове и т.н. Лорита пак ги смеси и обобщи.
Отделно от това в тези жеги най-вероятно повечето деца ще са без маски и аз съм ОК с това. Никой не ме задължава да отговарям за маските на децата.
Отделно от това,
преди да сме стигнали 500 на 100 000
Скрит текст:
и ако няма решение на областно ниво и ни оставят педагогическите съвети да решаваме, аз ще държа да останем максимално дълго на ПО без ротации, от които няма смисъл. Надявам се и колегите да са мнозинство с подобно мислене. Разбира се, ако няма болни деца или са малко. Тестове също не мисля да предлагам, няма да има смисъл и само ще ми загубят времето да проучвам сред родителите. А и какво ми пречи да дам под 90%.

# 518
  • София
Лорита, ти последните 18 месеца в скафандър в херметично помещение ли живя??? Кому са нужни тези глупости???

# 519
За кои глупости питаш? Подготвя се протест срещу ДО, но в същото време мнозинството от тези хора са против всякакви мерки в училище. Прочетете в темите във фейсбук. Аз си мисля, че ако исаме да има ПО, трябва да има и мерки в училище. Няма как само да се тропне с краче.Та за това питам-къде ще е пресечната точка на компромиса. И не, не ходя в скафандър, спазвам мерките както се изисква, работата ми изисква да съм ваксинирана.
Лиляна, благодаря на Бог, че моите деца нямат учители като теб.

# 520
  • София
Лорита, знам за протеста, дори ще участвам. Това, че искам ПО не означава, че съм била на три морета, че не съм слагала маска и други внушения, които се опитваш да правиш за родителите, които искат ПО.

# 521
  • София
Айде, сега! Аз съм за ПО, без редуване /страшна глупост/, включително в червена зона, но не съм против мерки в училище.  И съвсем не съм само аз. Вярно е, че има такива, които са против, но ще ги спазват, ако се наложи. Затварянето на училищата има най-малък епидемичен смисъл, в сравнение с всички сфери на дейност, в които работят възрастни. ММ се среща ежедневно с по 30-тина човека в затворено помещение и от близо, като поне 20 от тях са различни всеки ден. Такава му е работата. Такава е работата на всички лекари и тя е много по-опасна от епидемична гледна точка, но никой не призовава те да спрат да работят, нали? Офисите на големите компании също са в пъти по-опасни, градският транспорт, ресторанти, магазини, производствени фабрики и т.н. Но не, дай да спрем децата от училище, това ще реши проблема. Да се чудиш как минахме в червена зона по време на ваканция.
ПП. Спазвам стриктно всички задължителни мерки, ваксинирана съм, но не си ограничавам живота извън задължителното. Ходя по ресторанти и бях на три морета.

# 522
  • София
Не знам има ли хора, които не ходят в ресторант, на море или някаква друга форма на бягство от ежедневието.
Не си представям как някой може да живее две години в изолация и под напрежение.
Всичко това няма много общо със спазването на мерки, обаче.

# 523
  • София
Ще бъда на протеста, защото сме ваксинирани всички, детето ми като стане на 12 ще го ваксинираме и него, слагам си маска навсякъде, където се изисква и ходя навсякъде където си искам и ми е позволено. Смятам, че съм изпълнила всички изисквания да си ходя по почивки и където си ща, платила съм си данъците и срещу това очаквам детето ми да ходи на училище.

# 524
  • Русе
С протести ли ще се решава степента на опасност. И аз съм ваксинирана, но не съм загубила разсъдъка си Данните не са никак успокояващи

Общи условия

Активация на акаунт