Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 441
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Т.е. ако детето смени желанието си в последния момент, има вариант да положи изпит за прием. Познавам такива деца. Едното дори успя да се подготви за медицина, за по-малко от година. И го приеха. Понякога желанието и мотивацията идват късно.....

Може и с изпит, ако има такъв, разбира се. Последните две години няма много изпити.
Медицината е друго нещо. Там няма как да се влезе без изпит. Те и затова решиха да вземат като балообразуващ и ДЗИ по БЕЛ.
Аз влязох в университет с изпит, завърших средното далечната 2010г. ДЗИ имам оценки по математика и български.
Реших да уча специалност с приемен изпит по география 5г. след като завърших средното, да не бяха и 6г.Явих се в университета на изпит, приеха ме с него.
Та и за децата сега ще е така, стига университетите да имат изпити де...

# 241
galina_malina, избрахте ли профил?
Моят човек е още 9-ти клас, иска физика, но ако гимназията не предложи ще е математика.
Е, значи и вие ходите в клуба по физика? В 10-ти клас продължава.
В 9-ти клас нямат школа по физика. Не знам дали само тази година или по принцип, но в началото на учебната година той и още едно дете бяха питали учителя си по физика. Вече не си спомням каква точно причина изтъкна, но нямат. Даже се радвам, че поне в 10-ти има.

# 242
Здравейте, мами,
И аз имам седмокласник.
Интересувам се за мнения за ЧГИКН Академик Благовест Сендов.
Някой нещо да е чувал? Rolling Eyes

# 243
  • Пловдив
Здравейте!

Според вас, кои езици, освен английски, е хубаво да учат децата, които биха им влезли в употреба?

# 244
  • Пловдив
Руски.
И е мнението ми не от два месеца насам.

# 245
  • Пловдив
Руски, немски.
Каквито и езици да реши да учи детето, все ще е от полза, стига да са старае да ги научи добре.
Особено по-редките езици са търсени и много добре заплатени.

# 246
  • Пловдив
Зависи какви са идеите за бъдещето.
за образование в чужбина, по-скоро немски или френски
а за работа - език може да се учи и но по-късен етап според нуждата.

# 247
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз смятам, че испанският език трябва да е в позиците напред, заедно с английски и немски.

И ако позволите едно впечатление  от ЕГ Пловдив,  допълнено и от втория ми син, който учи там.
Както и първият ми син, така и втория споделят липсата на специална връзка между класните от 8-клас с учениците. Сухи, незаинтересовани, мачкащи -това е и моето мнение. Не правя обобщения, а просто случайност може би . Единият беше с английски, а другият  немски профил/. За сметка на това пък нагоре в класовете има страхотни учители.

# 248
Шушито, ние явно сме извадили късмет! Класната на дъщеря ми, сега е осми клас, е невероятна! Ели Гинева, по немски език. Още първия ден започна да работи върху това да сплоти класа - след тържеството за откриване на учебната година ги заведе целия клас на центъра, взели са си по нещо за пиене или хапване, седнали целия клас на открито и всеки се представил на другите и разказал малко за себе си. Класната създаде организация за всяко дете рожденик да се взима някакъв дребен подарък от целия клас и да бъде поздравен. Поддържа връзка ежеседмично с нас, родителите и ни споделя за успехите или проблемите на класа. Жалко, ако е по-скоро изключение.

# 249
  • Plovdiv, Bulgaria
Шушито, ние явно сме извадили късмет! Класната на дъщеря ми, сега е осми клас, е невероятна! Ели Гинева, по немски език. Още първия ден започна да работи върху това да сплоти класа - след тържеството за откриване на учебната година ги заведе целия клас на центъра, взели са си по нещо за пиене или хапване, седнали целия клас на открито и всеки се представил на другите и разказал малко за себе си. Класната създаде организация за всяко дете рожденик да се взима някакъв дребен подарък от целия клас и да бъде поздравен. Поддържа връзка ежеседмично с нас, родителите и ни споделя за успехите или проблемите на класа. Жалко, ако е по-скоро изключение.
tina d  , знам за вашия клас и класната ви наистина е голям късмет! Браво!
Нашата  даже при готово решение от страна на родители, просто каза, че нищо не зависи от нея и си личи липсата на всякакво желание за помощ.  Даже една майка ми сподели, че обиждала децата, като им казвала, че нищо не става от тях и нямало да се справят. Пълна демотивация, а всички знаем колко важна е мотивацията и подкрепата на децата, особено в ново училище, немският също си е труден за тях.

# 250
  • Пловдив
Шушито,
Имаме дете на приятели, което е в 12в, и в 8 клас са били при нашата класна. Първите коментари бяха, че "ще ги научи на немски". Засега по моя син не го усещам, но...ще се успокояваме, че е така.Sunglasses
Иначе, споделям мнението ти.
Късата клечка...

# 251
  • Plovdiv, Bulgaria
Шушито,
Имаме дете на приятели, което е в 12в, и в 8 клас са били при нашата класна. Първите коментари бяха, че "ще ги научи на немски". Засега по моя син не го усещам, но...ще се успокояваме, че е така.Sunglasses
Иначе, споделям мнението ти.
Късата клечка...
Аз не вярвам за нашата класна... Нямат респект децата, а освен това тя работи  ОТЛИЧНО с определени деца и в допълнение -  липсва обратна връзка с нас родителите.

# 252
  • Пловдив
Някой може ли да ми даде отзив за г-жа Ана Спасова от ЕГ Пловдив?

# 253
Аз мога миналата година беше класна на сина ми. Много взискателена, изискваща, трудно прощаваща пропуски. Понякога подхода и е твърде агресивен, чувала съм за доста разплакани от нея деца. Миналата година синът ми го изпитва буквално до последния учебен ден и то в продължение на поне 10 поредни дни. Но едно е сигурно, ако при нея не успееш да научиш немски, значи си е кауза пердута.
Ако имаш конкретни въпроси питай, може и на лично.

# 254
  • Пловдив
Много взискателена, изискваща, трудно прощаваща пропуски. Понякога подхода и е твърде агресивен, чувала съм за доста разплакани от нея деца…. Но едно е сигурно, ако при нея не успееш да научиш немски, значи си е кауза пердута.

Напълно съм съгласна, жалко, че не продължава и нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт