Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 150
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро! Моето обратно броене започна 😃
Вчера бях на преглед при докторката която ще извърши секциото и определихме датата.
Прегледа ме, бебка според нея е вече над 3.200,но и трябва още малко време да съзрее, стига да издържа аз,защото имало риск всеки момент да ми изтекът водите..нещо било много тънко(забравих как му беше името)
Но искам този път и аз да се оплача ..това вчера не беше преглед а някакво приключение ..докторката дойде с 3 часа закъснение и в коридора се насъбрахме много мами с коремчета 8-9м няма да ви казвам какво стана след като дойде докторката... аз разбирам хормони,нерви, болки ,но толкова нагли жени не бях срещала.. аз бях 3та на пейката с уговорен час,а три бременелки имаха наглостта да ми кажат,че не са ме видели и сега е техния ред,при положение, че аз ги видях и даже им казах коя от коя страна дойде, трябвало да питам кой е последен, така не можело! Направо нямам думи колко прост,невротичен народ срещнах за един ден😵🤬 В крайна сметка реших,че ми е по-важно здравето ми и спокойствието на бебето и ги оставих да влязат щом с това пререждане ще си оправят живота, все пак аз вече съм майка,малко или много разбирам от търпение..извинете че ви занимавам,но трябваше да ми олекне..

# 511
Аз се събудих с домакински проблем. Вчера взех дезифектант за перални от ДМ. Почисти чекмеджета на пералнят
и уплътнението и пуснах пералнята снощи. Сутринта отварям и о ужас, неприятна миризма, лигави остатъци. Преди почистването нито миришеше, нито е имало някакви остатъци.Пера уж само с ариел капсули и прах. Направо незнам с какво да я пускам да я чистя сега. Чета за сода, оцет, лимонтузу, но ако може някой съвет.
А мислех от днес да пера дрешки за бебето, както и на каката новите за градина.

# 512
Аз я пускам празна на 90 градуса с белина или препарат за тоалетна тип Доместос.

# 513
Мама Софи, напълно те разбирам за възмущението от хорската наглост. За съжаление все повече такива хора срещам и аз. Дори скоро се наложи да обяснявам на дъщеря ми на 7г., защо има толкова лоши хора 🙄
Аз да ви кажа, напредва с прането и вече малко ми премина първоначалния яд защо са ми толкова дрехи 😂 Явно и мен ме е пораснал хормона или просто защото се уморява ме по-лесно и сме малко по-изнервени. Тази събота или неделя ще ида да си пазаря всичко, което ми остава за бебето, което далеч не е много, но се вълнувам 😊
При мен неприятните усещания явно са били свързани с преумора от пътувания и багажи, защото от седмица съм вкъщи и отоците ги няма, кръвното ми е 90/60 или 100/60. До тук съм с 12 кг. отгоре. Надявам се до края да станат макс. 14, което за мен ще бъде някакъв рекорд 😊 (с другите качва по 30). Но както се шегува сестра ми-с три деца нямаш време да ядеш 😂 Само дето започнах пак да се разправям с тийна, който не иска да учи 😵 А това е много по-стресиращо дори от секцио по спешност 😅
376,пералнята я пусни с белина на дълга програма, за да се изплакне добре. По някога тези препарати за почистване разлагат остатъчна мръсотия от другата страна на барабана, която ние не виждаме, но не я почистват добре и оттам идва миризмата и тези остатъци.

# 514
Аз онзи ден правих дезинфекция на пералнята точно със сода и оцет. 3 суп, лъжици сода, 3 вода и в контейнера за прах изсипваш, а 250 мл оцет в барабана, на най-висока температура пуснах. След това само забърсах уплътненията с кухненска хартия и да ви кажа пералнята светна! 😁

# 515
Bubamara , а твоето бебче как е на килограмчета?
Аз съм  плюс 12 кг , и ме притеснява че корема ми не е много голям , и бебко малко изоставаше . Чувала съм  че това не е фактор но все пак.
А за пералните , знам че от тези капсули се развалят пералните и точно това лигавото е от тях . Аз отдавна не пера с капсули , една пералня на 2 години изхвърлих заради тях , съсипа се и започна да ми прави петна на белите дрехи и край.
Не знам с какво да я почистваш , аз я почиствам с едно на др. не знам как беше .. едно прахче се сипва там дето е праха за пране и вс е ок.  Това го правя всеки месец.

# 516
  • au bout du monde
Днес влизам в 36с. Отивам за последни покупки и повече няма да мърдам много от нас😁

Кг са 9 + от юли месец не съм мръднала. Бебето е 2800

Това че корема е голям или малък нищо не означава. Позната с 6кг + роди бебе 3500😀 и такава, която с голям корем а бебето беше под 3кг

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 10:19 от La Libellule

# 517
376, аз снощи се занимавах с дезинфекция на пералнята и аз с това на ДМ (една малка тубичка), първо си измих горе разделителните контейнерчета за препаратите с него после уплътнението, филтъра и накрая пуснах остатъка на 90 градуса и дори мъжа ми отбеляза, че е станала като нова. Та, знам ли, може би, както казаха, е имало някакви натрупвания по външната част на барабана и има нужда от още една гореща вода да се извърти 🤷🏼‍♀️

# 518
мама Софи Филчева, колко е пораснало вече бебчето Heart Heart Heart стискаме палци тънкото нещо да издържи! Hands Muscle

Дамите с Ковид, дръжте се най-вече психически!   Бъдете силни. Мислете само позитивно! Отдайте се на пълен покой и се разсейвайте максимално от тревожните мисли.
След Ковид бях при д-р Марков и той ме успокои, че до сега по бебенцата не са се сблъсквали с поражения от вируса.

Нашата пералня е комбинирана със сушилня. На практика сушенето е невъзможно, заради ужасна миризма на изгоряла гума. Ако някой има предложения и за този проблем, ще съм безкрайно благодарна.
Започнах да гладя първите бабешки дрешки и... от сега предвиждам, че вървим към нова комбинирана пералня ... Rolling Eyes

За последните 3 седмици съм качила 1.5кг. Чак на 10.09 ми е следващия преглед и нямам търпение.

# 519
Честито на мамите герои ,желая им бързо възстановяване на тях и на бебоците.

Искам да ви споделя какво ме тормози и бих се радвала да ме посъветвате как да постъпя.
Аз съм от Бургас следя се тук ,но ходя и почти всеки месец до София тъй като имам поставен серклаж. Вече съм 32г.с. и желанието ми е да родя в София ,но се чувствам виновна да споделя това с моята АГ.  Имам две загуби ,които се случиха тук в Бургас и съм много наплашена, въпреки,че имам доверие специално на Аг-то ми. Та не знам как да постъпя, защото ако не успея да избутам до датата за секцио ,която в София ми назначиха 1 седмица преди термин ,ще се наложи да се случат нещата в Бургас,а ми се струва доста тъпо да кажа Амии аз не искам да раждам тук ,но ако се наложи ще разчитам на вас. Надявам се ме разбрахте, защото в главата ми е каша . Моля посъветвайте ме да кажа ли какви са намеренията ми или да со трая и да видя до къде ще избутам. Страх ме е , защото всичко е възможно вече съм с шийка 2см. Аз не спирам да го мисля и да се тормозя какво решение да взема.

# 520
viala, беше 1800гр. последния път преди седмица. На 07.09 съм на преглед и ще видим дали расте.
Аз пък сега точно си купих капсули и съм доволна, но не пера само с тях, сменям и с течен препарат. Всеки път слагам таблетки срещу котлен камък, които взимам от Лидл. Дори сега са на ХХЛ промоция 10лв. са 100 таблетки. Редува ги с течен Калгон-гел. Трябват си добавки, защото препаратите остават на кратко пране с по-ниска температура, не се отмиват добре. Моята пералня е Бош и си има датчик кога трябва да се прави профилактика, на около 10 перални ми светва да пусна програма за почистване и тя се самопочиства. Това май и е едно от най-ценните качества 😂

# 521
Честито на мамите герои ,желая им бързо възстановяване на тях и на бебоците.

Искам да ви споделя какво ме тормози и бих се радвала да ме посъветвате как да постъпя.
Аз съм от Бургас следя се тук ,но ходя и почти всеки месец до София тъй като имам поставен серклаж. Вече съм 32г.с. и желанието ми е да родя в София ,но се чувствам виновна да споделя това с моята АГ.  Имам две загуби ,които се случиха тук в Бургас и съм много наплашена, въпреки,че имам доверие специално на Аг-то ми. Та не знам как да постъпя, защото ако не успея да избутам до датата за секцио ,която в София ми назначиха 1 седмица преди термин ,ще се наложи да се случат нещата в Бургас,а ми се струва доста тъпо да кажа Амии аз не искам да раждам тук ,но ако се наложи ще разчитам на вас. Надявам се ме разбрахте, защото в главата ми е каша . Моля посъветвайте ме да кажа ли какви са намеренията ми или да со трая и да видя до къде ще избутам. Страх ме е , защото всичко е възможно вече съм с шийка 2см. Аз не спирам да го мисля и да се тормозя какво решение да взема.

По-добро нещо от истината няма, важното е ти да си спокойна и да кажеш какво всъщност искаш, за това са лекарите, дали ще се обидят или не, си е лично техен проблем, твоято сигурност и тази на бебето, е по-важно от всичко останало.
Направи както ти смяташ за добре, както ще се чувставш ок.

Успех и късмет🍀всичко ще и наред

# 522
Здравейте! Честито бебче на Мети! Да е жив и здрав и скоро да е в прегръдките на мама!

Pod_23, аз съм в подобна ситуация, с разликата, че АГ, която ме следи във Варна, не изражда. Казала съм и, че искам да раждам в София. Тръгна да ме разубеждава, но все пак това си е мое решение. Това, което смятам да направя е от 34 г.с. да съм в София и да ходя там на прегледи и тонове. Да се молим бебчетата да не бързат.

Момичета, да ви питам вие шофирате ли още? Аз ходих ония ден да си дам болничния до работа и една колежка случайно видя ключовете за колата в чантата ми. Така се възмути "Ама ти караш.. с тоз големия корем, недей". Дори корема ми не е много голям, но ми стана едно виновно. Знам, че разбирачи и даващи акъл много..

Знаете ли дали прегледа за разкритие е същия, с който до сега са ми проверявали шийката с ръка? Мен не ме е боляло, а доста казват, че е много неприятно. Но може би зависи от лекаря. А зачестяват ли ви прегледите на УЗ, аз съм 31+6, а последния ми преглед беше на 17.08, а следващия ще е на 15.09. Между двата ще имам тонове, но не и ехограф.

За почистване на пералня ползвам този препарат и съм доволна.

# 523
  • София
Дали шофирам?! Flushed
Аз не умея да се движа без кола... Joy
Тъкмо паркирам пред болницата за тонове.

С каката преносих 6 дена. Карах абсолютно до последно. Тъй като ме приеха предходната вечер (за индукция сутринта), даже исках сама да се закарам, ама ММ не даде. Grinning

# 524
Момичета, от коя седмица започнахте да ходите на тонове?  В момента съм в процес на смяна на лекари и болници и се чудя в 32-ра ли да отида, или по-късно?
Също, още един въпрос, има ли дами без усложнения, които са решили да правят секцио? Ако да, можете ли да споделите с 2-3 думи защо? (ако не е прекалено лично или скандална тема) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт