Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 601
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аха, не искат. Кацаров нямало да приеме препоръките на Кунчев все още, защото чака бизнеса да изкаже мнение по мерките...
Толкова съм отвратена от  всичко, че дори не мога да го формулирам!

# 526
Извън официалната част - огромният проблем е МЗ, които много трудно могат да бъдат преборени. Те не искат да се занимават с никого.
Не, те не искат да се занимават с учениците, защото са им разход, а не приход като бизнеса, с който няма нищо против да се срещне и становище да иска даже, та и хляб с мед и масло да им предложи и да ги пита какво и как точно ще им е удобно: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/08/31/4248314_zdravniiat_mi … ReAl7fCz8HHuQnrjA

# 527
  • София
Не е и това.
Наистина им е все тая на тези в момента.
Повече не мога да напиша тук.

# 528
Какво се цели със затварянето на училищата? Започвам да мисля, че отговора не е разнасяне на зараза. А се крие нещо по мащабно като цел, колкото и конспиративно да е то. Има още 15 дни до училище. Сега сме в червена зона. Всички, включително и децата сме по почивки, на разходки и т.н. Децата са по цял ден навън с приятели. Е какъв е тогава смисъла от затварянето им точно на 15?

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 18:03 от ratridi

# 529
  • София
България не може сама да участва в каквато и да е конспирация. В белия свят тренда е обратен, щадящ за децата.
У нас ключът е в незаинтересованост, безпаричие, некадърност ... Властта и управлението винаги са били примамливи за амбициозни хора, но некадърни амбициозни хора не могат да се ангажират с горещия картоф, който в момента представлява властта. И парламентът за втори път показа, че никой не иска да се ангажира с управление в криза, а президентското правителство смяташе, че сладко ще оплюва предните, ще се заклавичка 2-3 месеца, колкото да вдигне рейтинга на Радев. Не бяха подготвени за решения на такива проблеми. А животът си върви....
Не знам как се очаква да се управляваме сами! Положението е изпуснато от всякъде.
Знам, че постът ми не е за тук, ама...

# 530
  • София
И аз отдавна заподозрях, че проблемът е в МЗ. МОН ми се струват безгласна буква. Но пък бизнесът надава много вой.

Засега има много малко хора на протеста.

# 531
Да, България е страната с най- малко ПО в ЕС и това се дължи на нашите управляващи. Как пък веднъж не помислиха за бъдещето на тази страна, бе! Веднъж само! Ег@ти хрантутковците. Толкова са се овълчили, че дори не усещат, как отдавна са преминали всякакви граници..

# 532
Да, България е страната с най- малко ПО в ЕС и това се дължи на нашите управляващи. Как пък веднъж не помислиха за бъдещето на тази страна, бе! Веднъж само! Ег@ти хрантутковците. Толкова са се овълчили, че дори не усещат, как отдавна са преминали всякакви граници..
Много добре си дават сметка как са прекрачили всякакви граници, просто знаят, че няма какво да им се случи каквото и да направят. Нито някаква отговорност носят, нито ги вълнуват обществените проблеми.

# 533
                    Изключително добре са помислили за бъдещето си - за тяхното.Децата им масово са в чужбина още от гимназията,че и по-рано.Какво им е зор за чуждите.Учени-недоучени все им е тая.Техните ще се върнат за да поемат управлението.Уж много успешни на запад пък ще се избият тук за постове.Я си направете една справка на колко от действащите депутати дечицата бяха наравно с тях в листите ?Идват нови избори и отново ще видим татко с дъщеря и мама със син! Така,че другите ще завършват професионални паралелки и обслужващ персонал- както виждате увеличават ги.

# 534
Да, и аз бях писала, че от МОН нищо не зависи в тази ситуация. Топката е в полето на МЗ, а тях приоритетите са им други. Слънчевата добре описа ситуацията.

# 535
Честито на рожденичките! Да са здрави и щастливи:heart:!

# 536
  • София
Здравейте, не успях да изчета всичко, после ще се върна. И аз бях на протеста, но не идентифицирах Ред и Грийн. Даже ми се обадиха, че по БНТ 1 са излъчили баш част от интервюто с мен. Дадох своя принос и ще продължа, макар да съм силен песимист.

# 537
  • София
Esma, пусни линк, моля. ❤️
Малко трудно беше да се разпознаваме като не сме се виждали. 😆Взаимоидентифицирахме се със Зазу, Грийн, Фран и ЗаСлон.
И не знам дали не пропускам някого, ако е така - ще прощавате, че днес виждам на живо повече от 30-40 души, които или само съм виждала, или съм си писала с тях някъде в интернет.

# 538
  • София
Аз се видях със Есма, Зазу, ЗаСлон и още доста други мои познати.
Очаквах повече хора да се съберем. Трудно се чуваше какво говорят организаторите.
Близначките се прибраха от лагера и досега ми разказваха как е било и какво са правили. Страшно са доволни и двете.
Николета сподели, че е прочела три глави само от трите книги, които е носила. Просто не е имало време за повече през тези две седмици Simple Smile Много са доволни от учителите австрийци и организацията като цяло е била много добра.
Харесвали са им часовете по немски, макар да са били три часа сутри и час вечер, минавали неусетно. Смята, че лагера и часовете по езика са и били от полза определено. Пускаха ми да слушам песни на немски, както и ми разказваха вицове на немски. Играли са игри, където е трябвало да отгатнат дума, част от немска детска песничка и тъй като са им взели телефоните се е наложило да питат случайни хора навън, дали могат да им помогнат.
Радвам се, че са доволни и така не съжалявам изобщо за парите, които сме дали. Имаше един момент преди заминаването, в който съжалявах, че съм се хванала на хорото и ако имаше как щях да се откажа. Радвам се че не го направих. Децата са се забавлявали и дори са учили Simple Smile Какво мога да искам повече Simple Smile Всъщност мога, ПО...

# 539
  • София
Поздравления и от мен на дейните дами от групата! Дано горе чуят гласовете на разума. Замисилих се и над думите на говорещата след Ред (на която хич не й личи да се притеснява и е чудесна) - малките ученици са наистина най-голямата жертва на ДО. Нямат изградени навици да учат, да внимават. Нашите поне някаква грамотност имат и са що-годе изградени личности. Нито маските, нито тестовете са им толкова стресиращи, макар и да са неприятни. Не си представям дете в начален етап как приема всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт