Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 254
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
И моят присъствено има по-висок успех отколкото онлайн. Той принципно обича да слуша обясненията на учител, внимава много в час и запомня почти всичко още тогава, но присъствено, лице в лице. Просто през екран го виждам, че не му е интересно. Уж слуша, но с половин ухо. Заплесва се да чете из разни сайтове. Уж докато учителят говори нещо според него маловажно, но се увлича, разсейва се така. Всичко минава някак си между другото. И аз не го виня. И аз ако трябва ден след ден да слушам уроци от екрана, постепенно ще загубя и концентрация и интерес. Миналата година поне учиха основно английски. Сега ще са много предмети. По някои от тях няма кой знае какъв интерес и съвсем повърхностно ще слуша. Той много разчита и на личното впечатление, което оставя. Винаги е успявал да спечели учителите на своя страна, но онлайн това е много по-трудно да се случи.

# 601
  • София
Сега изгледах двамата учители в Нова. Ред, много ми хареса вашата класна. Късмет имате с нея.

# 602
При загубена лична карта пак ли двамата родители да се мъкнем?

# 603
  • София
Ако над 14г може и само един

# 604
  • у дома
Моето е от тези с еднакъв успех ПО и ДО.обаче и той не слуша,когато са ДО и губи интерес и мотивация.

# 605
Сигурно съм ви разказвала как на ДО карам една девойка да продължи да чете и тя не знае до къде сме стигнали. Питам я защо. Ами готвела. Питам какво готви и тя докладва - задушавала зеленчуци. Друга пък ми се почти накара на забележка защо не внимава. Ами извела кучето навън. Аз какво искам, да се напикае в къщи ли.
Мойта не я следя щото обикновено и аз съм в час. Но веднъж влизам и пяна ми излезе на устата. Лежи на хълбок и слуша математика. Предмет, който не е никак нашия. Е, развиках се, баща и си беше в къщи и той се включи. И това е дете, което като цяло е сериозно , пише домашни, стреми се към високи оценки. Тая година не знам с новите предмети как ще е. Чудя се как ще успеят да вземат материала. Ще претупват ли, що ли?

# 606
  • София
Само да кажа, че отсега нататък все повече ще излизат. И тези, които седят и учат съвестно по няколко часа, ще са по-скоро изключение. Сигурна съм, че в групата ще има и такива, но общо взето навлизат във възраст, в която ученето не е на първо място. Доволна съм, че големият ми син ходеше присъствено на училище, защото ако беше като сегашното ДО едва ли успехът му би бил толкова добър. И аз нямам спомен в гимназиален етап да съм учила кой знае колко вкъщи. В повечето случай разчитах на преподаваното  в училище.

# 607
  • Между гори и планини
То има и опция тези които ходят на училище да се скатават от часовете. Който иска да учи ще учи, за скатавките винаги се намира начин . И да ги дебнем , и да не ги дебнем, ако няма някой на горният етаж, само ще си хабим нервите и думите на вятъра.
Стивън се прибра от Варна. Не е възхитен от престоя с баба си. Разликата в поколенията е 60г, прекалено много . Като капак на всичко тя в залепена за телевизора от обяд до вечерта. Готви повече от ужасно. Той е излизал сам , разхождал се е и си е купувал храна от вън.

# 608
Е, тъкмо сега ще оцени колко е хубаво при теб, Доня, и в знак на благодарност за хубавите ти манджи ще вземе да окоси ливадата. Joy

Поне е разгледал Варна на спокойствие. Разнообразил си е ежедневието. Придобил е нови преживявания и опит, пък и е послушал хубава музика с баба си. Не всичко в тоя живот е готвене!

Моите нямат такова разнообразие.
Днес младежът се занимава със сложен проект, който баща му каза да си го направи сам, той само щял да констатира какви са му бъговете. Пише детето, брише, та пушек се вдига.
Девойката цял ден прави реплики от хартия на пръстените на Симеон Велики и на короната му. Приказно ѝ се получават и много я радва резултата.
След час ще се опитам да ги изрина към игрището.

# 609
  • София
Изгледах почти срещата в МОН. От лекаря нататък е просто... Rolling Eyes .
Има ли данни някъде, че делта вариантът е по-опасен за децата - по-висока смъртност, хоспитализации и т.н.?

# 610
Не знам, Доня, но в нашето училище, при сегашните учители, ми се струва невъзможно да се скатаваш. Ако ще и десет оценки да имаш, усетят ли те , че дремеш, че се снишаваш, веднага те" разбуждат" с изпитване. Може да си имал само шестици, но двойката не ти мърда, тъй че щеш или не, трябва да си подготвен и да внимаваш в час. Това в случай, че искаш високи оценки. А в нащия клас, няма такива, които да не се борят за висок успех, защото не върви класа да е 5.74, а ти да си с тройки.

# 611
  • Между гори и планини
Явно моя е на вълна готвене. Това лято оцени моите кулинарни умения 😂 Сега расте и през 5 минути е гладен. Двора не косен над месец, беше жега и суша и тревата не растеше. Наех и хора да нацепят и приберат дървата за зимата и това удоволствие му спестих. За сметка на това, още в събота ще има урок по математика 😂

# 612
  • у дома...
Доня, няма пълно щастие. Моята девойка и при ДО и при присъствено, има и еднакви резултати. Ако реши, показва старание и съответно оценките са добри. Ама само ако реши.

# 613
…….
Незнам какво да кажа. Моето дете е изключително социално. Нон стоп е навън. Или е на игрището в квартала с други младежи - организират си мачлета. Или е на някой на стадион - Славия, Панчарево, на игрищата в Драгалевци  да гледат и подкрепят други свои връстници, Ежедневно е на тренировки в НСА. Ако го затворят - незнам как ще го приеме. Той харесва училището си, добре се чувства там - сред себеподобните си. Не му тежи. Когато имаха ПО беше щастлив , че се вижда с децата.
Нашите пак са големи, но в колежки, чиито деца са начален курс се усеща вече напрежение с наближаването на 15, защото  не знаят как ще се справят и тази година.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 18:01 от ratridi

# 614
  • Някъде в Европа...
И моето е много социално. Сега е цял ден навън, виждам го чак след 22.30, когато се прибира, за около час, защото аз си лягам 😁...Беше откачил мин година април като беше забранено да се излиза. Водих го в близкия подлез да кара колело и спуска стълбите му, че не се вижда ☺️...Иначе, даже и да са ДО, нищо не ги спира да излизат следобед. При него се получава интересно с успеха - оценките му при ДО са по-слаби, отколкото при ПО. Той сам си казва, че в училище много повече разбира и научава там. При ДО, реално не учи и не е съсредоточен в час, а се занимава я с чатене, я с игри, я с ядене, дори и със сън 😃; сам е по цял ден; не мога да знам дали внимава или не в клас. Вкъщи, дори и в нормално време, ученето му е било макс до 17 ч. Рядко се е случвало да излезе след като аз съм се прибрала..в 17.30, когато аз се връщам, той поне от час вече е навън...
Както казвате, училището е последното нещо, което го вълнува вече...
Днес си продал учебниците, оставил ми половината сума на масата 😁, такава ни бе уговорката..с тези 45 лв, които са за мен, ще се купят новите 🤣, само да ги научим....
П.С. Редактирам се - в сайта на училището има качени учебниците. Математиката е на Регалия, БЕ и Л на Булвест...АЕ и НЕ ще се купуват с колективна заявка от училището. Другите учебници едва ли ще отвори твърде ако са ДО ☺️

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 20:44 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт