Морето, слънцето и ярките звезди, предвещават ни две черти ! ~бебеправене 394~

• 32 016
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, на вас случва ли ви се да ви закъснява или подранява с доста дни, при промяна на времето? Този месец какво става не знам. Вече 8-ми ден мк закъснява, и куп отрицателни тестове. Ще изчакам ако на 10-ти ден не ми дойде изчезвам при док. Видях миналата година как е било, пак Септември цикъла ми е бил доста дълъг около 41 дни. Дано е от това, че стягах първокласник и ангажиментите покрай него. Цяла година горе-долу съм си имала нормален цикъл 2-3 дни +-. Много се шашкам вече.

# 661
Честито, Северно сияние, да е лека и успешна!

На момичетата, които ще почиват - кураж, спокойствие и много нови сили!

Гергана, на мен преди да започнем опити цикълът ми беше като по часовник, обикновено и часът си съвпадаше +/- всеки месец. С изключение на летните месеци, когато винаги веднъж подраняваше много, и миналия октомври, когато закъсня с 9 дни, но освен смяната на времето, тогава бях и под невероятен стрес.
Като започнахме опитите пък се удължи с 3-4 дни... Та, шантава работа. Simple Smile Дано да не те мъчи, но не се шашкай, може да отидеш на преглед за всеки случай.

# 662
Честито, Северно сияние, да е лека и успешна!

На момичетата, които ще почиват - кураж, спокойствие и много нови сили!

Гергана, на мен преди да започнем опити цикълът ми беше като по часовник, обикновено и часът си съвпадаше +/- всеки месец. С изключение на летните месеци, когато винаги веднъж подраняваше много, и миналия октомври, когато закъсня с 9 дни, но освен смяната на времето, тогава бях и под невероятен стрес.
Като започнахме опитите пък се удължи с 3-4 дни... Та, шантава работа. Simple Smile Дано да не те мъчи, но не се шашкай, може да отидеш на преглед за всеки случай.
Аз преди да родя детето беше нормален 30-31 дни. Всеки месец около овулация-гърди и корем ме боляха. След като родих, нито гърди, нито корем при овулация и като ми идва. Много рядко се случваше да усетя О. Започнах да уча и 2-ри курс се започна с нередовните цикли. От тогава е все така. Пък и килца качих. Решила съм да мина при ендокринолог. Пък и това, че 6 м опити пак ме съмнява някакви промени, че са настъпили.

# 663
  • Замък сред облаците
Причини за забавяне на цикъл бол:
- ановулаторен цикъл (нормално има 1-2 пъти годишно -> не се образува жълто тяло -> не се вдига прогестерона -> лигавицата си расте докато почне да се самоизлющва защото не може да се самоподдържа вече)
- задържан фоликул(киста)
- проблеми с щитовидната жлеза
- проблеми с половите хормони
- стрес (причинява някое от горните)

Някой в АГ отделението може да те види на УЗ да изключиш киста.

# 664
И при мен има закъснение вече трети ден, ама не знам дали се дължи на това, че болна или от смяната на сезоните или от повечето стрес и тичане по задачки тоя месец. Бременност категорично няма, че теста вчера по отрицателен нямаше как и да бъде. Чакам седмица време и ако не се появи ще търся къде е проблема.

# 665
Причини за забавяне на цикъл бол:
- ановулаторен цикъл (нормално има 1-2 пъти годишно -> не се образува жълто тяло -> не се вдига прогестерона -> лигавицата си расте докато почне да се самоизлющва защото не може да се самоподдържа вече)
- задържан фоликул(киста)
- проблеми с щитовидната жлеза
- проблеми с половите хормони
- стрес (причинява някое от горните)

Някой в АГ отделението може да те види на УЗ да изключиш киста.
На УЗ ме гледаха преди 2-3 седмици. Док каза не виждам скоро даа ти идва,аз му казах, че имам още време до цикъл около 10 дни. Но и според мен може да не е имало О защото неста за О беше съвсем слабо по- наситен от другите, и док каза, че тогава е бил пика. Но съм имала доста по-наситени черти около О. Та най-вероятно е това. Но ще видим к хормоните тоя месец 100%

# 666
Денни, голямо гуш, много съжалявам ❤
Пожелавам бързо възстановяване и скоро с  нови сили към желания финал!
Круела успех на прегледа!
При мен цикъла цял живот подранява , отколкото да закъснява(27,28 дни, но подранява на 24,25) Миналата година имах 2 закъснения по 5,6 дни и ми разказаха играха. Така че въоръжете се с търпение 🍀

# 667
Дени, съжалявам за лошите новини Sad Не се отчайвай, ще стане!

Ние изкарахме един прекрасен уикенд в Дисниленд. Чак се зарадвах, че не съм бременна, защото ако бях, нямаше да мога да се кача на 90% от атракционите. Надявам се положителните емоции да са си свършили работата и след някой друг ден да се похваля Simple Smile

# 668
Здравейте,
Днес бях на преглед и ми казаха, че имам задържан фоликул и в същото време излята течност в матката. Някоя от вас запозната ли е как е възможно да се забременее при такова положение?

# 669
  • Замък сред облаците
ЗФ трябва да се резорбира за 1-2 цикъла освен ако не кистозира. Ако е хормонален проблем, се изписват съответните хормони.

# 670
Denni, съжалявам за развоя на нещата! Дано следващият път да се получат нещата. Трудно е, но не губи вяра.
Покрай мен нищо ново. Бяхме на почивчица тези дни и се надявам да сме хванали яйцето този път. След 2 седмици ще видим..
Честито на видели те плюс чета, ако съм ги пропуснала и успех на всички в процедури и не чакащи цикъл!

# 671
Аз искам да ви питам нещо🙂
Как изтърпявате времето между опитите и очакването, как се чувствате? Какво си мислите? Това време до чакането на  МЦ.
Мислейки си "ами ако е станало сега".
Какви са ви емоциите?
Аз нямам спомен с дъщеря ми как е било, сега обаче си мисля, че ще се чувствам много странно.
В постоянни мисли"ами сега ако е станало". Ще мисля само за това.
Не зная, аз може би много се фиксирах в идеята(а ние даже опити не сме почнали заради бактерията и глобулите, ваксини, АБ също).
Аз съм много странен човек. Ама ако искате споделете, защото все пак е лично.
Ще се радвам да чуя мислите ви какви са, аз сякаш не съм съвсем психиечечски подготвена.
Та, споделете ако имате желание.

# 672
Мисля го разбира се и то много. 😇 Обаче се опитвам да не прекалявам и да не го обсъждаме постоянно с мъжа ми. Той понякога ме подпитва нещо има ли ми, някой симптом и т.н., казвам му че не знам и че може всичко да е и до там. Но ние не сме казали на никого, че опитваме и мисля, че взехме правилното решение, защото ако и други хора почнат да ме разпитват, ще ми дойде в повече.
Вълнувам се, чета, но се старая да е не повече от няколко минути на ден, не мисля че прекалените емоциите на този етап са от помощ, но аз по принцип като човек съм хладнокръвна и долу горе ми се получава. За сметка на това обаче, не водя същия начин на живот, откакто започнахме с опитите - гледам на работа да ми е спокойно, тренирам с по-леки тежести и по-рядко, храня се по-здравословно, не че преди ядях боклуци, но сега съвсем ги изключих, никакъв алкохол освен чаша, две вино и то ако е в нефертилен ден и знам, че нищо не се е получило.
Много го искаме това бебче, но вярвам, че за да се получи, не трябва да е мания.

# 673
Ема, при мен това е по-спокойното чакане. Обаче между менструацията и овулацията съм страшно кисела.
Въпреки всичко след овулация преди да хапна или пийна нещо все се спирам и се питам дали е окей, ако е станало. Опитвам се да игнорирам чувството, защото в крайна сметка не мога да се лишавам месеци или години наред, ако не се случва чудото.
А иначе мъжът ми изобщо не помага в разсейването от такива мисли. Мине ли овулацията и се започва - след всяко ходене до тоалетна ме пита дали съм бременна. Да не вземе да пропусне, ако съм...
Всеки следващ неуспешен месец ставам все по-търпелива, но понякога докато работя започвам да си мечтая какво би било да видя двете черти, как ще му кажа, как ще кажем на родителите, как ще си гушнем бебчето... Та такива неща...

# 674
При мен доста трудно минава чакането. Уж се опитвам да се занимавам с някви странични неща, но акълът ми е все там. Дори си мисля, че от прекаленото вглъбяване почвам да си измислям и симптоми 😀
Та, не ми е никак лесно...минавам през различни мисли, чувства и страсти. От чакане, нетърпимост, разочарование, яд и пак отново...
Този месец уж засякох О., хванах пика пък ще видим дали любовта ни ще е положителна 😀

Общи условия

Активация на акаунт