Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 102
  • 780
  •   2
Отговори
# 225
Да, ние ходихме миналия април на Малдиви с тях. Седалките са тесни, храната е ОК, места не можеше да резервираме, но разбрах, че вече може срещу заплащане, entertainment нямаше никакъв, интернет също. Часът на кацане беше много ранен и се наложи много да чакаме за трансфер към острова, а на връщане пък незнайно защо ни държаха 3-4 часа на летище, имаше някакъв технически проблем. С две думи - предпочитам редовен полет 🤣.

# 226
Ние пътувахме с Гъливеър за НГ. Не ми беше тясно на мен лично. Самолетът беше Airbus 330, бил е на Turkish airlines, логото си стоеше на екраните, 2-4-2 бяха седалките, имаше хора и в бизнес класата, но на нас не ни казаха от агенцията дали можем да си запазим там места. На екраните можеше единствено да се проследи полета, нищо друго. Два пъти ни раздаваха храна и напитки.  Закуска от кроасани и солети, за вечеря имаше кюфтенца със салата, картофено пюре, хлебче и някакъв десерт. На връщане вечерята беше пилешко с ориз и броколи, крем карамел и нещо друго, не го помня. Имаше и опция за вегетарианци - паста някаква. В Румъния стояхме около 3 часа, а трябваше 1, но после го навакса. На връщане тръгнахме със закъснение също. На летището при пристигане хич не сме чакали, веднага ни беше трансфера. Бих го ползвала пак.

# 227
даааа, почти се разколебах за тях...както съм дългокрак, полета ще ми се види 24 часов, поне да беше евтино, а то и това не е...Явно редовния полет си остава незаменим вариант

# 228
даааа, почти се разколебах за тях...както съм дългокрак, полета ще ми се види 24 часов, поне да беше евтино, а то и това не е...Явно редовния полет си остава незаменим вариант

Не ти разбрах коментара, седалките са разположени по същия начин, по който и на редовните полети в Економи клас. Тясно няма да ти е, най-много да ти е тъпо, че няма Интернет.

# 229
Да, но там срещу 70-80 долара може да си купиш нa Exit и да ти е широко. Ентъртейнмънта липсва, а с него убиваш поне 2-3 часа в ровене, и още толкова в гледане на филми. И да, в самолет не мога да спя.

# 230
  • София
Някой скоро летял с Търкиш, кажете ми моля ви какво да очаквам? Пръв презокеански ще  ми е.
Дават ли възглавнички, одеалца, четка и паста или да си ги предвидя в багажа?
Също ще оценя полезни tips and tricks за пътуването и организацията на ръчния багаж Simple Smile

# 231
Някой скоро летял с Търкиш, кажете ми моля ви какво да очаквам? Пръв презокеански ще  ми е.
Дават ли възглавнички, одеалца, четка и паста или да си ги предвидя в багажа?
Също ще оценя полезни tips and tricks за пътуването и организацията на ръчния багаж Simple Smile
Дават ви одеало , несесер с чорапи , чехли , маска за очи , дезинфектант , балсам за устни , четка и паста . В ръчният багаж си сложете джапанки и летни дрехи защото когато кацнете в Мале е горещо . ТА ви дават и комплекти с маски , добре е да се сменят през 2 часа.

# 232
Аз в ръчен багаж винаги слагам резервни дрехи за 1 ден и бельо, случвало ми се е да се забави куфар и затова. С Турците сме летели до Сингапур и си имаше комплект с чорапи, четка и паста, одеяло.

# 233
Аз в ръчен багаж винаги слагам резервни дрехи за 1 ден и бельо, случвало ми се е да се забави куфар и затова. С Турците сме летели до Сингапур и си имаше комплект с чорапи, четка и паста, одеяло.

Прява сте , с ТА имах премеждие , моят куфар вместо да кацне с мен в Мавриций отлетя за Мумбай .

# 234
И аз винаги слагам в ръчния, бельо, чорапи, по-важни неща. Губят се багажи Grinning

# 235
  • Sofia
Пътувах без ръчен багаж досега, само с дамска чанта, за да не ми тежи. Съответно всичко друго слагах по куфарите. При последното ни пътуване с ТА един от куфарите ни изчезна (някой го беше взел погрешка). Върнаха ни го две седмици по- късно, но си обещах никога повече да не оставям в чекирания багаж скъпи вещи Simple Smile

Да не пускам нов пост, интернет нямаше и на нашите последни полети, но колкото да го платите, за да разберете, че не работи, се намира.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 15:53 от Shantal

# 236
На ТА не им работеше интернета миналия месец. Дано са го оправили.

# 237
  • София
Ние като пътувахме миналата година София - Истанбул- Мале за обикновената класа даваха само одеала, слушалки, храна и напитки. Нямаше пантофи, пасти за зъби и тн. Може и да има промени. Винаги пътуваме с ръчен и задължително и с един бански в него за всеки случай. Даже го използвахме на връщане, защото ни бяха взели вече чекирания багаж, но ни казаха, че има забавяне на вътрешния полет и останахме още няколко часа. Така че влязохме да покараме още малко борд.

# 238
Моят куфар веднъж на прибиране беше отишъл във Варадеро (VRA), вместо във Варна (VAR). Стават грешки, затова в ръчния слагам нещо резервно.

# 239
На ТА не им работеше интернета миналия месец. Дано са го оправили.

И на отиване преди Нова година и сега когато се прибирахме , не съм проверявала , проспах и двата полета .

Общи условия

Активация на акаунт