Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 466
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Момичета , смятайте колко съм била зле щом.първия път нищо за бебето не съм слагала за в болницата. Ама нииищооо!!! Ужас Joy
И аз трябва да почвам лека полека ,че като се знам каква съм отнесена ще забравя нещо важно . Иначе смятам да го завивам с някакво малко бебешко юрганче , но тук в скандинавието е друго , не моге само с одеалоце навън. И задължително космонавт от фълна , тук страшно ги ползват в скандинавието и са уникални . Баткото миналата година зимата го отгледах с вълнени потници и клинове като го пращах на детска , те по цял ден стояха навън и таака лекувахме и настинки и всичко -с вълна.

# 196
  • омъжена
Цитат на: chrissie-d
какво ще ми е необходимо за количката?
[/quote
хубаво е да имаш протектор малък и отгоре одеалце или чаршафче. Играчки за отпред който се закачат  и чанта задължително за памперси,мляко евентуално ,вода и др работи коремчета за защита. Аз даже и зимата и мажех бузките с кремче на Бочко,ли,крем за подсичане. Друго не се сещам блузка боди резерва.
Яренце добре ще проверя. Мерси

# 197
Момичета, да ви кажа за помпата. Моят мъж ми взе тази на Медела, която е на промоция в момента. На мен още от вчера - 2-ти ден след секциото, гърдите ми започнаха да се пълнят. Аз се мъча с помпата, но то излиза по 2-3 мл коластра, а в същото време гърдите ми са пълни. Вдигнах температура днес и докторката дойде и каза, че винаги препоръчва за болницата да се вземе ръчна помпа. Или в моя случай цедене на ръка. Просто докато се отпушат каналите и тръгне както трябва, нищп не става с електрическата. То може и да е индивидуално, но това е моят скромен опит.
Одеве си сложих гърдите под течаща гореща вода за няколко минути и почнах направо на мивката да стискам. Определено се получи по-добре от помпата.

# 198
Момичета, да ви кажа за помпата. Моят мъж ми взе тази на Медела, която е на промоция в момента. На мен още от вчера - 2-ти ден след секциото, гърдите ми започнаха да се пълнят. Аз се мъча с помпата, но то излиза по 2-3 мл коластра, а в същото време гърдите ми са пълни. Вдигнах температура днес и докторката дойде и каза, че винаги препоръчва за болницата да се вземе ръчна помпа. Или в моя случай цедене на ръка. Просто докато се отпушат каналите и тръгне както трябва, нищп не става с електрическата. То може и да е индивидуално, но това е моят скромен опит.
Одеве си сложих гърдите под течаща гореща вода за няколко минути и почнах направо на мивката да стискам. Определено се получи по-добре от помпата.

Слушах лекции от списание 9месеца, точно там обясняваше една акушерка. че първите 2-3 дни много трудно тръгва кърмата, гърдите се подуват, парят и са болезнени.Препоръчват правене на студени компресчета, защото се получават оттоци, който до 24 ч трябва да изчезнат и задължително да се изцеждат без значение колко количество излиза

# 199
Хей как сте ти и бебчо ?

# 200
Water, при някои жени се иска време гърдите да свикнат с помпата, но не спирай, щом бебето не е при теб трябва да стимулираш, за да не ти намалява и спира кърмата - на 2-3 часа и нощем задължително. В този случай с електрическа ще ти е най-лесно и бързо. Цеди и на ръка, ако пък ти и е по-лесно. За да тече кърмата-топъл компрес или в банята на гореща вода. В останалото време се слага студен компрес. Не гледай какво е количеството, може и малко и много да е. Така ще имаш достатъчно за бебенцето. За отпускане на каналите знам, че се пие лецитин, може да пробваш.

# 201
cherry_blossom
happy378

Може ли да споделите зимното чувалче дали е значително по дебело/плътно от есенното, за което благодаря.

Ето нагледно, не знам дали ще можеш да се ориентираш по снимките, но според мен е значително по-плътно зимното чувалче.

Момичета, а аз да питам един много глупав въпрос вероятно, ама за първи път ми е Simple Smile
Защо се взимат тези еднократни гащи? Нали могат да се изперат после или не?
Какво всъщност представляват тези гащи, не са ли памучни? Струва ми се много неудобно нещо друго.

# 202
Да, определено няма да спирам. Ей сега се цедих и на ръка и после с помпата, излезе около 20 мл сигурно.
С бебчо сме добре. Слава Богу, току що дойде докторката и каза, че днес много и харесва. Лекуват пневмонията, още е на апарат, но го намалят постепенно.
Вярвам в моя малък борец. Все пак издържа уроците на майка си в корема по сноуборд, докато тя още не знаеше за неговото съществуване и падаше като магаре 3 дена по чукаците, та с това няма да се справи. Днес го видях отново, пуснали са му ръчичките, вчера бяха завързани за тялото, по-розовичък е и когато отидох, взе да прави някакви движения и гримаси. Много го обичам и нямам търпение да го докосна. От 1700 е станал 1580, но казаха, че е нормално. Пуснали са му глюкоза, вчера не се хранеше с нищо.

# 203
  • au bout du monde
Cherry_blossam, Еднократните ги хвърляш после, нищо не переш. Те са едни по-прозрачни като хартиени малко, по-проветриви са така да се каже. На мен първите дни ми бяха по-удобни. Нормалните ме спарваха.

Търся да си взема едни еднократни като боксерки.

# 204
Момичета,някой попадал ли е на информация,защо след секцио не може да се роди нормално с епидурална упойка 🙄 търся,търся и не намирам нищо.Знам само,че в Щерев спестяват тази информация и като настъпи раждане,отказват упойката която сте си заявили по-рано.
Иска ми се да прочета научно причините

# 205
Да, определено няма да спирам. Ей сега се цедих и на ръка и после с помпата, излезе около 20 мл сигурно.
С бебчо сме добре. Слава Богу, току що дойде докторката и каза, че днес много и харесва. Лекуват пневмонията, още е на апарат, но го намалят постепенно.
Вярвам в моя малък борец. Все пак издържа уроците на майка си в корема по сноуборд, докато тя още не знаеше за неговото съществуване и падаше като магаре 3 дена по чукаците, та с това няма да се справи. Днес го видях отново, пуснали са му ръчичките, вчера бяха завързани за тялото, по-розовичък е и когато отидох, взе да прави някакви движения и гримаси. Много го обичам и нямам търпение да го докосна. От 1700 е станал 1580, но казаха, че е нормално. Пуснали са му глюкоза, вчера не се хранеше с нищо.
Много се радвам за вас ❤
Момичета някоя наясво ли е , дали след секцио може да се слага колан за корема ? Предният път хич не ги мислих тези неща , но сега това ми се върти в главата .

# 206
При първото раждане, след напълване и втвърдяване на гърдите ми помогнаха студени компресия с кърпа за лица. Всички в болницата препоръчваха топли, но от тях нямах подобрение.Другото е, че и малко да е изцеденото мляко важното е да не спира.Никога не съм успявал да цедя 50-100мл,но бебето явно си ги изпиваше,защото наддаваше добре.

# 207
  • София
Момичета,някой попадал ли е на информация,защо след секцио не може да се роди нормално с епидурална упойка 🙄 търся,търся и не намирам нищо.Знам само,че в Щерев спестяват тази информация и като настъпи раждане,отказват упойката която сте си заявили по-рано.
Иска ми се да прочета научно причините
Ще се опитам да отговоря съвсем съвсем лаишки.

Първо- не е категорично забранено, а препоръчително да се избягва. Чела съм не една или две истории, в които си се ползва епидурална без проблем.

Второ- сглобих няколко от основните анти причини от нета и книгата на Олга Дукат.
- руптура на матката- свързана е с по-силни болки, които може да се "пропуснат" ако е приложена упойка;
- може малко да забави процеса, което от своя страна да доведе до нужда от окситоцин ;
- ограничава се подвижността на майката;
- може да се отрази на ефективността на напъните;
- увеличава вероятността да се наложи секцио (предполагам, на базата на всичко горепосочено).

А и е важно в какъв момент се слага- пише, че оптималното е между 4 и 7см разкритие.
"Ако е по-рано- има вероятност контракциите да намалеят и да се наложи система окситоцин или цезарово сечение.
Ако е над 7см, може да попречи на майката да усеща добре напъните и това да доведе до усложнения." (От книгата на Олга)

# 208
Здравейте и от мен!
water, много се радвам, че с малчо сте добре. Всички бебета свалят след раждането, нормално е. За гърдите и аз знам, че трябва да вземеш топъл душ и после да се опиташ да цедиш.
Колан след секоцио смятам да нося. Миналия път бях спешно и не бях подготвена, но сега ще купя.
Нормално раждане след секцио също е възможно. В болницата където аз ходя дори скоро бяха качили статия за това, че изобщо не е невъзможно. Но до колкото знам от приятелки, много доктори категорично им отказват, защото имало по-голям риск.
Аз днес имам час в 13 за последна ФМ. Вече нямам никакво търпение ☺️

# 209
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам вашите бебчета отговарят ли си на побутвания, почуквания по коремчето? И ако да откога започнаха?

Общи условия

Активация на акаунт