Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 496
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ох, за чувалчетата имам голяма чуденка. Дали има някоя мама с опит? Вкъщи винаги е 25+ градуса, дори към 27-28. Пробвам да го направя по-хладно, но и аз и ММ веднага се разболяваме и започваме да кихаме. Четох, че бебка не трябва да спи на повече от 22 градуса и супер много се притесних. Може ли да държим малко по-топло, а тя да е в лятно чувалче или само с боди? Има ли начин ние да свикнем по-лесно на по-хладно?
За в началото лятно чувалче чак ми се струва тънко, но есенно с боди мисля, че ще е окей.

cherry_blossom
happy378

Може ли да споделите зимното чувалче дали е значително по дебело/плътно от есенното, за което благодаря.
Не че питаш мен, но.. Grinning Поне на Angel baby чувалчетата са:
- лятно- само един слой плат- като чаршафче;
- есенно- два слоя плат- като плик за завивка;
- зимно- има и вата между двата слоя- като юрганче е.

# 181
  • au bout du monde
Според мен не бързайте още с чувалите. Купете на по-късен етап като застудее.

# 182
  • София
Според мен не бързайте още с чувалите. Купете на по-късен етап като застудее.
Това също е вариант.

Даже не толкова като застудее, а като започнат да шават повече- около 3тия месец. Преди това си лежат кротко и не се отвиват. Blush

# 183
И аз смятам да купувам чувал по-нататък. В началото с пелени, одеалца и т. н 🙂

# 184
Прощавайте извънредно глупавото питане, но...някоя мама с опит дали може да ме насочи какво ще ми е необходимо за количката?

# 185
  • София
Прощавайте извънредно глупавото питане, но...някоя мама с опит дали може да ме насочи какво ще ми е необходимо за количката?
Днес съм много активна. Joy

Масово хората си поръчват комплекти с чаршафче, възглавница и още нещо.
Аз имах едно и никога не го ползвах. Grinning

Каката беше лятно бебе, та постилах една тензухена пелена вместо чаршаф. Отгоре при нужда- също я завивах с тензухена.

Сега мисля да процедирам по същия начин, но с бархетни пелени за отдолу. Отгоре-одеялце.
А и зимата все ще са в чувалче/космонавт.
На мен лично космонавт ми звучи по-разумно- някак по-плътно по бебето от широкото чувалче.. Знам ли.. Thinking

Та, дано това отговаря на въпроса ти.

# 186
  • au bout du monde
За количката нищо не съм купувала. Един чаршаф и това е.
Зимата бебето в космонавт, дори не съм завивала.

Имам захар в урината и искат пак да правя обременяване с глюкоза😭 писна ми 3ти път няма да го правя. Казах че съм яла сладко преди да дойда и вероятно от там е резултата.

# 187
Аз съм в чудене за помпата. В хиполенд медела е намалена на 211 лв, но има ли смисъл да я взема сега,или да купя  ръчна ,за да има някаква  и след  раждане ,ако видим зор да взема нея.

# 188
От личен опит, а и от споделеното от уважаван педиатър в града, малките бебетата ненавиждат космонавти. Като видя таткото да я носи към кабинета за първия й преглед още преди да имам възможност да се регистрирам на регистратурата, веднага го извика с думите: " Влизай, влизай и бързо го махни от нея, че изобщо не ги понасят и се сърдят."  Grinning Ами, прав беше човекът. Едва като порасна малко нещата се промениха. Каката ми е зимно бебе и първата зима си беше добре увита с плътна завивка и отгоре с нещо като покривало, което си е към самата количка. Когато започна да сяда използвах специален зимен чувал, пак част от количката и ми беше много удобен. Сега се продават и универсални такива, така че по-нататък бих ви посъветвала да помислите за този вариант. Но сега съвсем в началото, няколко пелени за постилане и нещо за завиване според мен са напълно достатъчни. А като багаж, всяка майка си слага неща според своите нужди и тези на детето, но основните са мокри, сухи кърпи, лигавници, биберон, ако ще ползвате, еднократни подложки и памперси за всеки случай, шише, мляко, вода и евентуално от онези термоси, които поддържат температурата на течността, но тези последните са по-скоро за по-нататъшните месеци, когато малко пораснат малчовците и съответно разходките се удължат.
И аз много искам ел.Медела, че се изморявах с ръчната, много се чудех дали да я взема на промоция, но се замислих, че сега мога да спестя 60-70 лв., но ако се окаже, че въобще няма да ми е необходима, ще съм назад с 200+лв., така че ще се въздържа.

# 189
  • au bout du monde
Моят беше на 4 месеца, когато го сложих в космонавт, идеално му беше. Никакъв проблем. Отгоре слагах самото покривало на количката.

# 190
Само аз ли няма да си слагам детето в чувал! Хич не ми допадат. Ще си използвам завивка. Голямото ми дете се отвива, когато му е топло. Цяла зима си спи с боси крака навън и направо парят като ги пипна, а ние с баща ѝ спим с по-дебело от нея, увити Grinning смятам да му дам свобода, пък ще видим как ще е зимата, ако започне много да се върти.

# 191
M_Oliviya, четох, че не е ок да се завиват новородени за да не си метнат завивката и да се задушат.  Баткото го завивах, жив и здрав е. Сложих го в чувал след като проходи и хич не се кефеше, ако трябва да съм честна, но предполагам, че не беше свикнал. Сега купих защото страшно ме изкефи, а и ако от началото е с него предполагам ще свикне и няма да има проблем за по-нататък.
За количката евентуално чанта или органайзер. За друго не се сещам. Синът ми е роден ноември и си беше с космонавт и евентуално одеало отгоре (ако на майка му й е много студено Simple Smile), и покривалото, което си е на количката. Не е мрънкал от космонавта.

# 192
Привет!

Чувалчета аз купих 2: есенно и зимно. Не знам дали ще ги ползвам (вероятно), но и да не ги, исках да съм подготвена.

Аз почнах да глася багажа за родилното. Чувствам се една идея по-спокойна Simple Smile
Купих всичко необходимо за бебка, останаха само дребни неща като памперси и т.н. Много голям зор си хвърлих. Смятам, че съм купила всичко необходимо и според моя преценка, разбира се, най-доброто.
Чакам само леглото още от Германия. И по този повод: Имате ли представа от къде мога да си купя спален комплект специално за кръгло легло. Голям зор давах точно за такова, чакам доставката от месец, а никъде не намирам подходящ комплект. Чаршафчето няма да е проблем, но завивката ще идва много голяма от стандартните легълца 🤔 Поръчахме иначе от сайта чаршафи, специално за него, но все ще трябва са купя още един комплект. Прилагам снимка отново, за да се ориентирате и ако сте срещали някъде 😊 Става въпрос за малкия кръг, който е до 6ти месец. За по-големия овален предполагам и стандартни ще ми свършат работа.

# 193
  • au bout du monde
Защо ти е завивка? Едно одеало или пелена ще ти свърши чудесна работа в началото.

# 194
Аз си пазя списъка за родилното от предния път. Те са си основните неща. Този път обаче ще си допълня кърпа за бебето и кремче против подсичане. Предния път аз зелена майка, стресната в родилното, не знам един памперс да сменя, те уж ги вземаха и ги сменяха. Обаче като се прибрах и бабите като го видяха, то червено подсечено милото... Така виновна се почувствах! Сега това бебе ще си го гледам за тези 5 дни.
И смятам да си взема и по-нормални дрехи, не само тези нощници.

Общи условия

Активация на акаунт