Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 404
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Момичета яко ме тресът хорманите постоянно ми се плаче , ядосана съм и всичко ме изнервя . Вие как сте ?

В същото положение🤣

# 301
Yanac, я си кажи грешката, да я избегнем ние. Ще се радвам на всякакви 😌практически съвети от мамите ветеранки.
Аз чета на Олга Дукат книгата сега и там пише, че не трябва да напъваме преди да започне тялото само да има напъни, но много честно акушерките те форсират да напъваш без да имаш позиви. За сега информацията ми е само на теория, притеснявам се как ще мине всичко, но най ме е страх да не търпя 10-20 часа контракции, да напъвам и в крайна сметка пак да ме срежат…

# 302
И аз четох на Олга Дукат книгата и майка ми като беше тук я взе и като прочете взе да се смее. Каза, че тя е родила мен и сестра ми точно на опаки на написаното. За уточнение - със 17.5см таз е била определена за секцио, но ме е родила нормално 4 кг бебе.

Отишла е с 3 пръста разкритие, изтекли води без контракции с мен. Качили са я веднага и са я накарали да напъва. За 2 часа ме е родила.

Със сестра ми също е влязла с 3 пръста разкритие. Чула, че някаква жена казва, че има напъни и тя казала същото без реално да има, за да не я бавят. Също за 2 часа 3800кг.

В никакъв случай не казвам или препоръчвам да се прави на опаки на сегашните практики или препоръки на лекарите. По-скоро искам да кажа, че според мен наистина е важно да има спокойствие и увереност, а не толкова много притеснения дали всичко се случва по "правилния" начин. На мен това ще ми е най-голямо предизвикателство защото определено ми е трудно да запазвам спокойствие и винаги искам всичко 'по учебник' да става, а това не винаги е постижимо.

# 303
  • САЩ
И аз съм много емоционална, сутрин рева, следобед съм ядосана, вечер нещо друго.
За болницата мисля да взема поне 2-3 сутиена за кърмене, не се знае какво и колко ще тече. Отделно гледам доста мацки раждат със сутиен или бюстие под нощницата та мисля и аз да съм така, не съм срамежлива, но мисля че ще се чувствам по-добре. Иначе тук нощници и еднократни гащи дават от болницата.
А вярно ли е че след нормално раждане не се ползва тоалетна хартия, а само се подмиваш с вода, давали специална бутилка разбрах? И какво се ползва за да се възстанови всичко долу по-бързо? Гледах видеа в които слагаха алое гел на превръзки и ги замразяваха, много облекчавало.
Аз бях на ултрасаунд днес и измериха бебка 3260 гр в 35 седмица, направо гигант. Чета че тези измервания не винаги са точни и гледам да не се стресирам. Ние с таткото сме нормални размери Simple Smile

# 304
Днес ми правиха преглед за разкритие. Ужасно много боля, а сега имам дискомфорт. Някъде, четох, че с този преглед може да се предизвика раждане и се наплаших. Наитина ли може да ти падне тапата или да получиш разкритие само от прегледа . Ох, много се обърках. Много стрес Frowning1

# 305
Ами може разбира се. Бъркат ти в шийката с пръсти за да премерят ,това обикновенно се прави при започващо раждане. Защо ти мерят разкритието изобщо??????

# 306
Ами може разбира се. Бъркат ти в шийката с пръсти за да премерят ,това обикновенно се прави при започващо раждане. Защо ти мерят разкритието изобщо??????
Казах, че имам контракции и решиха да видят Cold SweatConfounded много се притеснявам!!

# 307
  • au bout du monde
В крайна сметка имаш ли разкритие?

Контракциите спряха ли?

# 308
За съжаление май има лекари, които така си практикуват. Имам приятелка от Стара Загора, която накрая си я проверяваха за разкритие без причина - да не би да започвало раждане без да усети. Не е нормално според мен.

# 309
  • до най-прекрасния мъж
Извинете за невежеството, но състоянието на шийката не се ли вижда с вагинален ехограф? Рано ми е още за такъв род прегледи, но докторът всеки път си гледа шийката с ехографа и казва, че е стегната и е затворена. Или тези мануални прегледи имат друга цел и се проверява друго с тях?

# 310
Ох, аз се включвам след тежка нощ. Много ме боли кръста, изпитвам дискомфорт високо горе, може би в стомаха и едно гъделичкане по целия корем. Успокоявам се, че най-вероятно е от напредването на бременността, защото вчера на 4D док нямаше забележки.
За хормона, всички ни удря здраво накрая 😊
За секциото-мен ме раздвижиха същия ден. Пак на същия ден си хвърлих един душ, кърмих и всичко, което правих и след нормалното. При мен специално минусите след нормалното бяха повече от тези след секциото. Възстановяването си беше доста бързо и не трудно.
За багажа-аз вече писах какво съм приготвила, но много зависи в коя болница ще раждаш. Просто навсякъде е различно. Повечето АГ дават примерен списък. За щастие в моята си спестявам носенето на безумно много багажи. Нощници, превръзки, памперси, дрехи за в болницата за бебето, всякакви други санитарни материали дават оттам. Но на моята приятелка, която ражда в Хирургиите в Пловдив и искаха дори лигнин, спирт, освен всичко за нея и бебето и забележете дори стерилни марли, защото нямали. Тогава направо ахнах, болница без стерилни марли... Но все пак от тогава има 7 години, сега може да е различно 😊
За момичетата, които искат секцио без медицинска причина, според мен без никакви притеснения си говорете с аг. Темата с плюсове и минуси е дълга, но всеки си има право на избор и визия за нещата. Важно е в този момент да сте спокойни и ако това ще ви помогне, значи така трябва.

# 311
Днес ми правиха преглед за разкритие. Ужасно много боля, а сега имам дискомфорт. Някъде, четох, че с този преглед може да се предизвика раждане и се наплаших. Наитина ли може да ти падне тапата или да получиш разкритие само от прегледа . Ох, много се обърках. Много стрес Frowning1

Изобщо не се притеснявай правиха ми такава проверка единия път като имах много силни контракции. Аз самата се бях уплашила чувствах го много надолу бебето. Всичко беше ок след това. За съжаление си попаднала на някой, който пипа грубо. Или от притеснение много си се стегнала. И аз имах дискомфорт след това, но после мина. Не си вкарвай страшни мисли и притеснения, че това е по-вероятно да докара проблем.

Иначе мен тогава ме провериха и ръчно и с вагинален ехограф защото бяха много силни контракциите.

# 312
Предния път накрая мисля моя АГ ме проверяваше за разкритие, нищо не усетих. Веднъж се наложи друга лекарка да ме провери умрях от болка. Така, че явно си зависи наистина и от лекаря и от това до колко успяваме ние да се отпуснем. Така или иначе няма как да се избегнат тези прегледи накрая. Има толкова жени, които обикалят с по 4 5 см, а дори нямат болки и не предполагат, че скоро ще започне раждане😀

# 313
Включвам се по въпроса за книгите, раждането, очакванията и въобще всичко. Моят съвет е да слушате тялото си най-вече. То е създадено за тази работа и знае кога какво.
Миналия октомври правих аборт, както съм споменавала. Вярно, че беше 500гр бебе, а не 5кг, но като ме оставиха сама в стаята без да знам какво да очаквам изобщо, нямах друг избор освен да се вслушам в себе си. В момента, в който го осъзнах и се успокоих, мина много леко и бързо. Преди това сякаш сама си пречех. Та, идеята ми е да се доверите на сигналите на тялото си. Те ще са там 😊

За багажа най-добре да си питаме в конкретните болници, много е относително. Аз на 11-ти имам среща с акушерката и ще я разпитам подробно за всичко. Иначе съм си приготвила куфарче с размер за ръчен багаж и от тези козметични чанти, които се прикрепят отгоре на куфарите - в нея ще са ми козметиката, превръзки, шоколад, води и някакви солети, както и други неща, до които бих искала бърз достъп.

liliagirll, ако още не е отминал дискомфортът, звънни на аг и питай дали е ок да вземеш но-шпа. Принципно да знаеш, че можеш и да отказваш мануални прегледи, ако самата ти не ги искаш поне до деня на раждането. С вагиналния ехограф се вижда достатъчно, та да не е необходимо да те изтезават така. Аз в 4-те месец бях с контракции и един дежурен искаше да провери -отказах категорично. Не му стана драго, но грам не ме интересуваше. На ехографа не изглеждаше да има скъсяване на шийката, така че допълнително бъркане ми се видя излишно.

Настроенията при мен са ок. Само таткото чат-пат успява за секунди да ме вбеси. Онзи ден имаше претенции за името на детето и отнесе доста сериозна м...а. Нищо не прави, от нищо друго не се интересува и изведнъж - редно било заедно да харесаме име :/

С приготовленията съм почти готова - остава да се сглоби креватчето, за да мога да изпера, изгладя и направо да редя там нещата на бебчо (леглото е от тези с шкафчета отстрани и чекмеджета отдолу). Козметика още не съм взела, но скоро и това ще стане.

# 314
Включвам се и аз, с кръвни резултати-отново високи левкоцити, причината за която мисля че се дължи на никнещите ми мъдреци и възпалените венци още от началото на бремеността, пони аз така си го обяснявам.
Тъй като и миналия път имах високи левкоцити в кръвта, но стерилната урина и микробиологията ми е чиста.
Досега бременността ми мина с високи левкоцити, единствено ми бяха намалели когато ми вливаха винозен Аб в болницата когато бах със зацапване.
Направо виче ми писна.

Общи условия

Активация на акаунт