Морето, слънцето и ярките звезди, предвещават ни две черти ! ~бебеправене 394~

• 31 481
  • 769
  •   1
Отговори
# 30
Аз на Престо вяра на бледите черти нямам. Опитай с друга марка тест.

# 31
Ух, пак не съм натиснала Следи и се у их да чета. Много сте активни Simple Smile

Добре дошли на новите дами!

Събирам и аз прашец, син, розов, какъвто падне. Претенции нямам.
7 дни след О съм и все си мисля , че всеки момент може да се случи чудото!

Дарлинг, изчакай още някой друг ден. И да, Престо наистина не е от най-надеждните... Стискам силно палци да е истинска чертата!!!

# 32
Пимки и Дарлинг стиснати плачета от мен. 🤗🌹🤞✌️.
Симон честито ❤️🌹

# 33
Здравейте, мили момичета!

Включвам се в новата тема, защото и ние с моя вече годеник смятаме да започнем с опитите за детенце.
Чета ви от известно време и плаках и се радвах с вас, толкова много искам всички да видите двете желани чертички възможно най-скоро 🙏

Нека ви кажа малко за мен - на 35 съм и имам много страхове относно забременяването. Дълго бях сама преди да намеря моето момче и някак това се превърна в нещо, от което да се страхувам - знаете, времето тече, след 30 става по-трудно и т.н. Най-големият ми страх всъщност са депресията и паник атаките, които преобърнаха живота ми преди няколко години. Сега пия много ниска доза антидепресанти и първата стъпка преди реалното бебеправене ще е консултация с моята лекарка как да процедираме. Смятам да опитам да ги спра, но няма да ви лъжа, че ме е страх дали ще се справя. Имам час на 16/09, нямам идея дали ще трябва да изчакаме да се изчисти организма от тях, ще обсъдя с док, но вероятно ще започнем опитите от следващия месец.
Имам и час за Ковид ваксина, мислих, четох и накрая реших, че ако се получат нещата, ще ме е страх повече да не се заразя с корона бременна, отколкото от поставянето на ваксината. Ще обсъдя с АГ-то какво мисли по въпроса, да чакаме ли някакво време или не.
Имам час и за ендокринолог да проверя щитовидната жлеза (имам възел, иначе хормоните ми изглеждат ОК). Притеснява ме, че Б12 и Д3 са ниски, ще видим какво ще каже ендото. Друго на този етап не мисля да правя/преглеждам, че то така написано звучи, сякаш имам хиляда болежки.

Работя върху нагласата си да не се фиксирам върху това и поне няколко месеца да не се филмирам, ако не стане. Доколко ще успея е една друга тема 😁

Изпращам много положителна енергия на всички момичета. Да знаете - по-силни сте отколкото предполагате и вярвам, че всяка ще сбъдне мечтата си ❤
Здравей!
И добре дошла тук 😊
Аз като опитна в темата за депресията и паник атаките (за съжаление), ще се изкажа.
Ходих при лекаря в средата на Юли точно по тоя повод.
От 1 година пия АД, спрях ги току що, тези дни.
Проблемите ми са депресия, тревожност и хипохндрия(чудесен букет  за бременност няма що). От няколко години, като има огромни периоди на затишие и кризи понякога.
Но изкарах вече една бременност и родих въпреки всичките си страхове.
Мина 1 година, все повече се замисляме за второ детенце и миналия месец направих една консултация с моя док.
Каза ми "кога ако не сега да го спреш, щом планува дете?" Даде ми примерна схема, но ми каза, че мога да ги спра и отраз ако питам него.
Понеже и аз така не смеех, притеснявах се какво ще стане ако ги спра, решихме че ще е постепенно. За мен рязкото спиране не е ок.
Започнах да намалям от 1 хапче на половинка, така 1 месец, после пропусках през ден, и постепенно по моя схема си ги спрях. Няма за кога да чакам. И да го отлагам. Горе долу в рамките на 2 месеца спиране по схема.
От около 2 седмици вече не ги пия.
Каза ми 2 седмици трябват  да се изчисти организма. Но имай предвид, че колкото лекари, толкова и мнения. Някои специалисти съветват 6 месеца да не се забременява. Като добавим и ковид ваксината и то стана сума ти време.
Аз толкова няма да чакам.
Доста добре съм сега, странични ефекти нямам, реших, че ще ги спра по-бързо, ще видим дано не съм сбъркала.
Лекаря ме успокои, че ако евентуално забременея самата бременност предразполага към хубави мисли, вдига се серотонина и действа като антидепресант.
Ако много го закъсам ми каза, че пак ще ги почнем, много бременни жени имало на АД. Преценява се според състоянието. Но са вредни за плода, и не искам да рискувам.
Да чукна на дърво, чувствам се много добре.
Не искам да разказвам надълго тук за да не ви занимавам с проблемите си.
Но бях зле, тотален бърнаут от работа и тежка депресия.
Паник атаките отдавна са спомен при мен, но и през тях съм минала в студентските си години, та знам какво е.
Тежко е, не е цветя и рози.
Но минава, само спокойствие.
А бременеех и родих вече едно дете на фона на всичките ми страхове и състояния.
Бях все притеснена, все във страх, така си изкарах бременността. Ходех често на прегледи само щото все се филмирах и да гледаме бебето. То какво ли не мислех, първо беше защо не се движи, после защо много  се движи, ама как ще родя, ама ще се справя ли, какво ли не беше.
Тоя път ако се стигне до бременност съм решила с всички сили да се боря с това.
И да го карам по-леко.
Това е много важно. Ама наистина е много важно да се настроиш положително, че другото не е добре нито за теб, нито за бебето.
Така, че консултирай се и го намали хапчето по схема, за твое спокойствие, да не е отраз.
И само хубави емоции желая. Скоро да се похвалиш.
То си точно като мен. 😊И аз много мислех и премислях ваксината и вече съм ваксинирана. Такива бяха и моите страхове. Прецених, че риска от зараза е по-голям, а плюсовете от ваксината повече(изкарах го вируса миналата година по Коледа).
Всички лекари, с които говорих ми казаха да се ваксинирам, един не ми е казал, не се ваксинирам, защото плануваш бебе.
Посъветва ме моята ЛЛ да е само с Пфайзер, че тя се препоръчва за жени във фертилна възраст и е уж най-добрата, с най-малко странични ефекти.
Много трудно взех решението, но го взех.
Всички лекари ми казаха да се ваксинирам, с всички споделих, че евентуално имам планове да бременея пак.
ЛЛ ми каза 3 месеца да чакам преди да правим опити, АГ каза пък 6 месеца.
Много проучвах въпроса.
Реших да не чакам толкова.
На 32 съм, не съм първа младост. А и не ми се чака много, защото малката е вече на 4 и половина.
И наесен с песен. 😊
Ако още имам смелост, че може и да искам още едно дете, но идеята си ме плаши и много се притеснявам за всичко.
Щом родих и се справих аз, ще се справим всички.
Ако имаш каквито и да е въпроси, свързани с депресията, не се колебай да ми пишеш. Дори само да си споделим.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 23:19 от Ема Удхаус

# 34
Хей, и аз да се запиша в новата темичка🍀🤗 Нервна, с гадене и нетърпелива за 14.09 за прегледа... 😁😁  Ръся ви с положителен 6 седмичен лилав прашец  😇❤

# 35
Ехххх че хубаво, колко много син прашец Blue Heart Грабя си и си мечтая!
Какти, Kissing Heart
Уинтърче, Hug не се спотайвай, казвай бързо как си и кога е първия преглед, че те мисля.

# 36
Здравейте, мили момичета!

Включвам се в новата тема, защото и ние с моя вече годеник смятаме да започнем с опитите за детенце.
Чета ви от известно време и плаках и се радвах с вас, толкова много искам всички да видите двете желани чертички възможно най-скоро 🙏

Нека ви кажа малко за мен - на 35 съм и имам много страхове относно забременяването. Дълго бях сама преди да намеря моето момче и някак това се превърна в нещо, от което да се страхувам - знаете, времето тече, след 30 става по-трудно и т.н. Най-големият ми страх всъщност са депресията и паник атаките, които преобърнаха живота ми преди няколко години. Сега пия много ниска доза антидепресанти и първата стъпка преди реалното бебеправене ще е консултация с моята лекарка как да процедираме. Смятам да опитам да ги спра, но няма да ви лъжа, че ме е страх дали ще се справя. Имам час на 16/09, нямам идея дали ще трябва да изчакаме да се изчисти организма от тях, ще обсъдя с док, но вероятно ще започнем опитите от следващия месец.
Имам и час за Ковид ваксина, мислих, четох и накрая реших, че ако се получат нещата, ще ме е страх повече да не се заразя с корона бременна, отколкото от поставянето на ваксината. Ще обсъдя с АГ-то какво мисли по въпроса, да чакаме ли някакво време или не.
Имам час и за ендокринолог да проверя щитовидната жлеза (имам възел, иначе хормоните ми изглеждат ОК). Притеснява ме, че Б12 и Д3 са ниски, ще видим какво ще каже ендото. Друго на този етап не мисля да правя/преглеждам, че то така написано звучи, сякаш имам хиляда болежки.

Работя върху нагласата си да не се фиксирам върху това и поне няколко месеца да не се филмирам, ако не стане. Доколко ще успея е една друга тема 😁

Изпращам много положителна енергия на всички момичета. Да знаете - по-силни сте отколкото предполагате и вярвам, че всяка ще сбъдне мечтата си ❤
Здравей!
И добре дошла тук 😊
Аз като опитна в темата за депресията и паник атаките (за съжаление), ще се изкажа.
Ходих при лекаря в средата на Юли точно по тоя повод.
От 1 година пия АД, спрях ги току що, тези дни.
Проблемите ми са депресия, тревожност и хипохндрия(чудесен букет  за бременност няма що). От няколко години, като има огромни периоди на затишие и кризи понякога.
Но изкарах вече една бременност и родих въпреки всичките си страхове.
Мина 1 година, все повече се замисляме за второ детенце и миналия месец направих една консултация с моя док.
Каза ми "кога ако не сега да го спреш, щом планува дете?" Даде ми примерна схема, но ми каза, че мога да ги спра и отряз ако питам него.
Понеже и аз така не смеех, притеснявах се какво ще стане ако ги спра, решихме че ще е постепенно. За мен рязкото спиране не е ок.
Започнах да намалям от 1 хапче на половинка, така 1 месец, после пропусках през ден, и постепенно по моя схема си ги спрях. Няма за кога да чакам. И да го отлагам. Горе долу в рамките на 2 месеца спиране по схема.
От около 2 седмици вече не ги пия.
Каза ми 2 седмици да се изчисти организма. Но имай предвид, че колкото лекари, толкова и мнения. Някои специалисти съветват 6 месеца да не се забременява. Като добавим и ковид ваксината и то стана сума ти време.
Аз толкова няма да чакам.
Доста добре съм сега, странични ефекти нямам, реших, че ще ги спра по-бързо, ще видим дано не съм сбъркала.
Лекаря ме успокои, че ако евентуално забременея самата бременност предразполага към хубави мисли, вдига се серотонина и действа като антидепресант.
Ако много го закъсам ми каза, че пак ще ги почнем, много бременни жени имало на АД. Преценява се според състоянието. Но са вредни за плода, и не искам да рискувам.
Да чукна на дърво, чувствам се много добре.
Не искам да разказвам надълго тук за да не ви занимавам с проблемите си.
Но бях зле, тотален бърнаут от работа и тежка депресия.
Паник атаките отдавна са спомен при мен, но и през тях съм минала в студентските си години,та знам какво е.
Тежко е, не е цветя и рози.
Но минава, само спокойствие.
А бременеех и родих вече едно дете на фона на всичките ми страхове и състояния.
Бях все притеснена, все във страх, така си изкарах бременността. Ходех често на прегледи само щото все се филмирах и да гледаме бебето, то беше защо много се движи, после защо не се движи, ама как ще родя, ама ще се справя ли, какво ли не беше.
Тоя път ако се стигне до бременност съм решила с всички сили да се боря с това.
И да го карам по-леко.
Това е много важно. Ама наистина е много важно да се настроиш положително, че другото не е добре нито за теб, нито за бебето.
Така, че консултирай се и го намали хапчето по схема, за твое спокойствие, да не е отраз.
И само хубави емоции желая. Скоро да се похвалиш.
То си точно като мен. 😊И аз много мислех и премислях ваксината и вече съм ваксинирана. Такива бяха и моите страхове. Прецених, че риска от зараза е по-голям, а плюсовете от ваксината повече(изкарах го вируса миналата година по Коледа).
Всички лекари, с които говорих ми казаха да се ваксинирам, един не ми е казал, не се ваксинирай.
Посъветва ме моята ЛЛ да е само с Пфайзер, че тя се препоръчва за жени във феррилна възраст и е уж най-добрата, с най-малко странични ефекти. Много трудно взех решението, но го взех.
Всички лекари ми казаха да се ваксинирам, с всички споделих, че евентуално имам планове да бременея пак.
ЛЛ ми каза 3 месеца да чакам преди да правим опити, АГ каза пък 6 месеца.
Много проучва въпроса.
Реших да не чакам толкова.
На 32 съм, не съм първа младост. А и не ми се чака много, защото малката е вече на 4 и половина.
И наесен с песен. 😊
Ако още имам смелост,че може и да искам още едно дете, но идеята си ме плаши и много се притеснявам за всичко.
Щом родих и се справих аз, ще се справим всички.
Ако имаш каквито и да е въпроси, свързани с депресията, не се колебай да ми пишеш. Дори само да си споделим.

Включвам се и аз към групата с депресията и хипохондрията. Моята се появи след открит проблем и последваща операция и лекарска грешка. Престой в болница един месец и ходене по мъките.
Резултат: -1 орган. Кофти са ПА, както и всичко останало, но вярвам че хубавото предстои. Аз имам един мисед в 10г.с. през м.май. и сега подновяваме опитите.

# 37
Някой пил ли е инофолик комби без да има СПКЯ? Предписа ми го енкринологът заедно с метфогама за ИР. Последният ми ехографски преглед беше Март и яйчниците ми бяха съвсем наред...Изписа ми и вит Д без да погледне изследванията ми за него, макар и в  абсурдно ниската доза 2-3 капки дневно (800-1200 IU), която сигурно е по-скоро поддържаща...

# 38
Аз го пих няколко месеца, вместо само фолиева. За положителен ефект не мога да кажа, тъй като се оказа, че имаме други проблеми, но пък и странични не е имало. Доколкото знам го изписват и при някакъв хормонален дисбаланс, за регулиране на МЦ.

# 39
Записвам се и аз ❤ благодаря и за орисването! Хайде, това е нашият месец ❤

# 40
Някой пил ли е инофолик комби без да има СПКЯ? Предписа ми го енкринологът заедно с метфогама за ИР. Последният ми ехографски преглед беше Март и яйчниците ми бяха съвсем наред...Изписа ми и вит Д без да погледне изследванията ми за него, макар и в  абсурдно ниската доза 2-3 капки дневно (800-1200 IU), която сигурно е по-скоро поддържаща...
Пия мио-инозитол 2х2гр, който е главната съставка на инфолик от поне 6 месеца. Според последните ми изследвания ми свали инсулина на гладно от 24 на 11. Наскоро включих и метформин за допълнителен контрол на ИР, въпреки че намирам резултатите постигнати само с инозитол за удивителни, предвид че е просто хранителна добавка.

# 41
И аз се записвам! Успех на всички ❤️❤️

# 42
Записвам се и аз в новата тема. Колко много сте изписали и все така положително настроени. 🥰🥰🥰

# 43
Един бърз запис и от мен.

# 44
Цитирам Ема, благодаря ти:
"Тоя път ако се стигне до бременност съм решила с всички сили да се боря с това.
И да го карам по-леко.
Това е много важно. Ама наистина е много важно да се настроиш положително, че другото не е добре нито за теб, нито за бебето, серотонина е антидепресант".
Скрит текст:
Затова сега ще си призная тук пред вас, че днес взех 3 в 1 количка. Любимата количка, като на Тикълс. Ако не я взема сега, ще я търся след време като трета-четвърта употреба. Затова реших, че просто ще инвестирам. Ако не ми се получи, имам трима племенника (две момичета и момче). Все нещо полезно ще им оставя, ако ще и просто количка.
Май съм ви казвала, че от самото начало на бременността все едно знаех, че нищо не е сигурно и може да стане фал по всяко време. Четях за тромбофилиите, за късни загуби, за празни сакчета, за биохимични... Все едно го предизвиках.
Хайде сега да опитам по другия начин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт