Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 071
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Ползвах си 30-50 фактор, каквито ползвам и по принцип, и не съм имала проблем със слънцето. Ако сте постоянно във водата на шнорхелинг е добре да имате от тениските с UV защита.

# 211
Най добре с тениските. При нас съветваха един крем който не засягал коралите, ама кой ти слуша.
За ПСР не ни искаха, и не правихме в резорт. НО, имаше една декларация изходяща от резортния лекар, че нямаш температура и други неща. Все пак групите италианци се бяха наредили на опашка за ПСР последния ден, предполагам Италия им го иска.
Ако те хване ковид обаче там, просто не знам какво се прави с разходите. Питайте подробно застрахователите що става, ако редовния ти тест излезе положителен преди тръгване ? Ще покриват ли или ще загубиш едната торба с пари, които си дал.

# 212
Сега кацнах все още по - старата заповед на МЗ , искат сертификат за ваксина ,PSR който няма ваксина или вземат тест на място .

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 12:07 от nkv_sz

# 213
Охх, и нашето първо малдивско приключение завърши преди няколко дни. Като за първи път без база за сравнение, ами - доволна съм Trollface Особено при положение, че всичко стана много спонтанно и резервирахме точно месец по-рано. Нямам особени забележки към чартъра на Гъливеър (е, да - повисяхме си в самолета в Румъния на отиване 3 часа вместо 1 и на връщане излетяхме с почти 2 по-късно), нито към ризорта (Алимата акуатик), единствено трансфера с лодката ми дойде в повече и двата пъти...
Настоявах да сме с чартъра като за първо отиване, защото мисълта да стане някой сакатлък с изпуснат полет и да останем на някое летище с детето хич не ми се нравеше. От ризорта също сме доволни - бяхме в бунгало на плажа, персоналът беше изключително мил, 2 пъти на ден идваха да чистят (е, то е ясно, че работят и за бакшиша), в ресторанта също имахме собствен сервитьор за напитките. Чисто и подредено навсякъде. Курортът е изцяло насочен към италианци, но това не ми пречеше, всички говореха и английски. Децата се радваха на анимацията, нищо, че беше на италиански. Това беше и една от причините да го изберем - държахме да има европейска кухня, че сме малко проблемни с храненето.
За хора почивали само в Европа до сега - това беше уникално преживяване, а пък за такива без опит в шнорхелинга, смея да кажа, че много се запалихме и двамата с мъжа ми.
Прибрахме се на 03.01 без тестове (по старата заповед). В ризорта ни "поканиха" да правим там естествено, но ние отказахме. На летището тук минахме РЗИ със сертификати за ваксина, детето на 6г  - свободно.
Ползвахме продукти на Авен СПФ 50 и 30, не сме изгоряли, но подновявахме често. Оказаха се ocean friendly, което е готино при все, че плуваш в непосредствена близост до такова морско разнообразие. Тениска с УВ защита е много добра идея особено и за децата Wink
И двете ни застраховки към Алианц (здравната и отмяна на пътуването) имаха ковид покритие, но не помня подробности. Тази за отмяна включваше варианта за положителен ПСР на тръгване тук, за това съм сигурна, че го говорихме много с агенцията.
Приятна почивка на всички, на които им предстои Animal Tropical Fish Flowers Palm Tree Airplane

# 214
И аз така, уффф с тия лодки е някакъв мини ужас, така карат, че имах чувство че ще се разбием...Последния ден притеснението ми беше лодката, а не самолетите и Пср. При малко по rough море, направо е... А пъ тия италианци какво са плъзнали из всички курорти, не можах да си отговоря... Обикновено са германците

# 215
  • на земята
Охх, и нашето първо малдивско приключение завърши преди няколко дни. Като за първи път без база за сравнение, ами - доволна съм Trollface Особено при положение, че всичко стана много спонтанно и резервирахме точно месец по-рано. Нямам особени забележки към чартъра на Гъливеър (е, да - повисяхме си в самолета в Румъния на отиване 3 часа вместо 1 и на връщане излетяхме с почти 2 по-късно), нито към ризорта (Алимата акуатик), единствено трансфера с лодката ми дойде в повече и двата пъти...
Настоявах да сме с чартъра като за първо отиване, защото мисълта да стане някой сакатлък с изпуснат полет и да останем на някое летище с детето хич не ми се нравеше. От ризорта също сме доволни - бяхме в бунгало на плажа, персоналът беше изключително мил, 2 пъти на ден идваха да чистят (е, то е ясно, че работят и за бакшиша), в ресторанта също имахме собствен сервитьор за напитките. Чисто и подредено навсякъде. Курортът е изцяло насочен към италианци, но това не ми пречеше, всички говореха и английски. Децата се радваха на анимацията, нищо, че беше на италиански. Това беше и една от причините да го изберем - държахме да има европейска кухня, че сме малко проблемни с храненето.
За хора почивали само в Европа до сега - това беше уникално преживяване, а пък за такива без опит в шнорхелинга, смея да кажа, че много се запалихме и двамата с мъжа ми.
Прибрахме се на 03.01 без тестове (по старата заповед). В ризорта ни "поканиха" да правим там естествено, но ние отказахме. На летището тук минахме РЗИ със сертификати за ваксина, детето на 6г  - свободно.
Ползвахме продукти на Авен СПФ 50 и 30, не сме изгоряли, но подновявахме често. Оказаха се ocean friendly, което е готино при все, че плуваш в непосредствена близост до такова морско разнообразие. Тениска с УВ защита е много добра идея особено и за децата Wink
И двете ни застраховки към Алианц (здравната и отмяна на пътуването) имаха ковид покритие, но не помня подробности. Тази за отмяна включваше варианта за положителен ПСР на тръгване тук, за това съм сигурна, че го говорихме много с агенцията.
Приятна почивка на всички, на които им предстои Animal Tropical Fish Flowers Palm Tree Airplane
С коя агенция пътувахте?
Благодаря

# 216
_лаленце_, резервирахме чрез tripadvice.bg, но организатор всъщност беше Онекс тур.

# 217
Здравейте,
Нашата почивка наближава, остават още седмици, но следя с ужас, че за влизащите от Азия са въвели задължителна ваксина(това на 22 декември).
Аз съм преболедувала и имам сертификат с доста антитела, но почвам да се замислям дали да не се ваксинирам. Не ми се иска заради едната почивка, но ще се получи много зле, ако решат да пускат само ваксинирани, та доста се чудя. Вие имате ли подобни притеснения или повечето сте със зелени сертификати?   Sad

# 218
  • Sofia
Поне в моето обкръжение, повечето сме ваксинирани, основно за да можем да пътуваме по- безпроблемно, доколкото е възможно.

# 219
Аз имам, ние пътуваме на 27 януари, аз и съпругът ми сме с 3 дози, но децата не са ваксинирани и треперя - дано удържат още 20 дни 😂, дъщеря ми се съгласи по Коледа да я боднем, че категорично отказваше, но нямаше как да завършим курса с Пфайзер и да минат 2 седмици, за да признават ваксинирането и го отложихме. Ще пътуваме за САЩ лятото и вече решихме, че най-късно май месец децата ще ги ваксинираме, но за тук изтървахме момента и сега го мисля….на 12 и 16 години са.

# 220
  • Бургас
Нямам никакви притеснения за ваксините, дори напротив. С мъжа ми сме с 3 дози, децата са с пълен курс от 2.

# 221
Аз имам, ние пътуваме на 27 януари, аз и съпругът ми сме с 3 дози, но децата не са ваксинирани и треперя - дано удържат още 20 дни 😂, дъщеря ми се съгласи по Коледа да я боднем, че категорично отказваше, но нямаше как да завършим курса с Пфайзер и да минат 2 седмици, за да признават ваксинирането и го отложихме. Ще пътуваме за САЩ лятото и вече решихме, че най-късно май месец децата ще ги ваксинираме, но за тук изтървахме момента и сега го мисля….на 12 и 16 години са.

Значи стискаме палци, ако ще въвеждат нещо да е след февруари!  :Д

# 222
  • Бургас
BoeL, чак сега "загрях" коя си. Simple Smile
Ах, много завиждам на пътуването и всичко ще е наред!

# 223

Значи стискаме палци, ако ще въвеждат нещо да е след февруари!  :Д

Aaaaa, сакън! Айде да е след 20-и февруари, че тогава заминавам. Simple Smile

# 224
Някой пътувал ли е с Гъливер? какво му е мнението за полета, удобство,храна? Може ли да се резервират предварително места или каквото ти дадат? Entertainment има ли на всяка седалка или е общ екран, уай фай?

Общи условия

Активация на акаунт