Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 089
  • 780
  •   1
Отговори
# 495
Между другото не бих сменила турците, летяхме много комфортно с тях, съпоставими са с емирейтс и катар.

До Малдивите летя основно с турците, поне 2-3 пъти съм летял с катарцитеи един път с дубайците.
Катарците имат полети, които са с по-високо качество и класа от турците, но е въпрос на късмет (явно конкретен самолет и екипаж). Иначе, турците са константни в това отношение. Според мен в съотношение качество/цена турците водят.
Друго важно за мен са времената на полетите. Предпочитам дългата дестинация да я взема на един път, затова разпределение 1+8 часа при турците за мен е по-добре, отколкото 2х4.5 часа с катарците. Особено, ако дългия полет при турците е нощен.

# 496
Здравейте,

за пръв път пиша във форума и за пръв път ще ходя (живот и здраве) в Малдиви Simple Smile.
Четох, четох и стигнах до извода, че имам няколко въпроса за изясняване. Мисля ,че вие сте точните хора.
Онзи ден закупих билети на промоционална цена София- Истанбул -Мале и запазих вила в този ризорт: https://www.embuduvillage.com/superior-beach-bungalow/  (закуска, обяд и вечеря 2479 евро), за средата на януари.
Някой , нещо знае ли за този остров? Не намерих мнение за него, но беше единствения, който позволява безплатна отмяна на резервацията няколко дни преди това.
Четох също,,,, за някакви маски сте писали в Декатлон( мисля ,че ще са подходящи за удавници като мен- не мога да плувам ). От тук ли да си ги закупим или инструкторите ни дават там всичко.
От тук отново прочетох за бели тениски и някакъв слънцезащитен крем без химия- знаете ли какъв?
Имам три дни да си направим застарховка ,,отмяна на пътуване", спряла съм се на Алианц - стават ли ?
Освен нашият остров къде ще ни препоръчате да се разходим и да видим други интересни неща?

Мерси за вниманието, надявам се да не съм ви досадила.

# 497
Здравейте,

за пръв път пиша във форума и за пръв път ще ходя (живот и здраве) в Малдиви Simple Smile.
Четох, четох и стигнах до извода, че имам няколко въпроса за изясняване. Мисля ,че вие сте точните хора.
Онзи ден закупих билети на промоционална цена София- Истанбул -Мале и запазих вила в този ризорт: https://www.embuduvillage.com/superior-beach-bungalow/  (закуска, обяд и вечеря 2479 евро), за средата на януари.
Някой , нещо знае ли за този остров? Не намерих мнение за него, но беше единствения, който позволява безплатна отмяна на резервацията няколко дни преди това.
Четох също,,,, за някакви маски сте писали в Декатлон( мисля ,че ще са подходящи за удавници като мен- не мога да плувам ). От тук ли да си ги закупим или инструкторите ни дават там всичко.
От тук отново прочетох за бели тениски и някакъв слънцезащитен крем без химия- знаете ли какъв?
Имам три дни да си направим застарховка ,,отмяна на пътуване", спряла съм се на Алианц - стават ли ?
Освен нашият остров къде ще ни препоръчате да се разходим и да видим други интересни неща?

За острова не съм чувал. Виждам само, че е близко до Мале (южно), на около 15 мин с лодка (на път към Маафуши и Гули). Обикновено близките до Мали острови и резорти са вече амортизирани и не особено атрактивни, но се надявам този да е изключение Simple Smile Близостта до Мале позволява по-голяма свобода при реализацията на трансфера - както за цените, така и за времената.
Относно маските и екипировката - пишете на хотела и да ви кажат дали предлагат екипировка. Повечето хотели предлагат екипировка за шнорхелинг безплатно. Моето мнение е, че по-добре си вземете от тук - така ще сте сигурни, че всичко е ок и като размер и вид.
Да, добре е да си вземете тънички тениски или блузи с ув защита. Слънцето и вятъра понякога подмамват и човек си мисли, че няма опасност да изгори и става по-небрежен към защитата. И, когато това се случи, за следващите дни ще му трябват тези "такъми" - от собствен опит го знам Simple Smile
За маската съм споделял мнение вече - ако е само за плуване на самата повърхност, става. Ако човек ще се гмурка, дори и на 1 метър, то трябва друг вид маска - с отделен шнорхел.

П.С. Колко нощувки е тази цена 2479 евро? Самолетните билети включени ли са? Трансфера Мале-остров-Мале, включен ли е?

# 498

За острова не съм чувал. Виждам само, че е близко до Мале (южно), на около 15 мин с лодка (на път към Маафуши и Гули). Обикновено близките до Мали острови и резорти са вече амортизирани и не особено атрактивни, но се надявам този да е изключение Simple Smile Близостта до Мале позволява по-голяма свобода при реализацията на трансфера - както за цените, така и за времената.
Относно маските и екипировката - пишете на хотела и да ви кажат дали предлагат екипировка. Повечето хотели предлагат екипировка за шнорхелинг безплатно. Моето мнение е, че по-добре си вземете от тук - така ще сте сигурни, че всичко е ок и като размер и вид.
Да, добре е да си вземете тънички тениски или блузи с ув защита. Слънцето и вятъра понякога подмамват и човек си мисли, че няма опасност да изгори и става по-небрежен към защитата. И, когато това се случи, за следващите дни ще му трябват тези "такъми" - от собствен опит го знам Simple Smile
За маската съм споделял мнение вече - ако е само за плуване на самата повърхност, става. Ако човек ще се гмурка, дори и на 1 метър, то трябва друг вид маска - с отделен шнорхел.

П.С. Колко нощувки е тази цена 2479 евро? Самолетните билети включени ли са? Трансфера Мале-остров-Мале, включен ли е?
[/quote]

Благодаря за изчерпателните отговори Simple Smile. Тези две думички амортизирани и не особено атрактивен, ме притесниха...
2479 евро за двама със закуска, обяд и вечеря за 7 нощувки от 10 януари. Самолетните билети са отделно.Трансфера с лодката в двете посоки ни е 80 $ на човек с включени такси.

# 499
  • София
А с гледка към океана ли сте и пред вас плаж? Виждам, че някои вили гледат навътре и не си заслужава толкова пари, а да нямате самостоятелност и да се будите с красота пред очите си.

# 500
Тези две думички амортизирани и не особено атрактивен, ме притесниха...

Това е мнението ми за местните курорти в този регион. Напълно е възможно и най-вероятно с ризортите нещата не са така. Но, нека се включат тези, чийто специалитет са ризортите - аз съм по "селския туризъм" Stuck Out Tongue

# 501
Тези две думички амортизирани и не особено атрактивен, ме притесниха...

Това е мнението ми за местните курорти в този регион. Напълно е възможно и най-вероятно с ризортите нещата не са така. Но, нека се включат тези, чийто специалитет са ризортите - аз съм по "селския туризъм" Stuck Out Tongue

Както написах на предната страница, била съм в резорт в близост до Мале и не бих казала, че е бил "неатрактивен". Сигурна съм и съм чела на много места, че по-далечните атоли са по-красиви, но не мога да кажа, че тук е било гадно. А и резортите не са 1 или 2, та не бих поставяла такива квалификации Simple Smile

Не се притеснявайте, отворете трипадвайзър и разгледайте снимките от пътуващите, отворете и хаштага в инстаграм и погледайте, за да си отговорите на притесненията. Като за пръв път и за тази цена ми се струва  чудесно.

# 502
Нора, относно застраховката Отмяна на пътуването -  вижте си условията за анулация при евентуален Ковид преди тръгване. Предстои ни сключване на такава застраховка и разглеждаме варианти сега. С Алианц покритието е на 70%. Мен лично това не ме устройва Laughing  Към момента може и да няма Ковид изисквания за влизане в дадена страна, но до датата на пътуване това може да се промени. Агентката ни насочва към ЛевИнс - там е 100% Ковид покритието. Разбира се всеки сам си решава, но по-добре разгледайте различни компании.

# 503
Аз си правих зимата с Евроинс и се разболяхме, писала съм в темата, изпратихме тестовете и фактурите за пътуването по куриер, след 3 седмици ни преведоха 100% на сметките.

# 504
Не бих избрала Лев Инс за каквато и да било застраховка.

# 505
Благодаря на всички за мненията.
Мокка този сайт трипадвайзър не го знаех - много полезен!

# 506
  • София
Здравейте,

Познавам двама човека били в този ризорт и останали доволни. Това си е бюджетен ризорт, но съм убедена, че ще ви хареса, щом нямате опит с други. Нямам лични впечатления от ризорта.

Маските от Декатлон са добри за наблюдение под водата. На място съм виждала да дават шнорхели и плавници, но може някъде и маски да дават. Аз бих си купила от тук.
Тениските с UV защита за мен са задължителни, защото слънцето там е много силно и неусетно се изгаря, особено при шнорхелинг.
Застраховки и аз правя в Евроинс.
Аианц ги изоставих по време на Ковид, че не го включваха(Не говоря за Алианц Травел, за които чух по това време).

# 507
Относно слънцезащитата без химия, аз от години ползвам този био крем на българската фирма Алтеа. По-особен е от стандартна слънцезащита, малко по-трудно се нанася, но е супер ефективен (не съм изгаряла) и за мен лично по-безопасен, тъй като ме е страх от стандартните химии, дори висок клас.
Скрит текст:

# 508
Здравейте! Плануваме почивка през Януари- Февруари заедно с двете деца. Може ли да споделите мнение за агенциите, с които сте пътували. Писах на травелисимо, но все още нямам оферта от тях. Някой има ли опит с Арена Травъл?- офертите, които изпратиха са добри.

# 509
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Привет, на летището в Мале има ли къде да си оставим багажа?Струва ли си разходка до Мале ?Утре се прибираме и имаме 4 часа преди полета.
Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт