Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Непроходило дете

  • 1 825
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 044
Дъщеря ми се престраши да се пусне в баба си на една тясна пътека между дивана и секцията, хванала се за един гребен и една гривна. Явно широките пространства я плашеха и все търсеше да се хване за нещо. Дори и кутрето ми само, пак вършеше работа. Ама тогава бяхме заети с нещо, никой не я гледаше, взе си гривната и гребена и хукна.
Давам го като идея, но при положение, че ако се държи за нещо, ходи стабилно.
Казвате, че е много слабо детето и не се храни. Желязо изследвано ли е? Винаги ли е било така, или е само период? Има ли енергия? Може просто да няма сили.

# 16
  • Мнения: 4 564
На 1,10 г не е нормално да не може да ходи само, на тази възраст вече трябва да тича, да изкачва стълби само, да скача, отделяйки крака от земята. След като невролозите казват че проблемът не е от тяхната област, водили ли сте го на детски психиатър? Как е с интелектуалното развитие, има ли фразеологична реч, как е с очния контакт, обръща ли се извикан по име, маха ли за чао? На тази възраст важни крайъгълни камъни са и умението сам да пие от чаша (това още на годинката се усвоява), да хвърля топка отдолу нагоре. Това са много важни въпроси на които трябва да си отговорите, защото неумението да ходи самостоятелно на тази възраст, показва проблем, а вече вие трябва да откриете в коя област е. Аз бих посетила детски психиатър и бих искала пълно обследване на интелектуалното и нервно психическото развитие.

# 17
  • Niagara Falls, NY
  • Мнения: 2 204
Моето дете след падане започна да се страхува и искаше да ходи само хванат за ръка. Щом пълзи и е наблюдавано от добри специалисти, щом ходи с опора - то чакайте всеки момент да тръгне само.
Нека го види пак ортопед и да даде насоки за обувките, които купувате.
Вижте и още варианти за педиатър и невролог, направете комсултации, нека и те кажат.

# 18
  • София
  • Мнения: 811
Здравейте момичета, искам да попитам на какво може да се дължи непрохождането при дете на 1,10м. Ходили сме при двама невролози, правени са рехабилитации
Къде, каква и по какъв повод е правена рехабилитация? Питам защото това е от голямо значение. Моето момче беше мн мързеливо и спокойно дете, не се обръщаше на определените месеци и правихме рехабилитация в Токуда- пълна загуба на време. 10 минутки нищо и хайде чао. Като стана на 8 м. го заведох 4 пъти на частно при пенсиониран рехабилитатор от педиатрията и резултатът беше видим. Започна да се изправя, а на 11 м. вече ходеше сам.
За проходилките също знам, че са забранени, но защо и уокърите? Това е просто играчка, която бута. Другото ми дете се пусна да ходи на 1г и 3 м, но на 11 м. си ходеше с Уокър

Общи условия

Активация на акаунт