Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 620
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Според мене дали Саво, дали Белина - все хлор.
Air, страхотно е станало всичко, браво! 😃

Нана, стискам палци, от все сърце. ❤️

# 421
  • Между гори и планини
О, дивана е супер!
След махане на мухъл е хубаво да се мине с грунд със сребърни йони и такъв латекс ( ако стената е с латекс) държи по- дълго до появата отново на тая гад. И обезвлажнител в стаята .

# 422
Прекрасно е станал ремонта, идеално
Ние правихме ремонт на щерката, също мухъл! Гаден 60 годишен блок! Трябва да се оправи целия блок, но ние няма как да го направим. Всъщност ние изцяло измаазахме и сложихме изолация на стаята.

# 423
  • Някъде в Европа...
Хепи, и "моят" е на толкова😃..строен е 1958 г, бабини влизат в него 1960 г. Аз - 2020 г 🤣...Е, практически съм израстнала в този апп., честичко идвахме при баба да нощуваме, пък сесиите направо се изнасях тук. Кеф, учих си по цял ден, баба и дядо с нищо не ме занимаваха, баба ми готвеше любимите ястия...ех, кога беше това...
Доня, по чиста случайност точно такъв ми е останалия бял, та с него мазах. Сивият пък е първия цвят, който не улучих за хола 😃. Дивана и аз много го харесах, а най-хубавото му е, че е висок - като седна и краката ми са във въздуха, а не съм ниска...

# 424
  • София
Aila, директно върху ръждата ли се полага? Трябва ми такова, защото е ръждясало...
Да директно.
Нямах време и възможност да махам ръждата и да минавам няколко пъти с различни препарати, тъй като оранжерията и носещата и конструкция не са никак малки. Единствено там където много се ронеше леко с ръка махнах ръждата, която сама падаше, но при теб се съмнявам да има места чак толкова зле. Иначе леко ръждясалото си го минавах директно. Има доста богат избор на цветове, аз ползвах светло сиво, защото трябваше да е светъл цвят заради найлона.
Бях купила и разредител, тъй като ми идваше гъсто и редовно си го разреждах до по-удобна за мен консистенция.
https://photos.app.goo.gl/1wpgRJXMfgqUSvy57
https://photos.app.goo.gl/4Bdw5NXFaLbbfLen7
https://photos.app.goo.gl/64StwnKSxvF9DiN89
На тези малките дъги на снимката боядисва директно, а от средните големи, носещи колони първо махай леко с ръка ръждата и тогава минавах с боята, но там беше имаше само ръжда, която се ронеше. Не откривам снимка на завършената оранжерия в момента, но изглеждаше много по-добре от началото. Намирам снимки вече само с найлон и закрита..

И ние днес борихме мухъл в детската зад леглото на Ники, но така е като изобщо не проверятват, а леглото е залепено до стената с дългата си страна.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 23:34 от Aila

# 425
  • Някъде в Европа...
Alia, благодаря много! И аз ще търся сиво - чудя се дали по-тъмно, светло или сребро..Ще го измисля..Предполагам, разредителят е АМБ? (не оставам без такъв, търкам бялата дограма като се замърси с петънца ☺️)

# 426
  • София
Alia, благодаря много! И аз ще търся сиво - чудя се дали по-тъмно, светло или сребро..Ще го измисля..Предполагам, разредителят е АМБ? (не оставам без такъв, търкам бялата дограма като се замърси с петънца ☺️)
Май първия беше такъв, после купих на Протекта и разредител, но беше по-скъп. Разлика не открих.
Ето и завършена оранжерията отвътре.
https://photos.app.goo.gl/bvnvrtsn9warzy6v8

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 09:19 от Aila

# 427
  • софия
Еър, идеално е станало, а порталните врати са 💙 Много харесвам.
Не бих сменяла цвета на винкела, но това е личен вкус. Сега пак е модерно да се вижда.
С мухъл и на мен ми предстои да се справям. В стария апартамент се е появил около прозорците в хола. Там става силен конденз през зимата, но докато ния живеехме там (10 г.) нищо нямаше. Сега за 4 г. и е станало леш. Трябва бърсане и проветряване. Апартаментът не върви с чистачка. Чудя се дали да не махна щорите и да сложа перде. Но пак щи се получава и пак трябва отношение,а не мърлявщина.

# 428
  • София
Интервю на Вълчев  за мерките в училищата и началото на уч. година.

Може и да е предизборно, но отговаря на това, което се сподели тук по темата.
И накрая:
"И нека през идващата учебна година да не повтаряме неистината, че децата и училищата са основните разпространители на заразата. Май-юни училищата бяха отворени и случаите на КОВИД намаляваха, от 6 седмици се увеличават, въпреки че е ваканция."

# 429
  • София
Не знам как точно да го коментирам това интервю. Вътре има буквално цели пасажи от отворените писна, които сме сме писали до него.  🙄

# 430
  • София
Не знам как точно да го коментирам това интервю. Вътре има буквално цели пасажи от отворените писна, които сме сме писали до него.  🙄
Да, и аз забелязах това. Как точно отговоря на това, което сме писали тук Rolling Eyes.
Явно е предизборно, яхнали са вълнАта на част от обществото. Но пък съвпада с нашия стремеж, а учебната година ще започне доста преди изборите. Освен това, лесно е да се говори като не носиш отговорност, а си в опозиция. Но въпреки това показва, че освен родителските организации има и други на това мнение и лека-полека и общественото мнение се изменя.

# 431
  • у дома...
Мангъров и Копейкин също яхат вълната - днес Мангъров, на 11.09. "Възраждане".

# 432
  • софия
Сутринта и онзи палячо кантарджиев застъпи тезата, че е добре децата да са в училище. Защо това не се случи, когато нещата зависеха И от теб?

# 433
Защото, най-вероятно не са зависели от него. Нещата никога не зависят от експертите, за съжаление...
Както и сега. Всеки излиза и се упражнява в различен словоред, все едно без неговото мнение ще свърши света.
И Кунчев и Кантарджиев са си били на позициите си по време на много епидемии, през които са ни извели, обаче без политическа намеса. В това е съществената разлика.

# 434
  • софия
Специално и кантарджиев, и Кунчев в ролята си на специалисти обясняваха как "училищата са развъдници на Ковид".
Панаирът, който кантарджиев спретна по повод на пенсионирането си и продължава да поддържа, съвсем ме убеди в "професионалните" му нагласи на епидемиолог.

Общи условия

Активация на акаунт