Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 586
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
За малките рестрикциите не са ли само при 500/100хил?
Дочувам, че гимназиите със собствени сгради се реорганизират за двусменен режим, дано директорите  се осмелят и поемат инициативата!

# 541
  • София
Esma, пусни линк, моля. ❤️
Малко трудно беше да се разпознаваме като не сме се виждали. 😆Взаимоидентифицирахме се със Зазу, Грийн, Фран и ЗаСлон.

По Канал 1 на БНТ, новините в 8.00 часа. Доста приличен репортаж като цяло. Някъде към 8мата минута от началото на новините съм и аз. Разбира се, са изрязали само 2-3 изречения, но бива.https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-31-avgust-2021g-297996news.html  Скоро пак Simple Smile

# 542
Алооо софиянци те регистрирате се с КОВИД, че сметките на Витанов не излизали.. Все едно предните вълни всички тичахме на тест!
Ние през ноември се чудихме как да стигнем до ЛЛ и дали ще намерим лекарствата в аптеката..

# 543
  • Отвъд алеята зад шкафа
По БТВ в момента има репортаж. Говори една луда от организацията "Родители за безопасно образование".

# 544
Поздравления и от мен на дейните дами от групата! Дано горе чуят гласовете на разума. Замисилих се и над думите на говорещата след Ред (на която хич не й личи да се притеснява и е чудесна) - малките ученици са наистина най-голямата жертва на ДО. Нямат изградени навици да учат, да внимават. Нашите поне някаква грамотност имат и са що-годе изградени личности. Нито маските, нито тестовете са им толкова стресиращи, макар и да са неприятни. Не си представям дете в начален етап как приема всичко това.
Ама и за  учениците до 4ти клас ли готвят ДО?

# 545
  • София
Не знам какво готвят за малките, просто се замислих. Имам приятелки с деца, които ще са първи клас и са много притеснени от такова развитие. Миналата година и най-малките имаха ДО, макар и кратки периоди.

# 546
  • Пловдив
Алооо софиянци те регистрирате се с КОВИД, че сметките на Витанов не излизали.. Все едно предните вълни всички тичахме на тест!
Ние през ноември се чудихме как да стигнем до ЛЛ и дали ще намерим лекарствата в аптеката..
И аз това точно коментирах с мъж ми. Понеже лошия сценарий от 3000 на ден не излезе, за да е истински лош се оказа, че хората не ходили за тест. Хахахахаха. А преди при 6000 теста и всички ходеха, нали. Ама тогава му излизаха сметките. Освен това София излизала от чврвената зона, мниго лоша работа. Божкеееее
Миналата година малките бяха на няколко пъти вкъщи за по повече от месец. В началото ги спряха на обшо основание края на октомври. Пуснаха ги по-смело чак пролетта. И, катастрофа е при тях ДО, наистина.

# 547
  • София
Не знам какво не му излизат сметките на Витанов, но 30000 теста за мен не са малко. И като знам, че голяма част си ги плащаме от джоба ми се струва, че сме едни от най-тестващите се. Малките миналата година бяха онлайн от 27.11 до 04.01, реално декември месец и двете седмици преди изборите. Горе долу колкото преди изкарваха в дървена и грипна ваканция.

# 548
Прав е Витанов. Преди малко съсед ме закара до метрото, в последния момент ми каза,
че жена му е с Ковид. 
Ще тествам ваксината.

# 549
Аз се опитвам да установя каква е истината.
Казва се, че при делта варианта един заразява други 7-8 човека. Но в действителност това не го виждам в официалната статистика. Не забелязвам тя да расте с такава тенденция.
Вчера ММ беше до ЛЛ да си вземе документите за ТЕЛК, през което време ѝ се обадил пациент, болен от ковид. И хич не мога да разбера какво е действителното разпространение на делта варианта.

# 550
И аз това точно коментирах с мъж ми. Понеже лошия сценарий от 3000 на ден не излезе, за да е истински лош се оказа, че хората не ходили за тест. Хахахахаха. А преди при 6000 теста и всички ходеха, нали. Ама тогава му излизаха сметките. Освен това София излизала от чврвената зона, мниго лоша работа. Божкеееее
Да, голям проблем му е, че не му се сбъдват прогнозите. Все по-неадекватен става.
Това дори не знам как да го коментирам: "Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам издържа и на високи температури. Това заяви математикът проф. Николай Витанов в ефира на Здравей, България."

Предозиране от всякъде. Досега не съм видяла някой да подкрепи такива твърдения с факти: колко деца са в болница, колко в тежко състояние. За заразяването при високи температури - типично ЕЖК, нито се изказва в експертизата си, нито нищо.
Не знам как някои глашатаи на пандемията не се усещат, че с това говорене отблъскват и произвеждат само скептици, защото звучат налудно.

И за да сменя малко темата: какви продукти за хидратация на лице ползват тийновете? Нещо не твърде скъпо, но все пак добро се търси. Моята девойка няма акне и е със смесена кожа, т.е. трябва ни нещо, което да не изсушава, а само да овлажнява.
Купувахме на Neutrogena, сега съм взела някакво кремче на Bioten. Дайте и други идеи, искаме да разнообразим.

# 551
Малките изобщо не ги мисля. Миналата учебна година те учиха много малко онлайн. Училището е до нас. Всяка сутрин съм навън с кучето точно преди започването на часовете и извън редовните ваканции много малко бяха дните, през които не виждах деца. И се чувствах още по-гадно, защото ден след ден гледах как деца вървят с раници към училище, а в същото време моите се настаняваха пред компютрите. Изобщо не ми се виждаше справедливо.
За малките може и да е трудно онлайн, но за гимназисти да не би да е лесно? Малкият ще е седми клас. Три нови предмета, нови учители и изпити в края на годината. Наборът с материал по пет предмета за две години, отново с нови учители. Много по-сложни неща за учене спрямо четенето, писането и смятане във втори клас. Да не би да му е лесно онлайн? Какво като е на 14 години.

# 552
Олеле, още спя, този коментар мислех, че съм го написала в темата за ДО ..
Аманда,  ноември-януари масово хората не се регистрираха. Първо регистрацията ставаше само с PCR - тогава беше между 120 и 160лв, по 3 само като го умножих и ми призля.
Второ ноември специално не беше ясно може ли изобщо да се излиза за снимка, лекар .. ако се влошиш какво следва и хората предпочитаха да не са в официална карантина и да могат да идат на лекар, ако се влошат.
Трето - нямаше и помен от сертификат за преболедуване.
Сега стимулите да се регистрират са поне два - сертификат и безплатен PCR или бърз тест, и според мен доста повече хора се регистрират.
За предната вълна казваха, че преболедувалите трябвало да се умножават по 3, но така и не признаха тестове за антитела и не смениха ваксинационната схема за преболедували.
ММ са предимно млади хора - средната възраст им е под 35г, Пратили ги на тестове за антитела за да знаят дали да им искат ваксинация - 80% имат антитела, от 20 човека със симптоми са боледували по различно време 3-ма (единин от тях е ММ без да е регистриран). Официално 2-ма са преболедували т.е 10%, но антителата сочат друго.. та на кого да вярваш вече

# 553
  • София
За малките може и да е трудно онлайн, но за гимназисти да не би да е лесно?
11 и 12 клас са основно с профилираната подготовка. Хайде, да речем на моят син ще му е много лесно, щото е математика - учи се университетски материал, ама ще му е лесно, щото не смея да се глезя и да кажа, че ще е трудно 🙄, обаче ако някой ми каже как се изучат профил химия, физика.... Специално влязох да видя съдържанието на учебната програма по химия. Всяка втора дума е "химичен  експеримент". Може би родителите на тези деца, освен нет и компютър, трябва да осигурят и по една лаборатория вкъщи. Не знам защо направиха отстъпка за професионалните гимназии, а в посока профилиране никой нищо не каза.

# 554
............, Пратили ги на тестове за антитела за да знаят дали да им искат ваксинация - 80% имат антитела, от 20 човека със симптоми са боледували по различно време 3-ма (единият от тях е ММ без да е регистриран). Официално 2-ма са преболедували т.е 10%, но антителата сочат друго.. та на кого да вярваш вече
                Това е нормалната картина при всеки вирус.Носителите може и да са много,но не всички от тях се разболяват и развиват клинична картина.Никой никъде не споменава колко от засечените с вирус са се разболели и колко са само носители.Какъв е %-та ?Постоянно се акцентира върху тежко болните.Същото е и с информацията за болните деца.ЕЖК каза и ...... до там.Точни сведения няма и никой не иска да даде такива.А "сметките" на Витанов направо ме вбесяват.Питам се болен мозък ли е или му плащат достатъчно добре за да сее паника и страх.Ами не е нормално да играеш с чувствата на хората и хич да не ти пука.Не виждам никакъв смисъл от неговата математика.И "грижите" точно като информацията - пълна пародия.Определено заложен принципът - разделяй и владей.Ваксинирани срещу такива без ваксина.Обичах да чета фантастика,но горките писатели ряпа да ядат хич и не са могли да напишат такъв злокобен сценарии,на който отгоре на всичкото края му не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт