Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 159
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Честито на мамите герои ,желая им бързо възстановяване на тях и на бебоците.

Искам да ви споделя какво ме тормози и бих се радвала да ме посъветвате как да постъпя.
Аз съм от Бургас следя се тук ,но ходя и почти всеки месец до София тъй като имам поставен серклаж. Вече съм 32г.с. и желанието ми е да родя в София ,но се чувствам виновна да споделя това с моята АГ.  Имам две загуби ,които се случиха тук в Бургас и съм много наплашена, въпреки,че имам доверие специално на Аг-то ми. Та не знам как да постъпя, защото ако не успея да избутам до датата за секцио ,която в София ми назначиха 1 седмица преди термин ,ще се наложи да се случат нещата в Бургас,а ми се струва доста тъпо да кажа Амии аз не искам да раждам тук ,но ако се наложи ще разчитам на вас. Надявам се ме разбрахте, защото в главата ми е каша . Моля посъветвайте ме да кажа ли какви са намеренията ми или да со трая и да видя до къде ще избутам. Страх ме е , защото всичко е възможно вече съм с шийка 2см. Аз не спирам да го мисля и да се тормозя какво решение да взема.
Аз с първата бременност се следя в Св. София, но говорих с лекар и раждах при него в окръжна. На никои не съм се обяснявала.
С тези размери на шийката не знам дали ще дочакаш датата за секцио,ако имаш възможност отседни за 1 месец в София.
А пък ако нещо подрани, отиваш в окръжна, казваш че си имала дата за секцио в София и си раждаш.

# 526
Pod, желанието за това къде да родиш е лично твое и всеки лекар следва да го уважи. Бъди сигурна, че няма никой да те съди за едно от най-важните решения в живота ти!

ПС: Аз шофирам абсолютно всеки ден без изключение. Кое точно е за възмущение? Когато мъжът ми е на работа, а си имам личен автомобил на разположение да се плясна в градския транспорт ли? Аман от критици.

# 527
И аз шофирам, а корема ми е огромен от доста време насам😀 и аз имам приятели, които бяха възмутени, още в 6 месец ме питаха дали няма да спра да шофирам. Истината е, че ако го направя, както мъжа ми го няма, това значи, че почти не мога да изляза от нас, защото малко неща са ми на пешеходно разстояние😀

Аз влизам да кажа, че който мисли да си взима от тези чувалчета за повиване в сайта на Сгушени са намалени с 15% до края на месеца. Аз още много им се чудя, уж искам да ги пробвам, в същото време съм 50на50.

# 528
Аз се събудих с домакински проблем. Вчера взех дезифектант за перални от ДМ. Почисти чекмеджета на пералнят
и уплътнението и пуснах пералнята снощи. Сутринта отварям и о ужас, неприятна миризма, лигави остатъци. Преди почистването нито миришеше, нито е имало някакви остатъци.Пера уж само с ариел капсули и прах. Направо незнам с какво да я пускам да я чистя сега. Чета за сода, оцет, лимонтузу, но ако може някой съвет.
А мислех от днес да пера дрешки за бебето, както и на каката новите за градина.

Аз съм пускала няколко пъти на 90 градуса и едно пакетче сода. Пробвай, дано ти помогне 👌🏼

# 529
  • до най-прекрасния мъж
Аз се събудих с домакински проблем. Вчера взех дезифектант за перални от ДМ. Почисти чекмеджета на пералнят
и уплътнението и пуснах пералнята снощи. Сутринта отварям и о ужас, неприятна миризма, лигави остатъци. Преди почистването нито миришеше, нито е имало някакви остатъци.Пера уж само с ариел капсули и прах. Направо незнам с какво да я пускам да я чистя сега. Чета за сода, оцет, лимонтузу, но ако може някой съвет.
А мислех от днес да пера дрешки за бебето, както и на каката новите за градина.

Аз съм пускала няколко пъти на 90 градуса и едно пакетче сода. Пробвай, дано ти помогне 👌🏼
Явно е имала много натрупвания от капсулите и не е успяла да изплакне. Или със сода, или просто на най-дългата програма на максимални градуси и ще се оправи.
Аз почиствам с Лидлския препарат на 3-4 месеца, но пера само с прахове, като едната ми пералня седмично е на 95 градуса. Просто на толкова пера определени неща, не че я пускам специално. Аз я бях вмирисала с течни и капсули и повече не ги ползвам, защото оставят лигав филм по цялата пералня и от там мирише.

# 530
....тези чувалчета за повиване в сайта на Сгушени са намалени с 15% до края на месеца. Аз още много им се чудя, уж искам да ги пробвам, в същото време съм 50на50.

Благодаря ти, че сподели! Разгледах ги. Много са сладки и на добри цени, но ми се сториха летни. Намалени са само тези с TOG 0.5.  Аз си взех едно на Томи Типи с TOG 1. Дори и то ми се струва тъничко.
Все още нямам опит, но тези с цип отстрани ми изглеждат най-удобни.

Това намерих сега за TOG, но мамите с опит може да са по-полезни...

# 531
Да тези са летни и според мен.
Аз поръчах обикновен без повиване от Angel baby с дебелина 1 тог, защото вкъщи поддържаме топло постоянно.Много ми харесва чувалчето и техните са с кауза,с част от печалбата шият дрешки и чувалчета за недоносени бебчета...

# 532
Аз си идвам от 3д . Бебко е порастнал 2.100 е което е добре ,бил -2% за 33 седмица но всичко си е ок.
Видях му муцунката ,обича да се гушка в плацентата и да се усмихва.  Най хубавото е че ее с главата в таза вече и нее е седалищно. Дано си остане така.
Снощи му светих с един силен фенер ( войнишки) и явно това го е накарало да се обърне . Joy

# 533
Тази седмица в Лидл предлагат препарат за почистване на миялна, взех го ще видим каква работа ще свърши

# 534
И аз си шофирам всеки ден. Обичам да ходя и пеша, но в голям град няма как. А тези непоискани съвети много ги обичам. Не пита дали переш, гладиш, чистиш и тн, че тези дейности са си много по-уморителни, но някак ги приемат за нормални.
Аз днес си купих едни подплънки за кърмене от Хиполенд, бяха на промоция. Май имаше и други варианти на промоция. На някой ако му трябват.

# 535
Момичета, взехте ли си помпи за кърма? Аз мислех да взема електрическата на Медела, но майките покрай мен ме съветват да изчакам да видя как ще потръгне кърменето и първо да си взема ръчна за в родилното, та се чудя. И евентуално коя ръчна препоръчвате?

# 536
Здравейте, момичета!
Аз не съм особена словоохотлива тук, но пък не пропускам и ред от написаното във всяка тема.Blush Доста съвети съм взела от вас и наистина са ми от голяма полза темите, които създавате! Hug

Относно болките ниско долу и опъванията, които споделиха, че имат някои от вас, след консултации с няколко АГ-та, се оказа, че са напълно нормални и няма повод за притеснение. Поне това установиха при мен. Повлияни са от разпъване на връзките, придържащи матката и най-вече тежестта на бебчо.

jukebox  Аз знам, че следенето на тонове започва от 34-та седмица. Това ми потвърди и моята АГ. Мисля, че в 32-ра седмица е твърде рано. Мамите с повече опит нека ме поправят, ако греша.

Относно подготовката при мен: купила съм абсолютно всичко нужно до най-малкия детайл - и за болницата, и за бебчо Grinning Остана ни само столчето за кола, но тези дни мислим да вземем и него. Някак си като знам, че всичко е купено съм по-спокойна и не го мисля. В понеделник очаквам да ни монтират и обзавеждането в бебешката стая и започвам да пера и гладя.
Подготвила съм вече и всички документи за болницата. Laughing

Терминът ми е на 12.10. Вече съм в 34-та седмица, a бебчо е 2.200. Върви си нормално. Настроила съм се да раждам нормално, но на последния преглед АГ-то ми каза, че съм с много тесен таз и ако порасне около 4 кг, ще трябва да е секцио..а аз никак не искам.
Хемоглобинът ми е все така нисък и още се боря да го вдигна. Пия феро фолгама, както и сашетата с ябълка Феротон. Но едва мръдна с 1-2 единици.

Има ли някоя, която мисли да ражда в Св.София (бившата Тина Киркова)? Thinking

Яренце , видях списъка, който така старателно си подготвила за всяка от нас. Чудесен е! Ще се радвам ако добавиш и мен - 25 год., първа бременност с момченце, София. Благодаря предварително! Heartpulse

# 537
  • София/Севлиево
Помпа си набелязах една съвсем обикновена ръчна за в началото.И без това не съм убедена доколко искам да кърмя,но да има там някаква.Ако нещата тръгнат ще си взема и електрическа (или ще помоля сестра ми да вземе на Томи Типи от Англия и зетя като си дойде средата на октомври да ми я донесе).Сега голяма драма ми е стетилизатора-знам че ще ми трябва,искам за микровълнова,че по-бързо става с нея,ама ни един не може да влезе в моята.И май ще взема електрически, вероятно втора употреба.
Зачудих се как назначават дата за секцио седмица преди термин.Док искаше да го направи моето 2 седмици по-рано,аз се спазарих да са 3.Просто имам горчив опит с чакане на възможно най-близката дата до термин,а през това време бебето ми е растяло и е страдало от хипоксия,после се роди с тежка асфикция и лош Апгар и цял живот ще има последствия.Та този път ще избързам,нищо няма да чакам.
На тонове ходя някъде от 32 г.с.в Надежда в Парадайс.Правя го 2 пъти седмично.На 7.09 ще са ми първите и при моя лекар.И според зависи как се уговорим или ще ходя само при него,или ще редувам и двете места.
Вчера най-накрая изпрах и подготвих и комплекта за изписване,и рокля за мен(засега ми става,дано и след раждането стане,че не е за бременни,а просто размер ХЛ,който много ми хареса и бях взела за един повод,на който не успях да отида заради лежащия режим).
Сега съм в издирване на подходяща бебешка лампа за стаята.ММ хареса една с много сладки животни,а аз една ,която е с морски мотиви и се чудя коя от двете...

# 538
plamenamp, аз ще раждам там. Ти при кого се следиш?

# 539
plamenamp, аз ще раждам там. Ти при кого се следиш?

При д-р Панова съм и съм много доволна! Преместих се преди два месеца от Щерев, че бях мнооого разочарована. И се убедих, че частните клиники с нищо не са повече от държавните.  А ти при кого си? Blush

Не съм много наясно в Света София какво трябва да се носи и какво дават от там. Май е най-добре всичко да си взема аз. Само не знам дали ще ми разрешат бебчо да е облечен с мои дрехи, никак не искам тези огромни “чували” техните.

Общи условия

Активация на акаунт