Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 466
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Моето е малко мудно като че ли.  Особено снощи видях едно бебе в групата във фб -то щеше да изкочи от корема , а моя кротушко .... но съм с предна плацента. И все пак баткото беше мнооого кротък в корема ама като се роди не спря да реве и да се върти  голям зор . Това не е показател за мен .

# 211
Моето е малко мудно като че ли.  Особено снощи видях едно бебе в групата във фб -то щеше да изкочи от корема , а моя кротушко .... но съм с предна плацента. И все пак баткото беше мнооого кротък в корема ама като се роди не спря да реве и да се върти  голям зор . Това не е показател за мен .

Ехх разби ми мечтите Grinning И моят е сравнително кротък и мнооого се надявам и след като се роди да е така... Но нямам опит с друго бебе освен племенникът ми, който беше буен в корема и така си остана...

# 212
Добро утро, момичета, аз днес влизам в 9ти месец според ПРМ, много съм объркана, защото до сега докторката се водеше по зрелостта и размерите на бебка и от началото беше с 2седмици назад, а сега след като наддава на кг и върви едричка, започна да ме следи пак на ПРМ и да  говори за раждането някъде след 10дни..което много ме притеснява 🥺 защото малкия се роди в 36с и беше 3кг,но не беше напълно зрял и беше 4дни в ковиоз. Много ме е страх историята да не се повтари...

# 213
Мама Софи, гд съм в сходна ситуация.Аз съм с пкя и нередовен цикъл,съответно нередовна овулация.Второ в началото ми беше определен термин 8 октомври,ноо после стана 1ви и накрая 29 септември,защото нито аз знам кога му е била О,нито кога е станало,защото ние пробвахме през ден 2... ,според приложението съм в 35+4 и може би е така,защото ПРМ беше на 11декември и трябваше вече да съм в 37+ а от самото начало сме 2 седмици назад и сдок приехме 25.12 за прм,затова док каза,че когато си узрее сам ще тръгне,а ако недай си боже вдигам кръвно,че се случва тези дни и трябва да е секцио ще чакаме 38ма края,тоест да е поне 37ма със сигутност,защото вчера в 35+4  го измерха 2700 ма аз толкова не им вярвам...че си мисля колко е малък и все още не узрял напълно,затова ако можеш говори с нея поне за края на 36та началото на 37ма...

# 214
Мама Софи, гд съм в сходна ситуация.Аз съм с пкя и нередовен цикъл,съответно нередовна овулация.Второ в началото ми беше определен термин 8 октомври,ноо после стана 1ви и накрая 29 септември,защото нито аз знам кога му е била О,нито кога е станало,защото ние пробвахме през ден 2... ,според приложението съм в 35+4 и може би е така,защото ПРМ беше на 11декември и трябваше вече да съм в 37+ а от самото начало сме 2 седмици назад и сдок приехме 25.12 за прм,затова док каза,че когато си узрее сам ще тръгне,а ако недай си боже вдигам кръвно,че се случва тези дни и трябва да е секцио ще чакаме 38ма края,тоест да е поне 37ма със сигутност,защото вчера в 35+4  го измерха 2700 ма аз толкова не им вярвам...че си мисля колко е малък и все още не узрял напълно,затова ако можеш говори с нея поне за края на 36та началото на 37ма...

И аз съм към тези който термина постоянно играе, от първия преглед термина беше за 25 октомври, по данни от ПМЦ е 11 октомври, но съм с късна овулация и по-скоро вярвам за дата след 20 октомври, но при последните два прегледа бебчо започва да дърпа напред и термина започва да върви към 10-15 октомври, та и при мен е доста сложно и изобщо не знам кога ще раждам, но пък честно да си призная не изпитвам никакъв страх, защото не виждам смисъл.Те и тези с точен термин много рядко сш раждат на датата, но аз съм се настроила като вляза в 9месец живот и здраве, да си очаквам всеки един момент, в крайна сметка това никой не може да го предвиди.

# 215
45дневния болничен според коя дата ти е издаден,  нещо много са ми объркани тези термини и дати.  На мен ми е изчислен според първият ден на последната менструация и не ми се е сменял никога и според него ми е изчислен 45дневния болничен

# 216
45дневния болничен според коя дата ти е издаден,  нещо много са ми объркани тези термини и дати.  На мен ми е изчислен според първият ден на последната менструация и не ми се е сменял никога и според него ми е изчислен 45дневния болничен

Аз знам че 45 дневния винаги се издава спрямо първата определена дата на термин

# 217
Точно така, аз също не знам кога точно съм заченала,  но термина ми е определен според цикъла,  а не според как върви бебето. И когато родиш ще изчислят в коя седмица е родено според цикъла. Този термин е ориентировъчен, не е точна дата.

# 218
Аз пак като развален грамофон ще кажа, че съм имала овулация на ден 70 от месечния цикъл .Не знам тогава как се смята термин , но категорично не е по дата на последна менструация
, защото ще излезе че бременната преносва с два месеца 🤣
Има си някакви тънкости при нередовен цикъл с които очевидно никой от тук не е запознат и аз се слагам в това число.
При инвитро също знам, че имаше някакви формули, калкулатори и се изчислява по различен начин, а не по последна менструация.

# 219
Аз съм инвитро и знам точно кога ми беше овулацията, та сме смятали първия ден на цикъла да е 14 дни преди овулацията, а от тази изчислена дата сметнахме и термина. Ако бяхме смятали по истинската дата на последна менструация, щеше да е седмица напред, защото ми беше ранна овулацията.
Обаче едва третият лекар, който ме преглежда и който ме следи и до момента, направи така сметките. Предните двама изобщо не се впечатлиха от тези неща и сметнаха, че бебето върви седмица напред още почти от началото. Общо взето се смята от датата на ПМ, обаче ако има данни за някакви такива аномалии с овулацията, според мен е редно да се вземат предвид. То е ясно, че много малко ще родят на термина, но си е друго да се сметне що годе правилно.

Аз пак като развален грамофон ще кажа, че съм имала овулация на ден 70 от месечния цикъл .Не знам тогава как се смята термин , но категорично не е по дата на последна менструация
, защото ще излезе че бременната преносва с два месеца 🤣
Има си някакви тънкости при нередовен цикъл с които очевидно никой от тук не е запознат и аз се слагам в това число.
При инвитро също знам, че имаше някакви формули, калкулатори и се изчислява по различен начин, а не по последна менструация.

# 220
Аз си знам и датата на зачеването и на овулацията, която беше на 17ти ден, тоест малко по-късна овулация, но бебка си върви с една седмица напред още от 3ти месец някъде.
Със сигурност се изчисляват по друг начин датите при нередовен цикъл, наистина няма как да важи ПРМ правилото, защото то си е за стандартен цикъл.

Чудя се обаче като върви така с една седмица напред, значи ли че може да се появи съвсем спокойно седмица по-рано? Питам не за друго, а ме е страх планираното секцио да не стане спешно. Иначе то е ясно, че влезем ли в 9ти месец, вече може да се очаква всеки момент, но все пак повечето жени си раждат около термина доколкото знам или бъркам?

# 221
Здравейте, момичета! Пет страници изчетох, докато ви наваксам. Да видим какво съм запомнила като теми на обсъждане.
Първо да поздравя Water, за подобряванене състоянието на Румен. Още по-бързо да се стабилизира и скоро да си връща изгубените грамчета! Water извинявай, но не запомних къде си родила? Имаш ли (предполагам да) информация какво следва от тук нататък с Румен? Моята дъщеря я преместиха след 9 дни от неонатология с друго отделние за недоносени, където държат бебето докато не стане 2500. На нея й отне 38 дни да качи необходимите 1000гр. При мен кърмата също слезе някъде на 2-3 ден след секциото. Лесно изцеждах с ръчна помпа на Авент и прибирах във фризера, но не се справих особено успешно с тази задача и кърмата ми спря може би за около 2 месеца. Доста неподготвена и неинформирана бях тогава. Даже не знаех какво е коластра.
Относно чувал четата - такова с Василена не съм използвала, а може би трябваше, защото на 3 месеца като беше се случваше да си изрита одеалото, барабар с ританките и съм я намирала по голи кълки. Сега ми дадоха две чувалчета и ще ги пробвам. Пък ще преценя как е по-удобно.

А относно зодиите и датата на раждане - по принцип ми е интересно, но не съм вманиячена по темата. Обаче на едни приятели голямата дъщеря много се вълнува от тези неща и ми направи хороскопи за няколко дати, предполагаеми за секциото. За тази която най-ми харесва, ми каза да се роди до 13ч защото после не знам си коя планета отивала в някакъв дом и това щяло да пречи на детето да се изразява Joy Колко е така не знам, вероятно никак, но на мен ми е интересно...

# 222
Чери, и мен мн ме е страх планираното секцио да не стане спешно. Терминът ми изчислен по първия ден на последния цикъл е 30.10.2021. На последната ФМ док каза, че беба върви напред и по-скоро 25.10., т.е. секцио към 15.10😏

# 223
Момичета ,кога смятатате да започнете с прането и гладенето на дрехите?? В коя седмица  ,същото и с чантата за родилното . Минах 30 седмица и вече почват да ме вълнуват тези въпроси всеки ден. С баткото не помна кога беше

# 224
  • Bарна, морето, сините вълни
Моето бебе реагира на побутвания. Последните дни, дори дъщеря ми ме пита дали бебето спи и ако отвърна да, започва да ми пипа корема, да го гъделичка, да бърбори и бебчо отвръща. Много ми е мило. ♥️♥️♥️ Днес влизам в 35г.с. и вече доста се вълнувам.

Общи условия

Активация на акаунт