Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 443
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
cherry_blossom Благодаря за споделените снимки на чувалчетата.

Цитат
Момичета, а аз да питам един много глупав въпрос вероятно, ама за първи път ми е Simple Smile
Защо се взимат тези еднократни гащи? Нали могат да се изперат после или не?
Какво всъщност представляват тези гащи, не са ли памучни? Струва ми се много неудобно нещо друго.

Аз искам да попитам, това еднократно бельо пере ли се предварително?
Никога не обличам нещо преди да го изпера, но се зачудих за това бельо.

# 226
  • София/Севлиево
Аз с прането и гладенето почти приключих-останаха ми малко чаршафчета и комплекта за изписване.Иначе дрешките още преди около 2 седмици ги изпрах и подредих в гардероба.

# 227
Момичета ,кога смятатате да започнете с прането и гладенето на дрехите?? В коя седмица  ,същото и с чантата за родилното . Минах 30 седмица и вече почват да ме вълнуват тези въпроси всеки ден. С баткото не помна кога беше
Ох това ми е болна тема на мен. Смятам да не започвам въобще.. По всяка вероятност като родя няма да сме успели да се нанесем в новия апартамент. Мисля след раждането да дойдем при майка ми, защото където сме сега нямам място за абсолютно нищо😔 Дори и да изпера всичко нямам къде да го прибера, освен да го върна пак по торбите. Така, че докато съм в болницата ще й кажа да изпере всичко. Кошара като гледам няма да имаме в началото, трябва да чакам ММ да се прибере.. Въобще много се напрягам от цялата работа, толкова съм не подготвена за това бебе..

# 228
Аз смятам да започна прането и гладенето към 34 г.с. В момента съм в 32. Аз се нядявам да избутам до термин 21.10, изобщо да не бърза да излиза хаха. Нямам търпение на видя колко е порастнало момченцето на 31 август. Simple Smile

# 229
Аз мисля към 35 седмица да подготвя багажа за родилнито и да изпера и подготвя каквото имаме вече.
ПС-сега съм 33 и всъщност все така почти нищо нямаме Joy Но се задействам, де.

# 230
Еднократното бельо не се пере. Слагаш и после изхвърляш.
Аз мисля да събирам багаж след следващия преглед, когато и ще обсъждаме раждането. Сега съм 33 сед, а прегледа е края на 35. Надявам се до тогава всичко да е наред.
Иначе пера сега детски дрехи, но ще гладя другия месец. Гледам какво има от баткото, което става и за момиче. Бельото, бодита с къс ръкав, мисля да ползвам. Нищо, че повечето са сини, винаги ще има нещо отгоре. Има и някой блузи и тениски, който не са сини с влакчета и коли и те мисля стават. Другото ще купувам в движение. Аз имам много чувалчета, но не съм ползвала. Струват ми се неудобни. А и имам доста одеялца. Чувал за баткото ползвах от миналата зима и то с крачоли, защото не стои завит. Докато беше по-малък не се е отвивал.
Моето момиче доста се върти из корема ми и рита. Баткото беше по-мързелив и съм го побутвала, за да съм сигурна че мърда. И сега си е по мързелив и обича да поспива като мен. Дано момичето не е като баща си. Той се наспива за 4-5 часа.

# 231
Аз утре влизам в 36-та следващите дни чакам да ми дадат едни дрешки за бебето, за да сортирам всичко от каката и да преподредя шкафовете на двете деца. Ще ги изпера и евентуално докато съм в болницата може да им кажа да изгладят нещо, макар че всичко ще е минало през сушилнята, не знам дали ще има смисъл.
За болницата също мисля една малка чанта да приготвя за всеки случай.

# 232
Момичета ,кога смятатате да започнете с прането и гладенето на дрехите?? В коя седмица  ,същото и с чантата за родилното . Минах 30 седмица и вече почват да ме вълнуват тези въпроси всеки ден. С баткото не помна кога беше

Ами аз все още не съм подготвила нищо, смятам след като отида при израждащия лекар който съм избрала, когато получа носоки и се разберем да подготвя багажа и документите.
Обмислила съм преди да го посетя, да мина преглед при кардиолог, за всеки случай и очен(че съм с дйоптер -0,5).
За пране и гладене, нямам какво защото все още абсолютно нищо не сме взимали, понеже съм суеверна на тази тема.
Ще поръчам само ръчна помпа на медела, шишета и комплект за изписване.Когато постъпя в болницата, ще изберо и поръчам всичко необходимо, а и със сестра мш и майка ми сме се разбрали те да набавят всичко необходимо , така че не се притеснявам дали имам дрехи или не.
Най-най важното да мен само сега е бебчо да се роди жив и здрав, както и всички ние да сме здрави, пък останалото знаете, всичко се купува❤❤
Само да сме здрави момичета, аз се вълнувам много всеки л ден💕💕💕

# 233
Ами аз,тъй като ще раждам в частна болница там всичко се осигурява и трябват само дребни неща за мен,в неделя влизам в 36та на 2 септември ще ми дадат документите за в болницата и мисля почивните там 4 5 6 вече в 36+ към 37ма да го оправя,аз с имам един оправен,който го бях приготвила,ако ме оставят за задържане,че имах контракции в 33та,но така и не ми потрябва,та недай си боже ако потрябва спешно го взимам него той пак е с неща за мен пък все ще направя организация по телефона какво да ми се донесе.
Относно 45 дневния болничен,моята аг беше болна и ще ми го даде на 2 септември някъде от 17 август мисля че каза,че се пада

# 234
Аз искам да започна с прането и подреждането, но имаме още малко с ремонта и нямам къде да ги сложа в момента, това много ме изнервя😂 Седя вкъщи, а нищо не правя, само се вайкам как напредва времето. Иначе мисля, че всичко е купено. Нещата за родилното също взех, в болницата, в която ще раждам за бебето не искат нищо, освен дрехи за изписване и евентуално биберон. Ама май не искам да я обличат с техни дрехи, дали ще позволяват да дам мои или ще ме изгледат накриво 😂 Памперси също съм взела, ако потрябват.
Чудя се в какво да събирам багажа сак/куфар 🤔 ММ вика, че прекалявам чак с куфар, но аз където и да ходя взимам многоо багаж, обичам всичко да имам, не ми е спокойно иначе😅 Знам, че ако се наложи винаги могат да ми донесат нещо ама..
Иначе бебка е страшно активна, въпреки предната плацента я усещам постоянно, понякога даже са болезнени ритничетата. Имам чувство, че никога не спи😂😂 Успявам и клипчета да и правя за спомен и на таткото пращам.
Относно термина, аз съм с ранна овулация / 11 ден от МЦ/ следена с тестове, бебето върви със седмица напред, но си го смятат по ПРМ. Казват, че най-вероятно ще се роди по-рано, но не се сменял термина.

# 235
  • София
Аз пак да се оплача от тези контракций.......
Корема ми става твърд като камък казах на др Вецев и пак ме върна към 3х2 магнерот, но сякаш това нещо не помага самия корме ми става като топка и мноооого леко ме наболява ама супер леко.......... Иначе бебето си е активно главно вечер към 22ч
Най изпъкналата част от снимката е е твърда

# 236
Най-изпъкналат част не е ли бебенцето? На мен също ми се случва така да изпъква и си усещам, че е бебенцето, защото на другите места ми е мек корема и тя като се избутва така стават твърд и аз се закачам с нея и тя се мърда на друго място и после там изпъква. Не го отчитам като контракции това, но не знам.

# 237
Станислава,този камък е бебето,при мен също става ,,топка и от едната страна където е изпъкнало и твърдо е бебето,ако на другите места ти е мек корема,бебето просто си се ,,пъчи",при мен дори на тоновете става много често и никога не засича контракция и така разбрах,че всъщност нямам контракции а бебето бута
sss,аз мислех куфар,от гледна точка да не вдигам,ама май няма да стане,при нас забраняват качването на багаж  много ще бие на очи с този куфар🙈🙈

# 238
  • София
Най-изпъкналат част не е ли бебенцето? На мен също ми се случва така да изпъква и си усещам, че е бебенцето, защото на другите места ми е мек корема и тя като се избутва така стават твърд и аз се закачам с нея и тя се мърда на друго място и после там изпъква. Не го отчитам като контракции това, но не знам.
Целия корем става твърд и на топка, не е само в изпъкналата част!
Притеснява ме вече

# 239
Това е бебето, което мърда и се намесва. Много вероятно да се вижда ръка или крак, понякога коляно. Бебето вече няма много място и ще му става все по-тясно. Контракции са нещо съвсем друго. Стягане на цялата матката.
Отидете на лекар, за да ви погледне и да каже дали са контракции наистина.
И моля ви престанете да слагати Й за множествено число. Много е дразнещо.

Общи условия

Активация на акаунт