Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 581
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добре де нали ще се да се прави някакво проучване колко хора са го изкарали вируса реално, а не официално? Кацаров нещо такова говореше. Какво стана с това, че съм изпуснала? Сигурна съм, че този вирус мина през доста хора вече и е нужно да се знае през колко, за да се прецени какви да са мерките и да ги има ли.
Аз почнах да ставам на принципа след като няма да има мерки и бизнеса го питат какви да са (разбирай никакви) да отварят всичко в това число и училищата и да се приключва. Не може тази агония да продължава до безкрай.
А това, че на малките им е трудно ДО. Трудно им е, но миналата година бяха малко време на ДО, а големите обратното. Еми съжалявам, но да не би нашите 14 годишни да не са деца? На тях не им ли се отразява негативно ДО? С какво един петокласник е по-голям от един четвъртокласник, за да е на ДО? И ей такива ми ти размисли…
Есма, аз снощи гледах репортажът по БНТ. Видях те и теб, но не знаех, че си ти Simple Smile

# 556
  • Между гори и планини
Ще сменя темата.
Тези които искат да взимат уроци при нашата учителка по математика, да се заявят скоро, за да може жената да си изготви някакъв график . Понеже ми писаха над 20 майки не само от нашият набор.

# 557
  • София
И аз мисля, че реално много повече хора са се срещнали с вируса. От моето семейство само аз и сестра ми сме с пср и се водим в статискитите, защото тогава признаваха само него, антигените не, а го изкарахме всички. Изследвах и децата тези дни - и двамата все още имат антитела, като малкият има три пъти повече от набора, което не знам дали означава, че скорошното му разболяване на морето е било от делтата.

# 558
Ще сменя темата.
Тези които искат да взимат уроци при нашата учителка по математика, да се заявят скоро, за да може жената да си изготви някакъв график . Понеже ми писаха над 20 майки не само от нашият набор.
Доня, ти май си намери нова работа, щеш - не щеш си стана мениджър на учителката по математика. Joy
Тя жената ще трябва да се мултиплицира в скоро време.

Извън шегата, радвам се на такива отдадени хора, вършещи смислена работа.

# 559
  • Между гори и планини
Аз се пошегувах , че трябва да се отдаде само на частни уроци, но тя заяви, че обича да ходи в училище. Освен това води школа по роботика, преподава и във ВТУ и пише докторантура. Евала на жената!

# 560
  • София
Аз от вчера имам съвсем реален служебен проблем свързан с ДО. От тази година имаме ученици от 11 клас на трудов договор по дуално обучение. Вчера питах какво става ако минат на ДО в дните, в които трябва да са работа при нас. Никой не знае... От училището ми казаха да съм питала HR на Lidl, защото те от две години имали такива ученици, да ми кажат те как са процедирали...

# 561
  • Пловдив
И аз мисля, че вече смисъл от мерки (извън сегашните - маски на закрито и там каквито са) няма, защото пика ако не е дошъл, то е скоро и после тръгва естествено надолу. Ама нали трябва да се успокоят паникьосаните хора. А за учениците, трябва да са присъствено, независимо от всичко, с изключение на много болни деца в конкретното училище.
А иначе, да, и аз бих била по-доволна малките ми да са били по-малко на училище, набора повече, ама на... Явно се смята, че големите знаят да четат и пишат, друго не им трявба. Евтина нискоквалифицирана работна ръка е нужна, как не. Ама те и да работят няма да искат, кой ти мисли напред. То цялото управление на пандемията е без мисъл занапред, направо унищожение на цивилизованата част от човечеството се случва от малоумство, ама така, всяка цивилизация си има край. Талибани, араби и африканци ще са следващите на върха на пирамидата. Там няма избиране на пол, нераждане на деца, metoo, джендъри, права на ЛГБТ, че даже и вирус. Множат се и не им пука. От презадоволеност и мислене, че сме повече от природата, се стигна до тази катастрофа.

# 562
От училището  трябва да разработят график за работа и часове съобразено с дуалното обучение. Дали е ДО или ПО няма значение. Нали има наредба, да си я спазват. Това, че някои училища имат различен режим на ДО и ПО не знам как е ваш проблем. Да си кажат как ще са часовете и толкоз. Просто вероятно...не знаят. Защото пандемията ни изненада. Отново.

# 563
  • София
Ние часовете сме ги определили - всяка сряда и четвъртък. Въпросът е ако минат ДО в училище, трябва ли да идват на работа в тези дни. В първия момент от училището ми казаха да сме ги пуснели home office, което нали разбирате, че е абсурдно. Те идват да учат практически умения при нас, за какъв home office ми говорят?!

# 564
  • София
Цитат
Официално потвърдените от МОН ваканции, при които няма да настъпи промяна освен ако няма извънредно положение в България или пък грипна ваканция, са:

Есенна ваканция 2021: 30 октомври – 1 ноември 2021 вкл. - 1 ден понеделник
Коледна ваканция 2021: 24 декември 2021 – 3 януари 2022 вкл. - седмицата между коледа и НГ
Междусрочна ваканция 2022: 1 февруари 2022 - 1 ден, вторник
Пролетна ваканция 2022: 1 – 10 април 2022 вкл. (за 12 клас е само 7-10 април вкл.) - 1 седмица
Великденска ваканция 2022: 22 – 25 април 2022 вкл. (Великден през 2022 се пада 24 април) - 1 ден извън официални празници, ако понеделник е неработен
Лятна ваканция 2022: крайна дата е 14 септември 2022 вкл., а началната зависи от класа и вида обучение

Така като гледам първата истинска ваканция извън официални почивни дни и уикенд е няколко дни между Коледа и НГ и после чак април месец, пролетната ваканция. Ми така де, те като са си ДО вкъщи и без това си почиват, за какво са им реални ваканции.

# 565
Ако са ПО, ще идват ли в тези дни? Да. И няма да имат часове, нали така. Според мен при ДО училището трябва да се съобрази с дуалното обучение, както е и при ПО.

# 566
  • София
Седи въпроса те ако не идват в тези дни, защото са ДО, ние чисто трудово-правно как да ги водим, какво им дължим като възнаграждение? Те за тези дни при нас се водят на трудов договор и съответно се дължат осигуровки, данъци и т.н.

# 567
  • Пловдив
Седи въпроса те ако не идват в тези дни, защото са ДО, ние чисто трудово-правно как да ги водим, какво им дължим като възнаграждение? Те за тези дни при нас се водят на трудов договор и съответно се дължат осигуровки, данъци и т.н.
Това е изключително интересен казус и ще мине интересно да ни държищ в течение как се развива. Много се радвам аз на дуалното обучение и ме е яд, че няма мераклии за него. А голяма част от професиите ще са много по-добре платени, отколкото офисните мишки.

# 568
То това нали се ли води вид практика? Не може ли да се съобрази с насоките, които са дадени за професионалните гимназии и практиката към тях?

# 569
  • София
Ние часовете сме ги определили - всяка сряда и четвъртък. Въпросът е ако минат ДО в училище, трябва ли да идват на работа в тези дни. В първия момент от училището ми казаха да сме ги пуснели home office, което нали разбирате, че е абсурдно. Те идват да учат практически умения при нас, за какъв home office ми говорят?!
Грийн, не знам дали в насоките беше или в друг официален документ беше, но със сигурност четох, че при дуална форма на обучение децата могат да ходят на съответните практики, според вече изготвения график с училището.
Ще потърся къде го пишеше...

Общи условия

Активация на акаунт