Завръщане или не от чужбина в България?

• 22 842
  • 414
  •   1
Отговори
# 105
На мен ми е интересно във Франция как е положението с мигрантите?
Щото знам какво е в САЩ с държавните училища.

Иначе обиколили сте Европа с евтините билети. Ела обиколи Северна Америка, та той само нашия щат е 2 пъти по-голям от Германия например

# 106
Факт е че обикалянето из Европа беше много по- достъпно и евтино.

# 107
Титина, би ли споделила какво е положението в държавните училища в САЩ?

Не знам авторът какво се чуди. Да се върне, да опита и да види как е и ако не се адаптира, обратно към Франция. Не е казано, че завръщането в България трябва да е за постоянно.

# 108
  • София
Чета и се чудя. Франция е една от държавите с най-добро здравеопазване в света. Някъде из челната тройка, в зависимост от това чия е класацията.
За нашето дори не трябва да споменаваме. Най-високата смъртност имаме в ЕС. Това говори достатъчно.

# 109
  • Най-красивата страна
На мен ми е интересно във Франция как е положението с мигрантите?
Щото знам какво е в САЩ с държавните училища.

Иначе обиколили сте Европа с евтините билети. Ела обиколи Северна Америка, та той само нашия щат е 2 пъти по-голям от Германия например

Положението с мигрантите е трагично във Франция.
Моите впечатления от Париж,Страсбург ,Кале и  Марсилия са,че белите французи са по-малко от мигрантите.
То и в други европейски страни положението не е розово.
И изобщо Европа не е онова спокойно и сигурно място,което беше до преди 15-20 години.

Прочетете и темите за мигрантите.

# 110
До Автора: Давай! Израстваш личностно само, когато приемаш предизвикателства и преминаваш през тях. Ако слушаш хората около себе си за всичко, кога ще живееш собствения си живот? Давай смело! След време, ще си баща, как очакваш да бъдеш модел за своите деца, ако самият ти не си придобил житейски опит?

# 111
  • France
Положението с мигрантите е трагично във Франция.
Къде ги тез мигранти?! От четири години в Париж (горе-долу от началото на мигрантската криза) съм виждала на 2-3 места. Имаше едно семейство, което просеше на моя изход в la défense. Баба, баща, майка и дете в количка. Появяваше се и едно друго момиче от време на време. Тъжно. Капка в морето пред другите просяци, които ти пеят някаква далечна кавър версия на Едит Пиаф в метрото.

# 112
  • Най-красивата страна
А аз видях навсякъде-в централните части,в метрото,по улиците на Париж,Страсбург,Кале ,най-много в Марсилия.....Пълно е с араби и негри.
Все едно съм в Африка или Азия.
А,да, може би някои са второ или даже трето поколение родени във Франция и са французи по документи.

И в другите европейски държави има-в Шведистан и Германия  например също са много.
Ама не чак толкова,колкото във Франция.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 13:56 от -veni-

# 113
В Германия има избори. И едно изкаване, че за да се подсигурят пенсиите Германия имала нужда от пловин милион мигранти годишно. Ако не съм разбрала нещо тотално грешно, то това е плана.

# 114
Лек офтопик, любпитно как точно ще ги виждат нещата големите противници на мигрантите, като излязат резултатите от прословутото преброяване и видим колко са родните роми и какъв процент от младите хора са те (на мен ни едните, ни другите ми пречат, ако са нормални граждани, учещи, работещи и т.н.).
Хубаво е, че може да си купиш био кашкавал в България или че можеш да видиш лекар същия ден. Това не пречи да сме на дъното на всякакви класации по качество на образованието. Да, езикови, математически гимназии и други т.нар елитни училища държат ниво, но са основно износители на студенти за чужбина. Имам племенник - абитуриент в елитна софийска гимназия, една от най-добрите, цифром и словом нула деца от класа планират да продължат образованието си в България догодина. В общи линии, близките ни с деца в подобна възраст гледат да налеят всяка стотинка в курсове по математика, езици и прочие, за да изнесат децата си в чужбина след завършване. Продължаваме да сме начело по ниски доходи, корупция, смъртност и прочие подобни показатели, дори ваксинациите ни са като на страна от третия свят, шири се простотия, конспиративни теории.
Аз имам конвертируема професия и утре да реша да се върна в България, ще си намеря работа, партньора ми също, вероятно ще мога да осигуря на децата си по-добро жилище, по-добро образование и по-добра среда от 95% от населението. И въпреки това, не желая те да растат в среда на приоритетно простащина, мърсотия, корумпирани политици и т.н. и след някоя година да започвам обратния процес, по мислене как да ги изпратя някъде навън да получат образованието си. Това са проблемите на много хора, не парите, не жилищата, не стандарта на живот, който биха имали в България - средата е кофти в много отношения и на много хора закономерно не им се връща.
Мнението ми е лично, основано на живот и тук, и там - нямам намерение да споря с никого и се радвам за всички, на които в родината им е добре и намират смисъл.

# 115
  • France
Вени, ти сама си отговаряш на въпроса. Става дума за второ, дори трето поколение французи, докато ти си турист. Аз също не съм бяла французойка и съм благодарна на тази страна за помощта и гостоприемството ù. На мен не ми пречат.

# 116
Philomena била съм на гости в Париж и на разходка в съседното паркче се моткаше мнозинството по нощтници, бабуши и чаршафосани в черно от главата до петите. Ако това е трето поколение французи ... кой и как се е интегрирал ? Това все едно ти всекидневно да се облечеш в тъкани шарени върлнени сукмани , да забучиш стръкче здравец зад ухото, да гушнеш кошницата с дюлите и да разтъпчеш цървулите на една ръченица пред всички. Ами всеки на този свят има националност и корени. Не е нужно да се натикват в лицето на останалите непрестанно. Мое мнение.

# 117
  • France
Ами нахлузи сукманчето като толкова ти е на сърце. Да се разходиш до Барбес и обратно е като да направиш турче в циганската махала. Колоритно.

# 118
Все пак всеки е свободен да остане да живее и просперира в етнически чиста България, ако му пречат религията, облеклото и традициите на останалите, живеещи в чужбина Simple Smile

# 119
Не се говори тук за етнически чиста незнам коя си държава. То е ясно, че и ние сме част от мешавицата . Въпроса е защо е необходимо да се налагат и натрапват разликите в ежедневието и после да се претендира за търпимост и солидарност. Ами те не би ли трябвало да са двупосочни? Ако се започне с парадирането какво да правят нудистите? Ако утре се заразхождаш из парка с децата си и видиш нудист,и да си прави,ят сутрешната йога, джогинг или тай-чи ... ?
Всички знаем, че всеки различен етнос си има характеристики и традиции. Ако искаме да си ги порказваме да си направим дни на културите в @ дворци на култирите @ колкото често си искаме .
Според мен.

Общи условия

Активация на акаунт