Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 441
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
То нагоре повечето ако останат такива тия деца нали ще изтрещят Simple Smile Трябва да има баланс все пак.. Който иска си учи и без фюрери Simple Smile Simple Smile

# 256
  • Пловдив
Да, пристрасна съм, но много я харесва щерката Blush . При нея ще се подготвяме за крайния изпит.

# 257
  • Plovdiv, Bulgaria
Да, пристрасна съм, но много я харесва щерката Blush . При нея ще се подготвяме за крайния изпит.
Частни уроци ли?

# 258
  • Пловдив
При нея ще се подготвяме за крайния изпит.
Частни уроци ли?
Да Grinning. От завършващи тази година, разбрах, че всички  са се подготвяли допълнително.

# 259
При нея ще се подготвяме за крайния изпит.
Частни уроци ли?
Да Grinning. От завършващи тази година, разбрах, че всички  са се подготвяли допълнително.
Това сериозно ли? Говорите за изпита за DSD в 12 клас, до които са допускани децата от точно 2 паралелки в ЕГ Пловдив и всички те се готвят допълнително извън училището? Колежка ми каза, че за да влезе детето в тези две паралелки, които се подготвят за ДСД, е необходимо не просто да има успех от предишните години и да покаже знания на вътрешен изпит, а да ходи при определени преподаватели на външна подготовка и ако не ходело, но проявяло дързостта да пожелае да се яви на вътрешния изпит, изведнъж успехът вече ставал недостатъчен. Стори ми се голяма тъпотия. Нейното дете ходеше на уроци в 11 и 12 клас за подготовка при учител (като продължи и след изпита, като уж подготовка след това за матурата по немски) и реших, че е, за да го оправдае, но изказване, че всички се подготвят допълнително на частни уроци затвърждава точно това.

# 260
Големи реклами на тия уроци.. ми то като за всичко се ходи на уроци, какво да си губят времето в училище 12 години...

# 261
  • Пловдив
Не рекламирам частните уроци, просто това е действителността. Лошото е, че имам и петокласник и ще трябва да продължа.

# 262
Аз пак не разбрах защо е необходимо да се ходи на уроци по немски, след като си в немска паралелка. ДСД е специфичен само като формат, а не като знания и умения да говориш/пишеш на немски. И има ли наистина нещо такова - да се ограничава кандидатстването в ДСД паралелките на база на това дали ходиш на уроци или не?

# 263
  • Пловдив
И аз не знам, дали ги ограничават по това дали се ходи на частни уроци или не. Към момента десетокласниците все още не са профилирани - кой ще е в  ДСД-групите и кой не. Говори се, че това ще стане догодина. Иначе, лично мое мнение, това, което липсва и заради което ние ходим на частни уроци е hoerverstehen (слушане) и  говорене.

# 264
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз пак не разбрах защо е необходимо да се ходи на уроци по немски, след като си в немска паралелка. ДСД е специфичен само като формат, а не като знания и умения да говориш/пишеш на немски. И има ли наистина нещо такова - да се ограничава кандидатстването в ДСД паралелките на база на това дали ходиш на уроци или не?
Моят син е осмокласник в ЕГ Пловдив. Като всеки родител бях развълнувана на първата среща в училище и ясно си спомням, че госпожата коментираше изпита DSD, че вече всички можело да се явяват. Но нека се включат и други родители.
Иначе, синът ми започна от началото на месеца  частни уроци, ми какво да кажа, видимо е по-добре, придоби самоувереност, успеха на контролните му се подобри, ами думи нямам защо се получава така??? Учителката /частната/,  според моя син му е обяснила страхотно граматиката, вече доста трудна е. Дала му е по-ясни таблици , счита,  че отлично  се справя, но според класната не е така, тя работи с деца, които са учили немски, карали са лятото курсове и посещават уроци от началото на година.. Питам се защо се води подготвителна година и нали се започва от 0? Еми казах си мнението все пак , трудна година беше, въпреки , че детето ми е било отговорно, но демотивирано.

# 265
  • Пловдив
Здравейте! Като чета последните коментари и като родител на седмокласник, започвам да се питам, дали въобще език се научава в езикова гимназия щом се налагат и допълнително уроци.

# 266
Здравейте! Като чета последните коментари и като родител на седмокласник, започвам да се питам, дали въобще език се научава в езикова гимназия щом се налагат и допълнително уроци.
Дъщеря ми е също осми клас в ЕГ с немски. Не го е учила преди, както и никой от техния клас, доколкото разбрах. Не ходи на уроци, справя се, поне според оценките 🙂 Ще я разпитам дали от нейния клас децата ходят допълнително. Иначе тя е много мотивирана да го учи, вкъщи няма кой да ѝ помага, с мъжа ми не го говорим. Сега ни предстои семейно пътуване до Германия, там ще видим колко се справя в действителност😉

# 267
  • Plovdiv, Bulgaria
Дъщеря ми е също осми клас в ЕГ с немски. Не го е учила преди, както и никой от техния клас, доколкото разбрах. Не ходи на уроци, справя се, поне според оценките 🙂 Ще я разпитам дали от нейния клас децата ходят допълнително. Иначе тя е много мотивирана да го учи, вкъщи няма кой да ѝ помага, с мъжа ми не го говорим. Сега ни предстои семейно пътуване до Германия, там ще видим колко се справя в действителност😉
Браво на детето! Ние с моя мъж сме учили немски преди 30 години хах и също не можем да помагаме, изпитвахме го на думи и това е. То всъщност думите са му по-трудни от граматиката, защото се учат наизуст.
Обаче да споделя нещо от вчера- моя приятелка ми изпрати обява от вестник /живеят в Германия / и аз естествено я дадох на сина ми да я преведе. Справи се бързо и се оказа, че обявата е "подарък" - поздравление от техния син по повод сребърна сватба-годишнина . Много мило Flowers Hibiscus

# 268
  • Пловдив
Напълно нормално е някои деца да работят по-лесно с езика, да им върви ученето и да не им трябват частни уроци, а на други да им е по-трудно и да се налагат допълнителни обяснения и упражнения.
Учителките по немски на дъщеря ми в ЕГ Иван Вазов са три и въпреки това тя ходи на уроци, защото й е трудно, а не защото те не обясняват добре или тя е глупава. Има деца, които още в клас запомнят и се справят, но има такива, които не могат. Няма как да се слагат всички под общ знаменател - щом са в езикова гимназия всички да могат и да са отличници.
В нашия клас има деца с блестящи резултати, но и те ходят на индивидуални уроци.
Разбира се, че в езиковите гимназии се научава езика, зависи кой колко е мотивиран и как и колко влага усилия и учи. Имаме доста познати от по-горните класове на ЕГ Ив.Вазов и те казваха, че 8 клас е кошмар, след това вече нещата стават по-добре.

# 269
  • Пловдив
... То всъщност думите са му по-трудни от граматиката, защото се учат наизуст.

И на моят!

Имаме доста познати от по-горните класове на ЕГ Ив.Вазов и те казваха, че 8 клас е кошмар, след това вече нещата стават по-добре.

Дано!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт