Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 070
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
Аз мисля да говоря с ТА , дали трябва да правя PSR .Към момента не се изисква , но обстановката е динамична.

Е за кво ще говориш с ТА? Важна е заповедта на здр министър, ПСР не ти трябва. На Туркиш въобще не им дреме, ти си трансферен пътник за тях, а за България се оправяй. Иди на ъпдейтната заповед от 29 дек и там пише че Пср за червена зона не ти трябва, ако някой се запъне му я покажи, има я и на английски.

# 196
Аз мисля да говоря с ТА , дали трябва да правя PSR .Към момента не се изисква , но обстановката е динамична.

Е за кво ще говориш с ТА? Важна е заповедта на здр министър, ПСР не ти трябва. На Туркиш въобще не им дреме, ти си трансферен пътник за тях, а за България се оправяй. Иди на ъпдейтната заповед от 29 дек и там пише че Пср за червена зона не ти трябва, ако някой се запъне му я покажи, има я и на английски.
На авиокомпанийте не им дреме за заповедтта на здр.министър , те могат да си променят изискванията както намерят за добре .

# 197
Ами тогава съм сигурен, че ще ти кажат да правиш, ей така, за спорта дето се вика...

# 198
Ами тогава съм сигурен, че ще ти кажат да правиш, ей така, за спорта дето се вика...

Може ли линк към тази заповед от 29.12

# 199
Никоя компания не може да си позволи да въведе ПСР от днес за утре, дори от днес за след 5 дена... Представяш ли си какво ще стане на летището, изтърсят се 5000 пътника без ПСР и тия какво? Ще ги пратят на експресен ПСР тест на летището ли(че нали и такъв има вече)? И всички ще си изпуснат полета? Според мен всяка авиокомпания се съобразява с отсрещната държава, ако тя иска ПСР, ще ти искат ПСР. И при всички положения ще получиш емайл поне 48 часа преди чекиране то да идеш на тест. За транзитни пътници пък абсурд... май само САЩ искат.
Виж заповедта на мин здравеопазването, или на Bulgaria Air сайта, там я има на английски.

# 200
Живеем във времена в които всичко е възможно .
Не намирам заповед от 29.12 , и щом са ми казали от ТА  да проверя ще проверя .

# 201
А който не пътува с ТА си гледа какво казват министерствата Wink Компаниите се съобразяват с изискванията на държавите, не си ги измислят сами. На мен досега транзит никъде не са ми искали тестове.

# 202
  • Sofia
Пътувам от САЩ към България с турците и понеже имах същите терзания, относно pcr им писах, за да имам черно на бяло:

# 203
Mokka всеки носи отговорност за себе си , аз не искам съвет дали да попитам или не . Свидетел съм как една заповед от МЗ се променя в рамките на 2 часа или как Катарците искат PSR и за транзитни пътници .

# 204
Здравейте всички,
Обмисляме пътуване с агенция до малдивите през февруари. Спряхме се на няколко хотела/острова, като ще сключим и застраховка отмяна на пътуването покриваща ковид. Ясно ми стана,че в Малдивите се влиза с отрицателен PCR тест, от агенцията казаха (а и мои познати които са ходили в последните 2-3 месеца),че навръщане се прави PCR в резорта преди полета към България. Тук вече силно се притеснихме ако случайно излезе положителен как се процедира (някои агенции казват, че се карантинираме там за наша сметка, звънях на Бохемия - бяха много неадекватни и нямаха точна информация - казаха "ами до сега не се е случвало" но ако се случи нямат идея какво става. Защо не се прави PCR в България?

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 205
И на мен това ми е дерта Simple Smile.
Днес излезе новата заповед на МЗ, Малдиви вече не са в червена зона, а в оранжева, т.е. няма нужда от тест, ако сте ваксинирани.

# 206
  • Sofia
Приятели току що се прибраха оттам. Отказали са тест в резорта, на летището в Мале са ги попитали за тестове- казали са, че не са им нужни за влизане в България, тук съответно- карантина. Но в някои случаи е по- добре карантина тук, отколкото там.
Не знам, при положителен тест там, не би ли трябвало застраховката да покрие карантинния престой и дали на цялото семейство, или само на човекът с положителен тест.
Задавам си всички тези въпроси, защото се прибрах от САЩ (които бяха в оранжева зона и не ми беше нужен никакъв тест), но в момента съм с ковид и се замислих какво ли щеше да се случи, ако бях “цъфнала” там.

# 207
Шантал, бързо и леко да мине!
Ние бяхме в Турция между Коледа и нова година, също оранжева зона, ние се прибрахме с ваксините, но на децата правихме антиген там, на рецепция на хотела ми казаха, че ако тестовете са позитивни не могат да ни пуснат да летим, а ще ни предоставят стая за карантина,  ние обаче бяхме с кола 😄 и ми обясниха,  че в такъв случай можем да напуснем. Слава Богу, тестовете бяха отрицателни и се прибрахме, но и аз съм решила да откажа в Малдиви за децата тестване - или ще взема с мен антигенни и преди ПСРа ще им направя за всеки случай.

# 208
От 07.01 влиза в сила новата заповед на МЗ , Малдивите не са в червената зона . А по - старата ако имаш ваксина  , EU сертификат не е нужна карантина , тя е до днес до 24 ч . Теста към 06.01 за Бг не е задължителен .

# 209
  • София
Следя и аз ситуацията с тестовете, защото и аз се чудя какво се случва ако се разболееш там, кой ти покрива разходите по престоя. За щастие имам още малко време, а нещата се променят всеки ден.

Аз за друго се замислих - там слънцето е доста по-силно отколкото при нас - има ли такова чудо като екваториална сшънцезащита и също такава която е безвредна за коралите? Чела съм че в Хавай вече задължават да ползваш само такава, но на нашите ширини не съм срещала нещо подобно

Общи условия

Активация на акаунт