Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 583
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • Между гори и планини
Явно има по организирани 😉 Моят не е от тях, и до полунощ е учил. Има деца които учат още в час, аз бях от тях. На моя все някой му говори, разсейва, шуми... Като си в в стаята поне е тихо, всички освен учителката и изпитвания са със заглушени микрофони.

# 586
  • София
Малко са наистина осъзнатите деца. И пак казвам деца са си още, въпреки че се мислят за големи и гаджета въртят. Без контрол някакъв трудна работа. Ами да ви кажа и на мен ми писва много пъти, когато имам някаква онлайн работна среща, без камера. Ами признавам случвало се е да си цъкам по някое време на телефона, та какво остава за тийнове.
На моя приятелка момичето (сега ще е 11 клас) покрай цялата истерия получи паник атаки. Като ги върнаха по график на училище тя я изпращаше и прибираше оттам, а единият път не успя и да отиде и тя я остави вкъщи. Ходят на психолог, по-добре са нещата, но тя много се притеснява ако пак са ДО какво ще се случи. А момичето е в Музикалното училище. 

# 587
Аз леко се стресирАх. Или аз съм много зла, или детето ми е много добро. Осъзнавайки вероятността, че аз съм твърде зла, взех лееееко да се притеснявам.
Обсъдили сме още миналата година какво е допустимо и какво е недопостимо по време на ДО. Забранила съм влизане във всякакви общи чатове по време на контролни и учебен час, преписване, подсказване, неуважение към учителите като не се внимава в час, а се прави нещо странично и др.
И това осъзнато се изпълнява.
И май взех повече да се притеснявам, че диктатурата е повече от необходимото, но иначе твърде лесно ще се облегне на мързела си и ще вземе да се подхлъзне, та да се потроши....

Сложно е. Постигането на баланс не е лека работа.
Дано успеем да минем тази година без съществени сътресения и всичка да сме здрави!

# 588
  • София
Забранила съм влизане във всякакви общи чатове по време на контролни и учебен час, преписване, подсказване, неуважение към учителите като не се внимава в час, а се прави нещо странично и др.
И това осъзнато се изпълнява.

И да забраня като съм на работа откъде да знам какво се случва. Твоят е осъзнат и изпълнява, адмирации. Моят обаче не е за съжаление. Но ако е на училище няма да има как да се скатава. И преди съм казвала - добре че ги пуснаха накрая на училище та си повиши успеха. Колкото и да е парадоксално при ДО оценките бяха по-ниски от ПО. Там внимава в час и после вкъщи малко му трябва, за да научи.

# 589
  • Между гори и планини
Не си само ти. И аз забранявам чатове и глупости в учебно време. Имам Тиймс на телефона, винаги мога да вляза би чуя какво става. Дори и да съм цял ден вън. Оставяла съм го сутринта, отивам до Търново, пазаруваме, ходим на гости, прибирам се пак към 5 следобед. И държа в час всичко да е попълнено и да видя до къде е стигнал с домашните и уроците. С обикновен разговор мога да разбера какво е учил и какво не е, без да изпитвам. И помагала купувам , които след всеки урок се попълват ( по разказвателните).

# 590
шмърци, при моята в началото също беше стриктно, внимаваше (в 7 и началото на 8 клас), но беше съвсем самотна, плачеше и страдаше, че няма приятели. В края на миналата учебна година на няколко пъти я излових, че чати в инстаграм и се хили със съучениците си, имаше скандали, но в един момент заради социалния елемент си позатворих очите затова, и без това със сила и наказания в тази деликатна ситуация не знаех как да вляза. В крайна сметка това е положението. Дано са присъствено сега, материалът се наваксва - обещали са ми поне да го изгледат в учасе преди да започнат училище.

# 591
Аз съм го оставила.  Но появи ли се проблем,си го решава сам. По едно време класната караше него и няколко други хубавци да са с пуснати камери целия час. Simple Smile Изловен ли си, си носиш последствията. По време на безкрайните онлайн срещи и аз издивявам, затова не искам да съм лицемерно строга.

# 592
Е да не си помислите, че ние не говорим и не обясняваме какво трябва да се прави в час.. Пришка ми излезе на езика!
И моят е от малцината с по-нисък успех на ДО, отколкото на ПО. Чакаше да се върнат, че да си повиши успеха.
Сега отново е в потрес как ще си създадат впечатление учителите и дали няма да му навреди ДО.
За да не преписват по време на ДО получаваха невъзможен брой упражнения и задачи по време на контролни работи, до степен, че рядко имаше оценка над 5 в класа. Заради една 4-ка от такова контролно си остана с 5 за годината.
Писала съм и друг път, че той много си държи на свободното време и тренировките, та написано домашно може и да няма, но и пропусната тренировка няма Simple Smile

# 593
  • Пловдив
Ей, момичета, видяхте ли важната работа на министъра, ахахахах. Не е искал да се разправя човека, да не закъснее за концерта на Пласидо и Соня. Разбрах го вече.
Набора ако е в училище, що годе внумава в час, пише домашни, ако е вкъщи, имитира дейност. Никога не съм го контролирала, и сега няма. Мен майка ми не ми е висяла на главата, та да го правя аз. Извън мен е, не мога дори малките ми момичета да накарам да си вдигнат масата, та да говорим за четене, учене. Поне имат респект от учителите. Сина има също, но не от всички. Каквото. Не ми се мисли вече.

# 594
Cygnus, комуникацията със съученици при нас става след училище. Връзват си се в мрежа и играят, хилят се, говорят си простотии. Това и през ум не ми е минало да го забранявам. Просто държа когато е в час, да е в час. И никога не съм спестявала похвали за това, че полага усилия и воля да издържа на това трудно за концентрация ДО часове наред.
Разбира се, предпочитам хиляди пъти да си ходи на училище, но виждам, че и тази година няма да стане. За това се подготвяме психически за следващата битка. Каквото зависи от нас сме длъжни да го направим. Каквото не зависи... се случва извън нашите желания, колкото и да ни е неприятно.

# 595
шмърци, аз за в час говоря, След училище изобщо не ми е минало през ума да го правя на въпрос.

# 596
  • София
Това което чета и виждам, че в свободното си време децата пак се събират. Моя има нещастието да живее извън града, иначе и той щеше да излиза. Топлите месеци всеки ден слиза с колелото до града. Зимата няма как, училището му свършва в 2, докато се прибере, обядва, учи и вече е тъмно. Но си ходят на гости събота или неделя и ваканциите.
Аз не знам как през седмицата децата намират време да излизат. Моите явно са много неорганизирани, до 14 са в час, докато разпуснат малко и после поне до 20 ч са заети с учене, писане, пращане.
При моите е лесно, просто пропускат ученето или го претупват. Сяда се да се учи сериозно от Ники най-вече и то само преди контролно.  Но тя не беше с нов език и изобщо миналата година и беше много лежерна.

# 597
И тях ги разбирам, че им е адски трудно, но и те трябва да разберат, че към момента нямат друг избор и трябва да минат през това, колкото и да им е трудно.

П.П. Моите и преди пандемията не са излизали с приятели през учебно време през зимата. Като се затопли пролетта чак - привечер да ритат.
Иначе не остава време с краткия ден през зимата, съчетан с учебните ангажименти.

# 598
  • Между гори и планини
Ох, това ми напомни, че ще освен всичко друго, моя ще има и нов чужд език... Купон ще е!

# 599
  • у дома...
Витанов е прав за нерегистриралите се. В малките населени места много добре се знае кой какъв е. Защото в повечето случаи те се и хвалят как са "прецакали" системата. Има и такива с сертификати за ваксинация от по 100 лв. И такива, които смятат, че са безсмъртни. Така, че картинката е ясна. Повечето тестове сега са и заради тези, които си отиват в чужбината след отпуск.

Оставила съм девойката да се ортанизира както тя си реши. Забранила съм да се учи през ноща. Ако се оправи навреме - излиза. Ако почне с ниските оценки - има рестрикции. Нека тя си реши кое какво и как.

Общи условия

Активация на акаунт