"Среща" с бившия

• 6 864
  • 165
  •   1
Отговори
# 105
Самото цитирано дело на Сливенския окръжен съд
https://court.sliven.net/uploads/0070eb13/44383013.htm
е за нападение над 88-годишна старица, явно неточен цитат.
Твърди се, че жената се е "обогатила" със златни накити, дадени по повод предстоящо сключване на брак, който реално не е бил сключен. Докато във вашия случай има подарък за годеж, който реално е бил сключен. Виж, бракът ви не е бил сключен и твоят годеник се е обогатил с едни пари за халки.

Както и да е, не си заслужава нервите. Плюй си в пазвата, че си се отървала от такова роднинство.  Наистина си имала ангел-пазител. Представяш ли си да имаш деца с този човек? Не ми се мисли...

# 106
Визирам техните изпълнения. Или той и семейството му не са от Пловдив?

# 107
Скрит текст:
Визирам техните изпълнения. Или той и семейството му не са от Пловдив?
Аз съм от Пловдив, той и семейството му са от друг град /той живее в чужбина от години/.

# 108
Годежният пръстен не е просто подарък, той е ясен символ на ясно и за децата какво. Когато това няма да го бъде, пръстенът трябва да се върне на този, който го е подарил.
Бих попитала предварително този човек по телефон /или както се свързвате до сега с него/ дали идва да си вземе пръстена. Ако е инициирал срещата именно за това, то той може да дойде до дома ти и да му го върнеш директно. Не е нужно да се пият кафета и да се поддържат уж нормални отношения след подобни циркови номера. Не бих се крила в никой случай. Бих го върнала лично на него. Не ми допадат завоалираните и неясни отношения. Те тежат с години и след техния край. Не бих  ровила вече в прекратените ни отношения, но бих му споделила разочарованието си от роднините му и бих заявила ясното си желание те да не търсят връзка по никакъв повод повече с мен.

# 109
Пръстена ще върне.
А относно парите за халките какво я съветвате да прави?
Жената е без родители, на аграрчето роднините се мъчат да я плашат , дала е едни пари. Някак излиза, че бившите сватове имат нужда от пари, въпреки гурбетчията в семейството, но пък авторката, сам-саминка , копае жълтици и не я бодат няколкостотин лв, та може хем пръстена да върне, хем за своите пари да каже халал да са им.

# 110
  • СИ
Скрит текст:
Тук е описано решение на съда, което не е в полза на бившата годеница, затова не ми се влиза в съдебни битки.

Ама здраво си се филмирала...! И живееш в малко градче из дълбоката провинция, нали?
Ще ви разочаровам, живея в Пловдив.

Ами... То си е за разочарование. Младо момиче живеещо в голям град, затънало в битовизми и махленски безсмислици. Ромеото в чужбина, майка му и сестра му те баламосват с ремонти и гледат как да приберат един пръстен. Сигурно са избрали и новата кандидат снаха. Бъди човек, върни им пръстена...!

# 111
Пръстена ще върне.
А относно парите за халките какво я съветвате да прави?
Жената е без родители, на аграрчето роднините се мъчат да я плашат , дала е едни пари. Някак излиза, че бившите сватове имат нужда от пари, но пък авторката копае жълтици и да не я бодат няколкостотин лв, та може хем пръстена да върне, хем за своите пари да каже халал да са им.

Нищо не бих я посъветвала, защото тя май не е питала това. Или поне аз не съм прочела, макар че изчетох постовете й, но може да съм изпуснала такъв въпрос.
Вероятно по този повод си има решение, поради което да натрапвам моето е некоректно.

# 112
  • СИ

... Пръстена ще върне.
А относно парите за халките какво я съветвате да прави? ...

Как какво? Не прочете ли? Предстои ремонт. Какво по-хубаво от това да помогне на любимия?

# 113
Абе , конче, аз два развалени годежа имам, пък ти се набираш повече от мене Grinning

# 114
Той разчита на това, че ти все още "имаш чувства". И ще гледа да те омотае и да се възползва от теб.
Нямаш кой да те защити, приятелките  ти витаят в небесата, така че не предприемай необмислени срещи. Ако се разбирате по телефон или имейл, можеш да прецениш, обмислиш какво всъщност ти предлага  той. Каквото и да е, едва ли ще е нещо добро за теб.

П.П. Judy, в него са парите за халките и не ги е върнал, в нея е пръстена. Авторката е поставила и този въпрос и очевидно с непочтени хора трябва да се действа внимателно: първо той да изпълни ангажимента да върне парите и тогава да претендира за пръстена.

# 115
Аз прочетох за халките и парите.
Не прочетох тя да се нуждае от мнение какво да прави с парите за тях. Затова и не се впускам да й разсъждавам по този въпрос. Вероятно си има свое виждане вече.
Иначе аз просто бих върнала пръстена - лично на него, бих помолила човешки да не ме търсят повече той и роднините и бих се разделила с този човек вече - отново лично и окончателно.

Годежният пръстен е тежест при развалени отношения. Връщането е стъпка към новото начало и символ на това. Колкото по-навреме - толкова по-добре.
Скрит текст:
Връщала съм пръстен по мое желание и инициатива. Човекът не го искаше, защото мислеше, че така има надежда. Може и авторката да има някакви такива скрити надежди  - да не ровичкаме там. Настоях да го върна и го направих точно за да приключим окончателно. Поне аз след това си отдъхнах осезателно. Голямо облекчение е изчистеният път.

# 116
Смятам да му върна пръстена, когато си получа парите за халките. Това прецених, че е правилно, но ако имате друго предложение, отворена съм към съвети.

# 117
 Годежния пръстен и халките не са гаранция че един ден няма да се разделите глупости, брака е един подпис а дали след това ще сте заедно...не се знае това е много относително

# 118
Смятам да му върна пръстена, когато си получа парите за халките. Това прецених, че е правилно, но ако имате друго предложение, отворена съм към съвети.

Ами ако така си решила /решението е изцяло твое  -ти познаваш и него, и отношенията ви/ - разберете се предварително, когато ти се обади за срещата. Питай го за причината да се видите. Бъди ясна за намеренията си, ако сам не подхване темата, направо го попитай пръстена ли иска да му върнеш и можеш да кажеш и условието си при това положение. Така ще изразиш ясно и желанието си окончателно да прекратиш тази агония. И наистина да го направиш. Защото в момента се измъчваш.

# 119
Тук е описано решение на съда, което не е в полза на бившата годеница, затова не ми се влиза в съдебни битки.

Тук касае неимуществени щети - точно това за което ти би могла да го съдиш.
Сигурна съм, че никой за нищо няма да те съди. Че то разноските по това дело ще са повече отколкото тоя смотан пръстен. Ако някой ще иска пръстена да дойде муньо да си го поиска. Майка му и сестра му у лево.
Майка му се чудя как на я е срам, ако моето се осере така ще се чудя къде да се скрия. Че егати мъжа дето сме възпитали.

Та ако искаш да си щастлива и да се събереш със свестен човек, този го зачеркни от живота си и давай смело напред. Желая ти успех. Явно си умен и добър човек и затова се опитват да те използват.
Среща само ако дойде с парите за халките...иначе да си пие кафето с мама.

Общи условия

Активация на акаунт