Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 252
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
На мен определена материя, различна от специалността ми ми е интересна, че ако не бях толкова одъртяла, хич и нямаше да се колебая. А ако не ми се беше скапала паметта от огромните количества кортикостероиди хич и нямаше да се замислям. Но вече много трудно помня и трудно се концентрирам.

# 631
  • Велико Търново
Благодаря на всички за подкрепата 😘възстановяването става бавно, въпреки че бях подготвена за мама отдавна... Страдаше от Алцхаймер години... Накрая болестта я довърши по ужасен начин.
Малко останах встрани от всички инициативи и теми напоследък , но четейки от време на време разбрах за изявите на прекрасните ни дами тук 😘адмирации за всички! Много се надявам да се намери решение, при което децата няма да изкарат пак 2/3 от учебната година вкъщи. Моята дъщеря хич не вирее сама, трябва да е сред хора, иначе при ДО успехът й пада, лесно се разсейва, става апатична и летаргична.
Иначе, учебници накупихме, остава да си вземе тетрадки и да чакаме да видим как ще се започва 15.09.
Махнаха униформите на колежа, но въведоха дрескод - бяла риза /тениска с черни /сини панталони или черни дънки, черни обувки без емблема, марка и т. н. Тепърва ще пазаруваме и се изприщвам при мисълта за това, като знам как пак нищо няма да й харесва на девойката...

# 632
  • у дома
Две неща не мога да си представя да ми се случат към днешна дата - да раждам/отглеждам бебе и да уча! 😂
И аз така...ама то сигурно ни е от зодията.

# 633
  • у дома...
Дами, днес от 9,30 ще има брифинг на Кацаров. Дано нещо смислено се каже. Че ей къде е 15.09.

# 634
Нямам желание отново да уча каквото и да било. Въпреки това обаче се хващам, че размислям за някаква преквалификация за педагогическа правоспособност по математика. Ако наистина може да стане само с някакво онлайн обучение за една година, може и да се навия. Това е защото приятелките ми постоянно ми мелят да взема да стана един учител по математика. Нали сме все с деца на близка възраст и винаги разговорите ни включват в някаква част и темата за образование. Две от тях са и учителки и те като че ли най-много ме натискат. Аз пък изобщо не съм сигурна, че ставам за тази работа. Много обичам математиката, но не знам дали съм способна да науча някого на нещо и да го въодушевя.  На собствените ми ученици вкъщи не успявам да влияя особено.

# 635
Аз нямам капацитет за педагогическа правоспособност. И не бих

# 636
  • у дома
ston ,около година и половина е СДК.Обаче в училище работата е трудна,товарят ги с безумни писарски неща-един тон мастило трябва да изпишеш защо си написала двойка,пък после програма за подкрепа за която на този с двойката хич не му е зор...

# 637
  • София
Когато следвах можеше да изкарам педагогическа правоспособност. Записах, издържах един изпит и отидох на практика в Итал. лицей в горна баня. Изкарах и нея и отидох и си подадох заявление, че се отказвам. Не е моето това и няма смисъл и аз да се мъча и децата да мъча. След това реших да защитя докторантура задочно. Изкарах си изпитите, приеха ме, но прехвърлиха докторантурата редовно и аз се отказах. Та с това приключи ученето ми. Точно преди пандемията бях решила да се запиша на курс по гръцки език, проучвах къде да ходя, то пък дойде Ковид, затвориха школите и край. Явно не ми е писано повече да уча Simple Smile
По коя ще дават брифинга?

# 638
O, aз и от преподавателска дейност съм си опитала ( само с големи, с малки неам нерви), и от недоизкарана докторантура, и постоянно съм по някакви курсове от 2020.
Детето вече е голямо и просто няма какво да правя, та се квалифицирам, но само в моята си област.
Следващото ще е курс по АЕ, че усещам как само с професионалните термини боравя, и другото просто излита, излита от главата ми. Почвам да се притеснявам и като говоря пред публика.
Математиката поддържам покрай младежа, засега държа фронта с малко преговор на формулите Simple Smile

# 639
По коя ще дават брифинга?
По Бтв започва.

# 640
За някой курс по английски и аз си мисля, но ще е след като и малкият избута седми клас. Тази година "ще уча" математика и БЕЛ 🤣

# 641
  • гр.София
Хайде,затварят колективни спортове на закрито. Моята пак увисна.   Това чух,ще изчакам да видя и публикувана заповедта.

# 642
  • София
Аз смятам да запиша един курс по английски. Знам го по-добре от повечето кандидатстващи по обяви с флуент английски, но нямам документ. Учила съм го на частни уроци и самообучение. Знам, че имам и някои пропуски в граматиката.
Вчера гледах, че в ТУ са пуснали магистратура педагогика. Даже ММ ме будалкаше да я записвам, да ставам учител. Ама не е за мен тази работа.

# 643
Не чух много добре списъка с мерки и сега ще търся да чета. Чух, че тренировките по индивидуални спортове остават. Спортната гимнастика е индивидуален спорт, дано залата остане отворена. Пак няма никаква логика обаче. В нашата зала има много деца, защото я делим и с художествената гимнастика. В съседната сграда, в залата по баскетбол има много по-малко деца по време на тренировка и като абсолютна бройка и на кв.м.

# 644
  • София
На няколко места излезе, че учениците почват присъствено и няма да са изкупителна жертва заради това, че възрастните не са се ваксинирали. Ако се налага, ще има "грипна" ваканция при по-висока заболеваемост. Това разбрах аз.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/238017-katsarov-uchebnata-go … te-na-vazrastnite

Общи условия

Активация на акаунт