Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 008
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
Аз имам спомен от април, че трябваше да ъплоудна файл със снимка на ПСРа, не ни го искаха на хартия, но пишете по-скорошно посетили как е, че наближава януари и ще пътуваме и ние.

# 181
Здравейте, Дами! Имам питане за ПСР теста при влизане в Малдиви. Трябва ли да бъде с мокър печат?
PCR- а го искаха тук при излитане и после трябваше да качим снимка във формуляра за Малдивите. От Рамус ни казаха, че за Малдиви трябва оригинал с подпис и печат. Дали обаче ще е проблем ако е само принтирано - нямам идея. Тям на място се съмнявам. Тук ако нещо се заядат.

# 182
Къде при излитане го искат? В Сф ли още или на междинното летище, Истанбул/Доха?

# 183
  • Sofia
В София със сигурност го искат. В Истанбул за транзитни пътници не се изисква тест.
За Доха- не знам, не сме минавали оттам отдавна.

# 184
В София искат ПСР и попълнената форма за Малдивите. По спомен и в Доха ни гледаха ПСР-а.

# 185
В София със сигурност го искат. В Истанбул за транзитни пътници не се изисква тест.
За Доха- не знам, не сме минавали оттам отдавна.
В Истанбул на транзитните пътници преди качване искат , QR регистрация и PSR и тогава те пускат да се качиш в самолета .

# 186
В София със сигурност го иска
В Истанбул на транзитните пътници преди качване искат , QR регистрация и PSR и тогава те пускат да се качиш в самолета .

Да допълня, на нас освен това, искаха и застраховка (travel insurance). А в София дори и хотелска резервация ми поиска младежа?! Че кой ходи на Малдивите без резервация?
В Мале много зависи, някои минаваха за секунди, други ги мотаха по половин час. Моя паспорт дълго го гледаха, чудеха се, не знам какво не му харесаха Simple Smile

# 187
  • Бургас
Честита да е 2022! Да ви донесе здраве и да бъде начало на много хубави неща!

Понеже никога не съм била фул борд, някой може ли да ми обясни точно какво включва? Никакъв алкохол ли не слагат в мини бара при този план? Бира?
Родителите ми настояват да пътуват до Малдиви в края на януари и ме неправиха на луда последните дни да им търся настаняване. Ще вземат и сина ми. Майка ми и 12год ми син не пият алкохол и не си заслужава, според мен, за едната бира на баща ми, да плащаме за всички план  AI. Около 1600 евро е някъде разликата.

Някой има ли лични впечатления от Курамати? Искат там, защото баща ми е видял, че има лодка оптимист, а синът ми ходи на ветроходство и ще има с какво да се занимава. Свободна има само делукс бийч вила.

Още едно питане: някой летял ли е от летище Истанбул? При кацане на това летище, изискват ли PCR? За влизане от Турция в БГ в момента искат само сертификат за ваксинация, какъвто и тримата имат. Но дали ще искат турците PCR при кацане?

# 188
За ФБ не предоставят алкохол.

# 189

Понеже никога не съм била фул борд, някой може ли да ми обясни точно какво включва? Никакъв алкохол ли не слагат в мини бара при този план? Бира?
Родителите ми настояват да пътуват до Малдиви в края на януари и ме неправиха на луда последните дни да им търся настаняване. Ще вземат и сина ми. Майка ми и 12год ми син не пият алкохол и не си заслужава, според мен, за едната бира на баща ми, да плащаме за всички план  AI. Около 1600 евро е някъде разликата.

Някой има ли лични впечатления от Курамати? Искат там, защото баща ми е видял, че има лодка оптимист, а синът ми ходи на ветроходство и ще има с какво да се занимава. Свободна има само делукс бийч вила.

Още едно питане: някой летял ли е от летище Истанбул? При кацане на това летище, изискват ли PCR? За влизане от Турция в БГ в момента искат само сертификат за ваксинация, какъвто и тримата имат. Но дали ще искат турците PCR при кацане?
Аз кацнах на идване   на новото летище , за връщане още не знам дали ще искат PSR от TA или ще ни качат само с ваксини . Но до ден , два ще питаме .
Курамати е хубав остров   , има много добра анимация за деца , тази вила е на брега от североизточната страна на острова . Тази част е по - спокойна , лежерна , в типичен Малдивски стил .
Не си струва за една бира на ден тези пари и две да изпие пак ще е по - евтино .
Не знам каква лодка има предвид , но има детска подводница , водни колелета , водни ски , водни спортове и т.н.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 14:01 от nkv_sz

# 190
  • София

Родителите ми настояват да пътуват до Малдиви в края на януари и ме неправиха на луда последните дни да им търся настаняване. Ще вземат и сина ми. Майка ми и 12год ми син не пият алкохол и не си заслужава, според мен, за едната бира на баща ми, да плащаме за всички план  AI. Около 1600 евро е някъде разликата.

Освен алкохол, в AI влизат и много безалкохолни коктейли, който могат да пият на различните барове.

Как ще е влизането то Турция след месец никой не знае, на в момента там бройките се вдигат много бързо и скоро вероятно ще влезе в нашия червен списък - погледнете какви са условията за влизате от червена зона.

# 191
Бирата се върти около 6.50 долара за наливна, а корона примерно е към 7.60 долара. Така че направи сметка, ако ще се пие по 5 бири на ден, какъв план да вземеш.
А за Пср и летищата всеки си иска каквото си иска, променя се нон стоп, имай си всичко, че изненади всякви... Като при мен с резервацията

# 192
В момента Малдиви не признават ли ваксините, трябва да се правят ПСРи и за ваксинирани ли? Макар че до края на януари сигурно ще има и промени...
Курамати го харесвам и аз, бяхме и ние на върха почти на острова, в двуетажните вили, много е хубава тази част, спокойна, има и бар с инфинити басейн, както и отделен ресторант.
В Турция бяхме между 26-30 декември, влязохме само със ЗС от ваксини, но бяха оранжева зона, ако минат в червена трябва се правят ПСРи на връщане, за да не ви сложат в БГ в карантина, от която може да се освободи човек след 72 часа.

# 193
Аз мисля да говоря с ТА , дали трябва да правя PSR .Към момента не се изисква , но обстановката е динамична .
Ние се прибираме на 6.01 , така че утре ще говоря с ТА ,  ако искат PSR , трябва да дадем заявка .

# 194
Ние бяхме на FB в Курамати и не се предлага алкохол. Малка наливна бира/250 мл/ - 7.50$. Двуетажните вили на опашката са много хубави и имат хубав плаж.

Общи условия

Активация на акаунт