Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 632
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Нана, стиснати палци и от мен за успешна операция.
Аз се чудя как да успея за протеста във вторник. Мъжът ми ще пътува извън София и трябва да прера малкия от ясла. А до 17.30 съм на работа. Отделно живот и здраве и баткото си идва от лагера Австрия по някое време вечерта.

# 406
  • София
Нана, ще стискаме палци всичко да мине по вода и да се възстанови бързо!

Нищо не съм купувала засега, но и при набора имат неприятния навик всеки учител да казва поотделно кой учебник иска, което ме побърква.
Динята я отглеждам на Градина. Малкият ми син прави планове как да си я отнесе в София.

# 407
  • София
Благодаря, момичета.
Аз знам прекрасно каква е операцията, защото от мен го е наследил. Само се надявам за 25 години да са понапреднали хирурзите и с техника, и с всичко. И все пак едно е, когато е за мен. Когато е за него...хем гледам да не съм куткудякаща майка, но откакто я няма мама, не съм на център хич.

Хер, пакетирала съм ти ги и двамата. И малкият, и големият.

# 408
Нана, преди няколко месеца детето на моя приятелка претърпя такава операция. Той е доста стеснителен, много се притесняваше преди това, но след операцията е казал, че не е трябвало толкова много да го мисли и да се страхува. Всичко мина безпроблемно.

# 409
  • Някъде в Европа...
Здраввйте и от мен!
Нана, стискам палци! Ще мине и замине, но очакването е гадно и притеснително!

Учебници не сме купували. Моят спазарил старите, заедно само с учебниците по АЕ. Беше ги купил мин година за 30 лв всичките, дадохме 120 за АЕ, плюс тетрадки и още нещо. Сега ще ги продава за 90 . Разбрахме се да делим 🤣.
Нищо не е чел, не съм го и карала. Като почнат тогава ..
Уикенда се разпилях от ремонтни дейности. Снощи ми дойде дивана, заради който си пребоядисах хола и покрай това и тавана оправих ...еми, мн е хубав ☺️
Днес пък реших да си ремонтирам терасата, много е малка, по-скоро е като ниша към кухнята, остъклена. Та първо залепих плоскости на тавана, има нещо като свод. После върху плочките (цялата е със стари розови плочки) сложих миещ се флис тапет (3д тухлички в няколко нежни цвята, има и сиво) . После добоядисах до тавана с бял латекс, а самия таван, където не е свода с плоскостите, минах със сив латекс. Трудността идваше оттам, че е доста високо. Основния таван е сигурно на 3,50 поне (само плочките са на 2 м височина и над тях има стена). Стъпвах на маса, оттам на табуретка 😃, голяма картинка бях. Синковецът помогна само за свода и тапетите и изчезна. То това само беше и запланувано, де, после ми хрумна да боядисвам.... Та, доволна съм...
Сега се връщам да ви чета!

# 410
AIR, няма да е лошо да сложиш някоя и друга снимка на красотите, които си сътворила. Grinning
Да им се порадваме и ние.

# 411
  • Някъде в Европа...
Шмърци, радвам се, защото общо взето съживих една 60 г. тераса. Дограмата не е сменяна и е винкелова (мисля), пораждясала, но гледах една боя на Лакпром, която се слагала директно върху ръждата и ще я боядисам и нея. А високият таван беше половината в мухъл (така е от години, а мин. година като се нанесохме със синковеца, ми се струваше невъзможно да се стигне това чудо), та днес първо пръсках с белина, търках, и тогава латекса...
Сводът и тапетите, в птоцес на работа:

Високият таван (забележете колко над свода е)

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 00:53 от AIR

# 412
  • Между гори и планини
Много свежо! Дай снимка на тоя велик диван 😊

# 413
  • София
Страхотно се е получила терасата.
За боядисване директно върху метал с ръжда, аз ползвах началото на годината PROTECTA 3 in 1 за оранжерията и съм много доволна.

# 414
  • Някъде в Европа...
Много свежо! Дай снимка на тоя велик диван 😊
Мерси, Доня! Не е кой знае какво, но за по-малко от 50 лв, толкова! Важното е, че мухълът се почисти. Ето и дивана:...И нови пердета трябва да слагам 🤣, че старите не отговарят по цвят 😃. Стените, тапетите и порталната врата, която също боядисвах, на живо са сиви, на снимката изглеждат зеленикави...

# 415
  • София
Air,  падна ли мухъла с белина? Че след морето ме чака и мен една мухлясала стена за оправяне.
Да, видях, че е паднал. Ще пробвам и аз с белина. А Саво-то не върши ли работа? Че мислех с него?

# 416
  • Някъде в Европа...
Air,  падна ли мухъла с белина? Че след морето ме чака и мен една мухлясала стена за оправяне.
Да, видях, че е паднал. Ще пробвам и аз с белина. А Саво-то не върши ли работа? Че мислех с него?
Върши, върши, ама ме домързя да отида до магазина. 🤣 Така изневиделица реших, че ще боядисвам и тавана. Разполагах с белина, погледнах в нета, пишеше, че става, даже да се разреждала 1:16 😲...Аз разредих 1:2 с вода, сложих в едно шишенце с пулверизатор от розова вода, слънчевите очила 🤣, че пръсках нагоре и voilá! 😉. Мухалът става жълтеникав (беше черен), след обилно напръскване, избърсах с кърпа, изсъхна и латекса отгоре..

# 417
AIR, чудесно ти се е получило!
За мухъла съм чела, че само се пръска и се оставя да се махне, без да се търка, иначе се разнасяли спорите.

# 418
  • София
За мухъл вместо Савов препоръчвам лидълския препарат против мухъл.AIR, много добре се е получило.Браво.Аз тая година ме съм правила никакви ремонти.Обикновено все измислям нещо,но тая година пожалих ММ.Догодина ще го компенсирам с ремонт на банята:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 419
  • Някъде в Европа...
AIR, чудесно ти се е получило!
За мухъла съм чела, че само се пръска и се оставя да се махне, без да се търка, иначе се разнасяли спорите.
И аз така знам, ама ми се искаше да стане съвсем беличко. Реших, че така или иначе като мина с валяка отгорв латекса, пак ще го разнеса, ами да взема да си го избърша 😁
Aila, директно върху ръждата ли се полага? Трябва ми такова, защото е ръждясало...

Общи условия

Активация на акаунт