Как да спася себе си от... себе си

• 10 839
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
Е къде е октомври, ще се откъснеш малко от бебето. Няма да е цветя и рози от първия ден. Ще плаче, ще боледува, но ще свикне. Дотогава, просто зарежи задълженията и се наслаждавай на дните с него. Пък нека да реве, когато не става на неговата. Да си се тръшка за ножа или каквото там трябва. Все пак и то има право да изкаже недоволство по някакъв начин.
После времето минава бързо. Като се обърнеш и детето станало голям човек. Дотогава трябва да си презаредила батериите, че после пак има за какво да се ядосваш.
Да знаеш, понякога чаша вино много помага.

# 61
Наистина така се чувствам и точно така го казвам - превъртях играта. Имам съмнения за ендокриноложката, ще потърся вроро мнение определено.
Наистина съм такава странна  - значи не може да ме извади от релси някоя огромна беля на детето, като например че хвърли видеофона в мивката и дисплея му изгоря. Обаче, че е спал на обяд малко може да ме подлуди. И не, защото да си почивам, той е от ранно лягащите вечер (към 21ч) така или иначе и имам време за себе си. Ами защо..не мога да отговоря.

Чаша вино вечер задължително Simple Smile

# 62
О, я не се впускай с такова самообвинение в тази въртележка.
Ами нормално е да се изнервиш. Нормално е да смяташ, че си "изпуснала козите", защото не знаеш, че агресивния период при децата си е НОРМАЛНА фаза. Нормално да ти писне да си само мама и седяща у дома жена /ами не е за всеки и ако ще форума камъни да мята това, че сме се родили с вагини не значи, че майчинството е върховното ни удоволствие/ важно е да го стъкмиш в приемлив вид това майчинство. Горе главата! И това ще мине.

Първо - вади "слабата артилерия" - мента/глог/валериана, симпатил, алора или каквото лекичко би ти помогнало да се отпуснеш и пий вечер преди сън, за да се поосвестиш.

Второ - редувайте се с мъжа ти да гледате детето. След като те разбира как се чувстваш започни да излизаш - за час, за два, просто ходи, виж се с някого, разхождай се, върви на спорт. Малко да се почувстваш човек, а не само квачка и гледачка. Да, знам че е трудно. Не ми се слушат сега глупости как ДВАМАТА да правите нещо искаш, щото видиш ли губиш семейството. Ще правите като изпълзиш от дупката.  Ще си запазиш брака и семейството ако се почувстваш добре първо ти, а после ще мислите за вас двамата.

Трето - яслата е чудесно решение и не се втелявай колко ще му е трудно и драматично на детето. Ще преболедува някои и други сополи и кашлица и всичко ще влезе в ред. 

Четвърто - започни да търсиш жена, на която да можеш да оставяш за малко детето ако ти се налага. Съседка, приятелка, позната на позната. А да имаш свекъри, желаещи да помогнат и да не се възползваш си е направо тъпичко. Щото нали знаеш колко отнесена или не ще е учителката в яслата, а тя не едно а 20 деца гледа и надали ще разбира твоето какво казва, а и хич и няма да се старае като баба и дядо ... Ако намериш  хора да поемат вахтата за малко ще може и с мъжа си да идеш на кафе, по магазините, на кино - за малко, но безценно на този етап.

Пето - майната и на приятелката. Толкова е била и приятелка. А явно е и доста кофти човек да се дистанцира и да ти обясни, че я натоварваш.

И ако сега си мислиш, че е трудно и истерясваш - чакай и се моли в първи и втори клас детето да не е онлайн обучение. Тогава ще разбереш какви висоти на истерясване може да постигнеш.

# 63
Мен най-много ме изнервяше оня рев, дето реве, ама и то не знае защо. Откакто проговори е друго. Като почнеше да ми мучи насреща й казвах да пробва с думи, че има по-голям шанс да схвана какво иска.
А за спането, нормално е да се ядосваш, като е спало малко. Както обичам да повтарям на дъщеря ми - съня на децата е важен за родителите. Ще ме разбере, ама като порасне.
Послушай съвета на Дорис, много добре е казала всичко.

# 64
Това е от щитовидната. И аз на моменти се чувствам така. С бебе на 1,4г и с много помагащ мъж. Нервя се за глупости, осъзнавам се и после пак. Но на моменти. Уж следя хормона но май и аз трябва да сменя ендокриноложката.
Според мен ти трябва малко почивка и други емоции. Ако можеш откъсвай се 2 часа през деня или вечер като заспи излизай с приятелки за малко. Смяната на средата действа много добре. Ако си по 8- 9 часа цял ден сама с детето е нормално да превъртиш.

# 65
+1 мнение, че си депресирана заради щитовидната. Не е задължително лекарката или лечението да са били неподходящи но ти си се следи и потърси второ мнение. В темата за базадовата болест много сме говорили, че симптомите на болна ЩЖ продължават и при влезли в норма хормони.
Ако погледнеш нещата от тази страна и приемеш, че нервността и чувствителността са съпътстващи симптоми на проблеми с жлезата ще ти е по-лрсно да не се обвиняваш като лоша майка.
(Разбира се, че има лечение с кортико в определени случаи.)

# 66
Защо не сте се делили за пет минути, помагащият баща не гледа ли детето да излезеш? В смисъл как помага?
Ако той пазарува, а ти гледаш непрекъснато детето, сменете задълженията. Ти ще напазаруваш, той с малкия.
Заспива в 9? Охоо... ми това е късмет! Не всички правят тъй, да знаеш. 🙄

# 67
Това нервничене и според мен е от щитовидната, това е характерен симптом.
Аз на твое място бих пила успокоителни като начало, защото предполагам време да посещаваш психолог нямаш. И бих наемала гледачка някои дни от седмицата, за да изпусна парата. Травмираш детето с това поведение и не искам да казвам как би му се отразило вбъдеще.... Но взимай мерки много бързо. А, и друго лекарско мнение няма да е излишно.

# 68
Добре де. Пишеш, че искаш почивка, а какво те спира да си я получиш?
Върви сама за два дена, остави мъжа ти с детето уикенда. Пък следващия уикенд дай на него възможност да си почине ако има нужда и готово.
Така или иначе щом си стигнала до превъртане на играта е много по-добре да си починеш качествено, без други хора около теб, а не просто да се пошляеш някъде с мъжа си.

# 69
Благодаря ви от сърце! Само това повтарям, обаче наистина много ми помогнаха да се замисля над нещата различните гледни точки, идеи и съвети.

Дорис, страхотен план за действие ми написа.

Значи настроението ми днес веднага се отрази на детето. Не е нервен, даже търпеливо успя да изчака закуската.

Искам още тази седмица да си пусна изследваният и ще следя за по-ранен час при ендокринолога.
☘☘☘

# 70
Да, наистина причината е жлезата, много подценяван проблем. Майка ми е с това заболяване, наистина има такива периоди, когато най-дребното нещо я дразни и избухва. всички в семейството бяхме шокирани в началото и я обвинявахме, за поведението. Впоследствие разбрахме, че е от болестта и станахме търпеливи и гледахме да й спестяваме дразнители.
Тя си намери хобита - йога, рисуване, направи си странен график - например става в 7 и пие кафе на терасата, вечерта пък преди лягане чете и т.н.,казва, че се успокоява така. Мисълта ми е,че трябва да намериш нещо, което да те разтоварва, дори да е много дребно, сега детето като поотрасне ще увеличиш времето за разпускане.
Няма да е зле да предупредите приятели и семействата, че имате здравословен проблем и такива периоди, да не стане като при приятелката.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 09:09 от Dania1

# 71
Моя приятелка прилага гладолечение и казва, че жлезата и се е нормализирала!

# 72
Криси, то за всичко помага, ама аз дотук съм успяла само вечерята да изключа.
Иначе, аз пия еутирокс за щитовидната, отскоро. Не знам дали има ефект, ще видим...

# 73
Може и да повторя някого, но защо не се консултираш с психиатър, щом си оправила проблемите с щитовидна жлеза. Има хора, при които леките успокоителни връщат чудеса.

# 74
Горещо препоръчвам при стрес, нервност, избухвания, фитоуспокоително (раст.основа, без зависимост) - Euphytose. Много ефикасно още от първия ден.

Общи условия

Активация на акаунт