Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 650
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • софия
Кога ще бъде протестът? Предстои ни пътуване във вторник. Съчетаваме полезното със закриване на ваканцията.
Купихме тетрадки. В Джъмбо се усещаше лек наплив. За съжаление са прибрали летните стоки. Трябваше ни голям пояс.

# 331
  • София
Привет Simple Smile Аз ще ходя на протеста във вторник. Ред, как да те позная? Само се чудя дали да си отпечатам на А4 някакъв лозунг от типа на "децата в класните стаи" или нещо друго?

# 332
И аз минах днес през Джъмбо, оставих 200 лева за тетрадки и учебни пособия за двамата И разни други дреболии взехме, но много ми се стори финалната сметка.  Отделно и поръчахме помагала за малкия и няколко от учебниците на батко му, които са известни към момента. Това на стойност 150 лева. А тепърва трябва да се купуват учебниците по езиците.

# 333
Аманда, "История Славянобългарска" ли смяташ да ги караш да преписват, че толкова тетрадки си накупила? 😃
Още нищо не съм взимала. За девойката имам останали от миналата година, а на младежа му останаха неотваряни по някои предмети, та ще взема десетина тетрадки голям формат, че по математика си вървят...
Хич и не бързам с това пазаруване. Нямам и настроение за това, а по принцип ми е любима част от годината.

# 334
Нищо още не съм купувала. Ученическите неща не са ми проблем. Те са ми малко перо. Дрехите са ми проблем. Всичко трябва да купувам. Докога ще расте? Маратонките от пролетта скочиха от 44 на 44,5. А за дрехите. Не ми се мисли. Започнах по малко поне спортните. Вече е 186-187. И друг проблем забелязвам. От височината ли започна да се изгърбва. Масата за хранене му е ниска и когато се храни се навежда много. Мислех , че брат му е висок но той- го размина.аз съм 163 и когато съм с тях се губя.А като застане и ММ(а той е и с авторитет Grinning и аз ….

# 335
Шмърци, Simple Smile На малкото му искат 10 тетрадки малък формат и 3 голям формат, за големия съм взела 15 голям формат. Не знам дали и три ще изпише.
Доста пари отидоха за различни видове бои, четки, пастели, химикали и т.н Учителката на дребното много държи на рисуването и Технологии и предприемачество, затова се постарах да са хубави. Покрай тях си купих разни женски неща като ластици за коса, четки. Взехме нов федербал.
С учебника по биология на големия направих гаф, поръчах го по снимката, която ми показа, но после видях, че има притурка само на английски и немски, няма на френски.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 19:42 от Amanda.D

# 336
Днес правих малка инспекция вкъщи. Нещо ме обзе музата и заедно с малкия изхвърляхме моливи, които вече са станали доста къси, непишещи флумастри и химикали. Тетрадки има десетина останали от миналата година. Направих груба сметка, че и двамата ще имат по минимум 10 предмета, значи 20 тетрадки ми трябват за начало. Та това е което трябва да се вземе - тетрадки и химикали. Не знам какъв правят с химикалите. Не са се разписали кой знае колко, но е факт, че винаги купувам много химикали и все няма. Чертожни инструменти имат.

# 337
  • софия
При нас сметката беше скромна. 80 лв., но взехме и седалки за столовете, буркан за вода 🙃. Бях казала да си прецени колко тетрадки й трябват. Не съм се занимавала да броя. Според нея ще има 8 или 9 предмета. Взе по една тетрадка за всеки и 3 по математика 😂

# 338
Аз вчера ги водих до един шивашки цех в съседния квартал, където шият памучно бельо. Взехме и тениски, и клинове, и пижама за девойката. Дадох 120 лева и на излизане младежът ми рече: "Как можа да дадеш толкова пари за бельо?"
Викам му: "Явно до сега не си забелязал, че в началото на всяка учебна година давам по толкова." 😂
Днес дъжда ни осуети ходенето до Декатлон.

# 339
Шмърц, те откъде да знаят колко пари отиват по обличането им.
Боксерки обикновено купувам 6-7 броя за всеки. Един чифт е около 6лв. Ами 14 чифта боксерки по 6лв и ей ти ги близо 100лв само за боксерки. Като сложиш и чорапи, потници, пижами. Стават 200лв само за бельо.

# 340
Моите не носят потници и пижами, поне от това спестяваме Simple Smile
По това време на годината почва да ме обхваща минорно настроение. Слушам вечер щурците и им се радвам, но осъзнавам, че това са песни на изпроводяк. Почнахме да слагаме зимнина, купуваме учебници и тетрадки, сутрините са студени, всичко напомня, че есента и зимата идват. Делят ни цели три сезона от лятото. Децата са във фаза да грабят от последните дни на ваканцията. Малкият се връща кален до ушите, а брат му с един куп истории от срещи с приятели. Трудно ми е да си представя, че лесно ще се върнат към учебен режим. Ужасно се сдухвам, че трябва да се боря с вкарването им в някакви рамки..А  съм и отстъпчива и непоследователна. Ще го минат някак това училище, но определено не вървят в посока да са отдадени ученици.

.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 20:36 от Amanda.D

# 341
  • София
Аз тетрадки също не съм купувала. А много обичам да пазарувам предучилищно, но вече няма много смисъл. Каквото им трябва ще се взима текущо. Брат му онзи ден му донесе от Германия 3 тетрадки голям формат с малки квадратчета, че в  лайстунг им искат, а тук се намират трудно и са скъпи. Утре ще прегледам какви други тетрадки, химикалки и прочее имаме нови и ще мислим.
На протеста може би няма да мога, че съм втора смяна, но уговарям ММ да отиде.
И на мен вече ми мирише на есен и ми е тъпо, хем и още едно море ни чака. Дано и времето е с нас, че на баткото там не са му се събрали 3 дни лято, каза, и има да си наваксва.

# 342
За съжаление лятото си отива. Не ми беше достатъчно. Четох, че от днес започват да се събират щъркелите от различните райони, за да се обединят в ята и да се подготвят за дългия полет. Лястовичките и те се струпват по жиците и се смълчават. Какъв синхрон. Генно им е заложено. Чака ги дълъг път.  Защо и хората не сме така обединени?

# 343
  • София
Накупила съм всичко на първокласничката. Наборката си взе само няколко тетрадки голям формат. Във ФЕГ още няма списък с учебниците, можех поне това да взема от втората употреба, преди голямата лудница. А студентът си има тетрадки от миналата година. И химикалки, много химикалки, защото те явно са част от менюто.

# 344
  • София
Есента е страхотен сезон. Обожавам я - с всички цветове, хрупащите листа под краката, аромата на чист въздух след дъжд и прохладата.
Нищо специално не сме купували. Само част от учебниците са договорени. Дрехи си има. Подменям текущо по намаленията и при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт