Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 590
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • у дома
Много се надявам недоразумението учебни тетрадки или работни листове по новому да не ни засегне...В комплекта,който ми дадоха има чисто нова уч тетр по история,нищо няма писано вътре-явно са я искали,но после не е проверявано дали се попълва

# 511
Jasmin tea, Честита да си! Бъди здрава,  обичана,  уважавана и ценена!
Happy, да ти е здрава и много успешна рожденичката! Да сбъдва мечтите и желанията си!
Ред, Грийн, браво момичета! Благодаря за усилията и времето, което отделяте за правото децата ни да са ученици в училище, а не вкъщи!
И при нас има тетрадки/работни листове, които  са нови и празни ( искаха ги, уж щяха чрез тях да преговарят преди контролни, а накрая не ги и провериха-моят нали е от енергоспестяващите та си спести усилията по преговор и попълване...).

# 512
На протеста няма да мога да се присъединя, но искам да поздравя всички които ще отидат! И сърдечни благодарности на Ред, Грийн, Аманда и останалите активни момичета! Благодаря, че се борите за децата ни!

Хепи, да ти е жива и здрава девойката!

Викате, бабите правят дебели децата ни? А, когато бабите спрат да месят, почват внуците Simple Smile Мерака и зора са големи двигатели Simple Smile
Аз съм ограничила въглехидрати у дома и затова, за една седмица при баба, младежа спретнал сам (под ръководството на баба), три баници.  Добре, че не е кръгъл Simple Smile

# 513
Citron,
Събра ми очите с това творение❤ Тоз младеж даваш ли го под наем? Чат пат да го взимам да прави такива изкушения. Ще плащам😄😄😄

Jasmin tea,
На многая лета момиче❤

# 514
  • София
Уау, Citron, страхотно! И аз така се научих да меся от зор, че много обичам,  а нямаше кой да го прави. Майка ми не може.
Големият и той има няколко собственоръчно омесени хлябове и питки, та да не се тревожа, че гладен ще остане в странство. Наборът само за сладки ми е помагал.

# 515
  • у дома...
Работните листове по БЕЛ си ги попълваха сериозно миналата година. За тази ще взема по БЕЛ и по математика "Книга за ученика" на Архимед. Това са казали учителките края на миналата година.

# 516
  • Стара Загора
Доня, браво за тетрадката речник. Аз и за трите отдавна съм вдигнала ръце, никога не са имали и не са ползвали тетрадка речник. Учудващото е че и учителите не са им изисквали, нито да имат, нито да попълват нещо като цяло. Или и да са искали, те не са го правили.
Близначките са много доволни от лагера в Австрия и съжаляват че свършва. Утре се прибират, макар да беше две седмици, определено не им е доскучало. Николета смята и че и е бил от полза за езика.
Като се върнат трябва да започнем с пазаруването и ние на тетрадки и на дрехи.
Наздраве и от мен с бяло вино от съфорумка. Харесва ми Simple Smile
Може ли да споделиш повече за този лагер.
рАБОТНИТЕ листове се попълват старателно по математика.....но с баба учителка по матеатика, наборът няма друг избор:)))))
Ще пазарим тези дни. Надявам се.
Учебници вземам втора употреба от приятелка с книжарница, почти нови са. Старите му учебници ги подарих на едни приятелски деца.

# 517
  • София
Jasmin, честит празник! Здраве и много обич!
Хепи, честита да ти е девойката! 🌹

Ред, Грийн, благодаря ви и аз за ангажираността и за това, че отделяте от времето си за доброто на нашите деца! 🤗
Няма да мога да дойда на протеста, няма да съм в София по това време..

Набора е на вилата на приятел с компания от вчера, утре се прибират. Родителите на момчето ги закараха и ще ги върнат, в къщата живее само дядото, дано не са подлудили човека.
От един месец го подканям да си уреди учебниците, има приятели в училището от горния клас - “ да, да, няма проблеми, ще се оправя”… и просто виждам как в последния момент ще се бутам по борсите да ги набавям аз 🤷♀.
Детето каза, че в края на минала учебна година, млада преподавателка по английски е влязла в стаята им и е казала, че ще е новата им класна. Дано имат възможността да се опознаят наживо и да се харесат, че нашият имаше драми с миналогодишната.
Не съм купувала още нищо за училище.. и от раница ще има нужда, но се успокоявам, че това е работа за няколко часа 😁

# 518
  • София
Мястото на учениците е в училище, а не пред компютрите вкъщи, защото дистанционното обучение не е свързано само с образователния процес, а и с психологическото израстване на децата. Желанието ни е институциите да вземат такива мерки, при които училищата да бъдат затваряни последни и да бъдат отваряни първи, защото през изминалите две години на дистанционно обучение имаше различни абсурдни ситуации, като например учениците от 12-и клас да могат да ходят на дискотека, но не и на училище. Това заяви за БТА Ралица Вачкова - родител на три деца, и член на групата "Да запазим училището като средище за децата".
Пред Министерството на здравеопазването днес от 18.00 часа ще изразим своята позиция и с нея искаме да напомним на институциите, че трябва да се вземат необходимите решения за децата и учениците през новата учебна година, обясни Вачкова. "При тъмночервената зона всичко ще бъде затворено, не отричаме COVID-19, но животът е ценен и трябва да се намери баланс между това да запазим живота на децата, на учителите и на възрастните хора, но и да запазим бъдещето на децата", коментира Ралица Вачкова.
Тя каза, че в жълтата зона е възможно "едно училище или един клас да бъдат изпратени в карантина при две заболели деца, ако имат някакви симптоми, но в същото време да продължат да се организират различни събития. Тогава децата отново ще са потърпевши", заяви тя.
Това, което ни събира в настояващата инициатива, е "децата да бъдат върнати в училище в безопасна среда, но институциите трябва да вземат решения за обществото - не само за училището, но и за контрола на мерките, свързани с коронавируса", коментира Ралица Вачкова.
"Ние сме общност от родители, учители, университетски преподаватели, учени и граждани, които смятат, че в условията на пандемия от COVID-19 българската държава системно пренебрегва и омаловажава потребностите на децата и жертва техните интереси. Децата вече стояха прекалено дълго време затворени. Те прекараха пред компютрите месеци наред в рамките на една и половина учебна година. Това навреди неимоверно на тяхното интелектуално, физическо, социално и психическо развитие. Именно тези наблюдения върху ученици в цял свят станаха повод голяма част от държавите да работят за осигуряване на присъствено обучение през започващата нова учебна година. Тук сигналите, че децата няма да влязат в училище, а отново ще трябва да седнат пред устройствата след 15 септември, зачестяват. Свидетели сме на безпомощно вдигане на рамене от представителите на институциите и оправдания с липса на обществен консенсус. Стига оправдания! В нашата общност има хора с всякакви убеждения - от пълни противници на всякакви мерки, до крайни поддръжници на най-сериозни предпазни мерки. Обединява ни мисията да върнем децата в разговора и да заявим категорично, че няма да допуснем повече те да бъдат жертва на управленско безсилие. Те понесоха достатъчно и връщането им сред връстниците, в детските градини и в училищата, трябва да бъде основна задача на управляващите и обществото в идните дни. Нека запазим училището като средище на децата!", призовават родителите.

# 519
  • София
Нана, много благодаря. Браво, Грийн. Точно и ясно!

# 520
  • у дома...
Със срещата какво се случва?

# 521
  • София
Със срещата какво се случва?

Сигурно продължава и в момента. Ред ще пише после, сигурна съм.

# 522
Страхотно представяне на Green, благодаря искрено за усилията и ангажираността❤

# 523
  • София
Да кажа, че последният цитат е от отвореното писмо. Не са мои думи, но ги споделям, разбира се.

# 524
  • София
Срещата приключи. Около 20 души, вкл. тези за безопасно образование. Този път те единствено държат да имат избор ОРЕС. Всички останали са за присъствено обучение и въпреки всички различия това беше обединяващо и не се стигна до конфликти.
Не стана ясно какъв ангажимент поема Денков.
Извън официалната част - огромният проблем е МЗ, които много трудно могат да бъдат преборени. Те не искат да се занимават с никого.
За начало това, че сме още всички тук и говорим.

Общи условия

Активация на акаунт