"Среща" с бившия

• 6 860
  • 165
  •   1
Отговори
# 135
  • СИ
Абе , конче, аз два развалени годежа имам, пък ти се набираш повече от мене Grinning

Аха...!      Stuck Out Tongue Closed Eyes
Третия път улучи ли?

# 136
Благодаря ви за съветите и подкрепата,мили момичета!
Осъзнавам, че имам още много да уча и да се "каля".
Пристигането му ще се осъществи след 1 месец. Когато ме потърси, заяви, че ще пристигне в Пловдив и на следващия ден си заминава в родния град. Докато тече този 1 месец, да му напиша ли "условията си" за парите или да изчакам да ме потърси и тогава да действам? Как смятате?
И какво ти каза? Искаш ли да пием кафе на еди коя си дата? Или какво?
Ако не ти е казал директно, че си иска пръстена. Ти за какво ще ходиш на срещата?
Струва си да отиде на срещата само за да му гледа сеира. Да види какви глупости ще блещи и как ще си поиска пръстена или нещо друго. Проблемът е, че тя още не го е прежалила и няма да се наслади на излагацията му, а може и да се разстрои. Отсвирваш го за срещата и да се оправя.
Имам познат наказателен адвокат. Като го видя ще го питам, дали имат шанс да те осъдят за пръстена. От него знам, че за адвокатите е много по-лесно да оневиняват престъпници или да се борят за малко наказание, отколкото да са от страната на потърпевшия и да се опитват да стигнат да голяма осъдителна присъда.

# 137
Дни преди той да ме потърси майка му отново се свърза с мен, за да ми каже за пореден път какво е редно и какво не /относно пръстена/, след като той ме потърси - броени дни след това, предположих че кафето е само претекст.

# 138
  • СИ
Смятам да му върна пръстена, когато си получа парите за халките. Това прецених, че е правилно, но ако имате друго предложение, отворена съм към съвети.

Връщай му пръстена и да се свършва. Тя се е видяла... Пари недей чака. Имала си пари, дала си.

# 139
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Дни преди той да ме потърси майка му отново се свърза с мен, за да ми каже за пореден път какво е редно и какво не /относно пръстена/, след като той ме потърси - броени дни след това, предположих че кафето е само претекст.
А защо контактуваш с тях, ако ти се обаждат, затваряш, блокираш номера, и всичко е точно. Това е мазохизъм, да общуваш с човек, който те наранява.

# 140
Смятам да му върна пръстена, когато си получа парите за халките. Това прецених, че е правилно, но ако имате друго предложение, отворена съм към съвети.

Връщай му пръстена и да се свършва. Тя се е видяла... Пари недей чака. Имала си пари, дала си.

Да бе! Айде стига тея селски тарикати все да минават метър,
Щото тя е по-добрата и по-умната да му го върне.
Няма нужда...никой от това семейство идиоти няма да го оцени.

# 141
Майка му пък какво има да се бърка и да ти обяснява кое е редно и кое не. Кажи й, че на който ти е дал пръстена, на него ще го върнеш и я уведоми, че я блокираш, за да не може да те търси повече, защото разговорите с нея са ти неприятни.

# 142
майка му отново се свърза с мен, за да ми каже за пореден път какво е редно и какво не

А пък това чудо е щяло да ти се падне свекърва!!!
Следващия път /ако изобщо ѝ позволиш да се свърже с тебе/, ѝ кажи, че точно тя не е критерии за правилно и неправилно и я пусни да препуска към безкрая. И към нея нямаш ангажименти, ако не си разбрала.

# 143
Майка му е трябвало да я отрежеш на мига и изобщо да не говориш с нея, защото ти с нея отношения нямаш, на нея нищо не дължиш, тя на теб не ти дължи нищо. На твое място ясно бих заявила претенциите си за моите пари и намеренията си да върна пръстена след като си получа дължимото.

# 144
Абе , конче, аз два развалени годежа имам, пък ти се набираш повече от мене Grinning

Аха...!      Stuck Out Tongue Closed Eyes
Третия път улучи ли?
Трети нямаше, гоня ги още преди годежа, ако надуша нещо кофти Grinning
Като чета темите, направо се кръстя, явно от всеки мъж вече се отървавам с малко.

Струва си да отиде на срещата само за да му гледа сеира. Да види какви глупости ще блещи и как ще си поиска пръстена или нещо друго.
Престанете да си мислите, че всички харесват и искат да гледат сеир! Не всички са такива подигравателни пердета! Има хора, които преживяват нещата и не само не гледат сеир, ами може и бой да ядат.

Майка му от какъв номер те търси? Блокирай ù обажданията, вайбъра, скайпа, фейсбука, въобще всички начини за контакт с теб.

# 145
Анинед, в българското право няма понятие "условен подарък". Няма! Аз бих разглеждала годежния пръстен като вид "стоп капаро", като при покупка на имот, когато кандидат-купувача превежда някакъв процент от цената, за да не предлага продавача повече този имот, един вид да си го запази.
Така и тоз момък - ангажира те със стоп капарото - годежен пръстен и ти вече не си пазара, запазена си за него.
Той разтрогва сделката и стоп капарото остава за продавача, за да му компенсира щетите от неосъществената сделка.

Да имаш надежда, че той е разбрал грешката си, е много, много наивно. Той не е направил грешка, а е взел осъзнато решение. Обидил те е, посрамил те е със селските си роднински изпълнения. Чувства имаш? И аз бих имала - на гняв и на омраза.

Не се разправяй с тоя. Не говори и не контактувай по никакъв начин  с майка му и сестра му, те нищо не са ти давали и изобщо нямат нищо общо. Както си е разтрогнал с теб годежа по телефона, да ти каже  какво иска по телефона или в имейл. Не му давай нищо, докато ПЪРВО той не ти върне парите за халките. Нека те съди, да го видим този член и параграф и този условен подарък. Изпотрябвал ти е въшливия му пръстен,  само да ти напомня какви "хора" се раждат по земята. Но - първо парите за халките, и то ако  той постави въпроса за
пръстена.

и какво става - " стоп капоро " егати простотията - ти стока на пазара ли си ??? после мъжете виновни ???
всеки си дава съветите колко са "ларш " според мен прии кои колко пари има да взема / дава и прекратявай

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 14:33 от бати13

# 146
  • СИ

Защо да не минат метър? Улучили са на правилния човек. Дето се вика, на крака им е дошла. Да я върнат ли?
И така като гледам... Тя също няма нищо против.

# 147
Направо я блокирай въпросната "дама". Няма какво да те притеснява. Който ти е подарил пръстена, той да си го търси.
Преди двадест години купих апартамент и бившите собственици ми обещаха да ми прехвърлят стационарния телефон и после се покриха. Аз успях да го прехвърля сама и те дойдоха да ме изнудват за 200 лв. за да си откриели нов телефон на новото място. След третото идване отидох в районното и пуснах жалба. После ни извикаха заедно в полицията. Поразпитаха ни и ни дадоха да подпише декларация, че няма да се търсим взаимно по никакъв повод. Така се отървах от тях. Казах си, че ако им дам 200 лв. утре може да решат, е им дължаза нещо друго. Можеш да пуснеш една жалба в районното за изнудване и полицаите ще ти кажат, дали наистина трябва да им го върнеш или не. Ако е не ще ги викат и ще ги карат да се подписват, че няма да те тормозят.

# 148

Защо да не минат метър? Улучили са на правилния човек. Дето се вика, на крака им е дошла. Да я върнат ли?
И така като гледам... Тя също няма нищо против.
Още 2-3 такива годежа и с един пръстен ще съберат пари за ремонта.

# 149
  • sofia
Този си е намерил друга и иска да използва отново пръстена ... А това за ремонта е лъжа... Защо да се набутва с нов пръстен !!

Общи условия

Активация на акаунт