Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 365
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Ето и малко данни с резултати от ДЗИ - 2022 за Пловдив. Подредбата на училищата е спрямо ДЗИ по БЕЛ

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 11:37 от mrancho

# 481
  • Пловдив
За френски и моето мнение е Руската.

# 482
Френският задължително като първи език трябва да е, за да успее да го научи. Труден е, със сложна граматика. Пристрастна съм към ХГ, но тъй като не е опция вече - мислила ли е за Руската с френски. За учителките по френски съм чувала само хубави неща (още ми е мъчно, че щерката не записа френски, но тя си искаше немски).
В Руската доскоро преподаваше по френски моята класна от едно време - Капка Тодорова - строга е, но за мен това все още е перфектният учител по език.
ФЕГ вече не е това, което беше едно време за съжаление - и за там чувам, че деветокласници ходят на уроци по френски...
За съжаление няма да и стигне бала за руската, защото по математика е по-нисък резултата
И на мен Капка ми беше класна, но в МГ, уникална учителка Smiley
Ако иска да учи френски, май няма друг избор

# 483
Моята дъщеря завърши 8 клас в Руската,ние не сме богати, но предпочетох да я запиша там. Всичките й приятелки,които влязоха там,също не са с богати родители.
Руската и на мен ми е хванала окото, но разбрах че по време на онлайн обучението са им изисквали точно определени електронни устройства на цена 1000лв едното. От точно определен доставчик. И това определено не ми харесва.

# 484
  • Пловдив
Устройствата се раздават безплатно, не знам на кой са искали пари за тях.
Да не би на по-горните класове да се заплащат? Никой нищо не ни е казал.

# 485
  • Пловдив
Устройствата се раздават безплатно, не знам на кой са искали пари за тях.
Да не би на по-горните класове да се заплащат? Никой нищо не ни е казал.

При нас искаха ние да си ги купуваме. В началото на 8 клас ни попитаха - искаме ли да са с хромбуци или не. Мнозинството от родителите бяха против, затова учат с хартиени учебници. И пак са постоянно пред лаптопите, защото всички уроци и материали се изпращат в класрума, просто не ползват точно определените устройства от 1000 лв.

# 486
  • Пловдив
За жалост миналата година нямахме право на избор. Казаха ни, че училището е приело да са с хромбуци. Почти никой от родителите не хареса този начин на учене, но това е положението. Много се надявам следващите години да не ни карат да ги плащаме, защото цената не е никак ниска.

# 487
Класираните ученици с какви документи се записват в НТГ освен свидетелство за основно образование  ? медицинско трябва ли?

# 488
  • Пловдив
За НТГ трябва медицинско.
За всяка професионална паралелка трябва. Това включва графиката и системно програмиране в МГ.
За френски, бих заложила на ЕГ Ив. Вазов. Струва ми се, че там влизат по-мотивирани деца. Във ФЕГ някои ученици не знаят защо са там. А френският не е лесен език. Иска си учене и то много.
Не че немски, испански и италиански се наливат с фуния през ушите де.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 15:30 от dundi73

# 489
  • Пловдив
Останах с впечатление, че тази година вече я няма опцията медицинското да се представи при записването, а трябва да се прикачи още с подаването на желанията

# 490
  • Пловдив
Останах с впечатление, че тази година вече я няма опцията медицинското да се представи при записването, а трябва да се прикачи още с подаването на желанията
Мисля,че може и по късно да се прикачи или при записването да се представи.Проблем е,ако при записването липсва.

# 491
  • Пловдив
Тя системата още не е отворила, та в момента може само да се гадае.

# 492
  • Пловдив
През 2020 и 2021 можеше да се представи и при записването, но шефката днес спомена, че в инструктажа за прием такава опция липсва - т.е. подава се още при подредбата. Но Дунди е права, че няма как да сме сигурни, докато утре не се започне работа в системата.

# 493
  • Пловдив
През 2020 и 2021 можеше да се представи и при записването, но шефката днес спомена, че в инструктажа за прием такава опция липсва - т.е. подава се още при подредбата. Но Дунди е права, че няма как да сме сигурни, докато утре не се започне работа в системата.
Дано може и по -късно  медицинското.Днес бях при ЛЛ и беше лудница.Много болни,лекари в отпуска...Казаха,че отново има Ковид-вълна,работеха с маски в МЦ,докато миналия месец беше  спокойно

# 494
От Дидева подробно как  работи системата:https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2022/07/Online-кан … д-7-клас-2022.pdf
(публ. на 04.07.2022 г.)

Общи условия

Активация на акаунт