На море в България 2021 г.! - 5

• 64 834
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Вчера се върнахме от Царево,бяхме в хотел Хермес. Преди да направя резервация, разгледах мненията, почти всички бяха положителни. За съжаление,  за мен тези дългоочаквани 7 дни бяха провалени. Нищо не си заслужава парите, храната беше ужасна, евтина, еднообразно меню. На втория ден имахме стомашни проблеми и така до края на почивката. Хигиената също не беше на ниво. Стаята малка, банята без сифон, само във ваната. Имаше една гнусна завеса, сигурно не беше сменяна от началото на сезона. Сапуни заредиха  два пъти за 7 дни, а чай и кафе нито веднъж. Терасата - мръсна, с косми и пясък... Шезлонгите на басейна и плажа бяха безплатни, но недостатъчни за 4 големи  болка. Харесаха ми само пиците и баровете на плажа. По мое мнение нищо не си заслужава високата цена и няма да повторя.
И ние бяхме в Хермес Царево. Не е чак толкова зле, колкото го описвате. Храната беше прилична, да не отговаряше на ultra all inclusive, но винаги имаше какво да се хапва. Банята е с вана, да неудобно е , но това трябва да сте го видели при резервацията, всички стаи в хотела са така. Шезлонги винаги си намирахме, но ходихме рано сутрин и късно следобед.Плажът е каменист, но имаше 2 места, от които се влизаше без проблем.Морето беше супер спокойно. Баровете на плажа и пицата бяха много добре. Анимацията им беше силна. Не знам Вие , но ние бяхме на шоуто на Жоро Низамов - хареса ми. Басейните са чисти.Пързалките са супер, имаше си човек на всяка пързалка да следи кога да се пускаш. Стаята ни е чистеше всеки ден, кърпите ни смениха 2 пъти, чаршафите един път. Аз бях направила ранна резервация, та имах някой процент отстъпка. То, ако започнем да се вглеждаме в лошите неща къде ще му излезе края. А да в ресторанта винаги имаше маски и ръкавици. Не ми хареса, че ни оставиха само една бутилка минерална вода в стаята, но ние си носихме един стек, така, че нямаше драма.

Цитирам целия пост, та дано се види, че едното мнение допълва другото, а не го оспорва.
Алекс казва, че сифона е само на ваната, а не протестира, че има вана.
Критерии "прилична храна" може да бъде силно субективен. Ако за някого варени моркови са прилична храна, за друг са просто отврат. Въпрос на вкус.
Ако на Вас са ви сменили кърпите 2 пъти, то на тях не са им почистили терасата нито веднъж.
Та по-скоро мненията са допълващи се.
И по-скоро биха ме отказали от хотела.

# 106
Затова не пускам коментари тук. Не ми се заяжда с никой. Не съм от хората, които бършат прах като отидат на море ( прочетох, че има и такива). Прилична храна за мен е печено на скара месо, пържоли, риба, салата, зеленчуци, хубави плодове, хубава супа. Какво толкова, ако тръгна да намирам кусури и аз ще извадя много, но не това е целта на почивката. Този ultra all inclusive, не може да се сравнява с турския, където сме били три години подред преди Ковида, но пък нашето море е по-хубаво. Хайде със здраве.
P.S. На вратата на хотел Хермес и в банята имаше ясни указания, кога се сменят кърпи и чаршафи. Ако искаш може да ти ги сменят и всеки ден.

# 107
..... След като повечето мнения са за влошени/занижени условия, съотношение "цена - качество" не е гарантирано дори и при класни хотели.

Според мен тази година хотелиерите и персонала не бяха подготвени за наплива който се оказа че стана от туристи,но не ги оправдавам,напротив топката си е в тяхното поле и догодина не Ковид,а кокоши трън пандемия да има просто хората или няма да идат да си дават парите в тези пишма хотели и кръчми,който решиха да забогатея за една нощт или ще рискуват и отидат в чужбина-не зависимо Турция,Гърция,Черна гора и т.н.

# 108
  • София
В момента сме в Серенити бей, храната наистина не е супер разнообразна, но все има какво да се яде и е добре приготвено. Басейнът не работеше от неделя до днес, нещо се било развалило и беше зелен и гаден, но го чистиха 2 дни и уж вече е ОК.
Не е уау нито чистотата, нито интериора, но като цяло сме доволни. Малко са им странни правилата като цяло, но не е фрапиращо - първия ден не чистят стаята, това с кърпите и левчето за смяна, и кошара не взехме заради цената й.
Преди да дойдем тук бяхме два дни на Слънчев бряг, нищо общо разбира се, но храната в Империал палас беше определено много по-разнообразна и повече ни хареса. Румънците не ни харесаха, и басейните на Империал бяха откровено мизерни, така че си имат плюсове и минуси и двата хотела.

# 109
Затова не пускам коментари тук. Не ми се заяжда с никой.

Съжалявам, но не си ме разбрала. Не се заяждам. Всъщност мнението ти беше толкова полезно, че този хотел ще бъде задраскан от списъка ми с "евентуални" посещения. Благодаря за което.

# 110
Споделих мнение, за мен ултра ол инклузив в 4 звезден хотел и с такива цени не трябва  да има компромиси, особено  с хигиената и храната. Не исках да изпадам в подробности, но ще ви опиша посрещането ни в хотела и като цяло отношението на рецепциониста. Влизайки в хотела поздравихме  с добър ден. Реакция нула, втори път - добър ден и ми се отговаря, че днес било голяма  лудница, оплакваше  се, сякаш съм му близка приятелка. Както и да е, някой може  да каже, че съм лига, но ми се наложи и да моля за смяна  на кърпите и почистване на стаята,и същия служител си позволи да ми повиши тон и през цялото време ми говореше на "ти". За мен тези неща са важни и е недопустимо да ги оправдавам с това, че гладна няма да остана или да си нося почистващи препарати. Това е мнението ми, не оспорвам ничие друго, всеки си има представа за хубава почивка и тази не е моята.

# 111
Само да допълня, че миналата година моето ЯШНО дете изкара четири дена на яйца и пица в Хермес. Ами не си представям така "гладен няма да останеш" за бая пари. И аз не бих повторила там.

# 112
    Някой почивал ли е тази година в Блу ориндж на Златна рибка? Интересува ме как е храната  и чистотата.

# 113
    То останали някой читав хотел на All Inclusive? Чета ви цяло лято с интерес, за да си набележа за догодина хотел, а то...

# 114
    То останали някой читав хотел на All Inclusive? Чета ви цяло лято с интерес, за да си набележа за догодина хотел, а то...
    Wave много го йвалихс това лято и Риу

# 115
    • Sofia
    Да, на Wave всичко му е перфектно, ако можеш да направиш компромис с плажа, а на мен точно с това не ми се прави компромис.
    И аз тази година чета и май догодина ще се отправяме към Гърция, въпреки че сме доволни от Green Life, но трета поредна година ще ми дойде много там.

# 116
      Някой почивал ли е тази година в Блу ориндж на Златна рибка? Интересува ме как е храната  и чистотата.
      Наши познати се оплакаха и казаха, че това са едни от най-лошо изхарчените им пари. Няма да повторят, въпреки прекрасния плаж.

# 117
      Тази година май наистина е зле навсякъде. Търся нещо за 3 нощувки от 11.9 и не намирам читава хотел на нормална цена.

# 118
      Аз пак да кажа - Еврика напълно си оправда парите за мен. (2+2 деца - 1980 лв за 6 нощувки.  Преди беше към Риу - веригата, сега е DIT. Вече 5 дни сме тук и лоша дума не мога да кажа, а по принцип все намирам кусури Laughing Храната е разнообразна - в основния ресторант на закуска освен традиционните неща, всяка сутрин има и прекрасни палачинки и пържени филийки в достатъчно количество за всички. Това го уточнявам, понеже сме попадали и на места, където се правят само за първите печеливши, които са най-бързи Laughing Има изобилие от плодове - нектарини, праскови, сливи, грозде, ябълки, круши, цитруси. На обяд работи основен и снек бар. В основния - нещо на скара, картофи, нещо готвено, зеленчуци на пара и задушени, различни салати и сирена, панирани сирена, има кът за паста и пица.Задължително супа и таратор. Десерти -  баклава, пастички, еклери, рула, Браун и, 8 вида насипен сладолед. Същото горе-долу и за вечеря. Откъм риба е зле - само гадния пангасиус в различни варианти. Сами си сипваме всичко, вкл.  и напитките, само следят да се ползват маски и ръкавици.
      В снек бара - късна закуска и до 18ч.все има ядене - първо е като продължение на закуската, а после вадят пици, картофки, бургери, лучени кръгчета и други подобни. Има дребни сладки и кейкчета там е и пакетирани сладолед - няколко вида. Имаме право по веднъж да посетим и а-ла-карт ресторантите - БГ, азиатски и италиански. Днес бяхме в азиатския - за предястие имаше суши и пролетни рулца, салата. За основно - избор между сьомга с гарнитура и терияки свински ребърца. Десерт - азиатски ябълков пай или манго крем. Всичко много ми хареса, децата си останаха гладни, ама те моите са по простите манджи повече. Утре те ще са доволни, тогава сме в италианския.
      Чистотата навсякъде е на ниво. Около басейните има пързалки - и за големи, и зз малки.
      Анимацията не им  се сила, но на нас не ни е и важна, така, че не го отчита за проблем. Вечер има някаква програма на амфитеатъра - танци, смешки, вариете, днес е ретро парти.
      Плажът е голям коз на хотела - точно отпред, пред хотела, над 10 реда по около 20 чадъра на ред. Има бар на плажа. Кофти е, че първите редове се заемат рано сутрин, но назад има по всяко време. И свободната зона е хубава.
      За разходка също има опции - крайбрежната вечер е фраш, но то това си е част от атмосферата тук. Има лунапарк наблизо. Ние вчера ходихме до Несебър на разходка, много приятно беше. Та така - много ни хареса престоя тук, препоръчвам.

# 119
      • Пловдив
      Как стои въпроса с паркирането и чадърите на плажа?Влизат ли в цената? От  агенция или от хотела направихте резервацията?Моля,качете някоя снимка от плажа и храната и каквото друго желаете.

Общи условия

Активация на акаунт