Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 294
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
А може ли да ми кажете минималния за момче в ЕГ Пловдив АЕ с НЕ?

# 571
  • Пловдив
А може ли да ми кажете минималния за момче в ЕГ Пловдив АЕ с НЕ?
414,5 НЕ и 388  АЕ

# 572
  • Пловдив
mamiiva, можеш ли да ми потвърдиш в ЕГ Пловдив в края на 10-ти клас само един профил ли може да се избере? И знаеш ли как става допускането до DSD изпита? Всички деца ли, които имат желание могат да се явят или има предварителна селекция и критерии? Доста противоречива информация ми попада и не ми е все още ясно.
Да, само един профил. Догодина в 11клас ще ги разпределят на групи, от които ще се избере кой да се яви на DSD на база оценки по немски.

# 573
  • Пловдив
Не подценявайте езика, защото точно руският е една вселена.
Напълно съм съгласна, всеки език е богатство, никога не знаеш кога ще ти потрябва. А, че нивото на училището е доста високо, резултатите го показват, независимо дали ни харесва или не.

# 574
Много забавиха статистиката с баловете.Нямам търпение да я разгледам

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 13:11 от me_for_president

# 575
  • Пловдив
В паралелката,която е приета дъщеря ми,ще трябва да избира 2 -ри език между немски,руски и френски.Отсега немския го елиминирам,та ще е чуденка между другите два.
В хуманитарната гимназия с униформи ли са?Не намирам информация на сайта им.

# 576
  • Майничка
В паралелката,която е приета дъщеря ми,ще трябва да избира 2 -ри език между немски,руски и френски.Отсега немския го елиминирам,та ще е чуденка между другите два.
Ако знаеш колко готин млад господин по руски имат! 😄

# 577
  • Пловдив
По ФЕ имат само един преподавател. По мое време все още попадаше в графата млад учител и бяхме много доволни, че тя ни взе в 10 и 11 клас, та изкарахме добри оценки.

# 578
  • Майничка
Тони, тя още си младее.🙂

# 579
  • Пловдив
Предполагам, че е така, не съм я виждала от 15 години сигурно. Обаче по спомени беше дошла в гимназията малко преди да ни вземе през 97-ма - може би година-две преди това. Впоследствие разбрах, че е била състудентка с моя колежка.

Иначе и на мен ФЕ ми беше втори език.

# 580
  • Пловдив
Ако знаеш колко готин млад господин по руски имат! 😄
Везните накланят към руския значи:hibiscus:

# 581
# 582
  • Пловдив
DAHA
благодаря!

вас къде ви приеха?

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 14:57 от JiD

# 583
  • Пловдив
Подкрепям мненията за значимостта на руския език. Точно поради тази причина избрахме Руската гимназия. Нивото на руския там изобщо не е с базови познания. Е, разбира се, че на който му се учи, ще постигне много.
По принцип мисля, че постигнатото ниво до 12 клас трябва да е В2 (на седмица имат по 7-8 часа, само в 9 клас са 2). Имат много състезания и конкурси както в България, така и в Русия (стига да може да се пътува дотам).
Има страшно много фирми, които търсят рускоговорящи и заплащането е доста високо, така че реализация не липсва.

# 584
  • Майничка
B1 трябва да е по програма, това е втори ЧЕ.

Общи условия

Активация на акаунт