Морето, слънцето и ярките звезди, предвещават ни две черти ! ~бебеправене 394~

• 31 848
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
И аз много ги мисля нещата. Знам, че спокойствието е по-добро като стратегия, но не ми се получава. И се презапасявам с тестове, които изразходва преди да е настъпило закъснението. Тъпо, нали..

# 676
  • Замък сред облаците
Месеците след аборта много го мислех и настървението беше голямо. Сега го мисля по-малко и по-спокойно. Намирам си други неща да правя, които ми доставят удоволствие и удовлетворение - сезонна храна, цветя, грижи за себе си Simple Smile

# 677
Цял месец не го мисля. Правим си опитите и си се радваме. Правя си тестчетата и записвам. Ходя си и на работа... Но дойде ли време за цикъл 3-4 дни... Ужас. Чакам симптоми, тях ги няма и си казвам "пак не е станало". Правя тестове отрицателни, ядосана съм целия ден, но вече на другия ми е минало. Казвам си нов месец,а дано да имаме късмет. Обаче този месец как ми закъсня, и покрай първокласника ми хич не съм мислила. След като видях отрицателен резултат, всеедно не правим опити. Еми все пак чакам да ми дойде и да започне новия месец.. Ама ей го на, няма го Grinning

# 678
Здравейте , момичета ! 🌷
Не съм писала .... близо 2 месеца , но ви чета Simple Smile .
Накратко за мен:
31 години ,  миналата година минах през аборт (спряло развитие ) .
Направила съм всичли изследвания и съм взела нужните мерки , но не това исках да споделя . Около мен или почти всички имат деца или очакват , и да радвам се за тях с чисто сърце , но не мога да и скрия от самата себе си тези мисли ... защо при мен така се случи , защо на другите нещата стават с лекота и т.н
Особено когато ми кажат .. айде и на вас ви е време , какво чакате ????
Не го мислете много , много !!! WTF 🙄
Идва ми да избухна , да крещя и буквално да сложа на мястото човека , който ми го задава , но вместо това отговарям с една усмивка или се правя , че не съм чула .
След това се прибирам и си поплаквам ... сега е точно един от тези моменти 😞
На моменти се питам лош човек ли съм , че такива мисли ми минават при вас така ли е ?
Извинявам се за дългият пост , но само една жена би разбрала друга ❤

# 679
Jasmin., не си лош човек. Напротив! Просто някои хора са отвратително нетактични. Аз не бих се сдържала и съм решила да поставя на мястото следващия, който ме пита.

Редактирам се, за да добавя: Пак чух отнякъде изказването "Започни да се пазиш и ще стане". Иде ми да кресна, че съм достатъчно интелигентна да се пазя надеждно и да  не забременея.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 19:42 от Анонимен

# 680
Денни,съжалявам много. Нека скоро се случат нещата, но този път по най-добрия начин!

Четох, че сте писали как се чувствате след опитите и по време на чакането. Доста трудни моменти са това за мен. Старая се да съм заета постоянно с нещо. Аз и без това съм работохолик, но явно тази мисия ми е взела ума, много искам вече да имаме дете и сякаш това се превърна в желание номер 1. Всичко друго ми бледнее. Знам, че това не трябва да е така, да мисля и за себе си, да се разсейвам, но е трудно.Понякога се хващам в мечтателни състояния - разглеждам реклами на бебешки неща, мисля за имена...Представям си къде бих поставила детско легълце и т.н. Сигурно звучи жалко, но си признавам, че е така. После има моменти, в които се опитвам да прогоня мислите, да излизам повече с приятели, да чета или гледам филми. Но наближи ли време да ми дойде, пак се спотайва надеждата. И така до отрицателния тест или идването на цикъла. Отначало изпадам в дупка, разочарование, после се успокоявам и изпълвам с надежда за следващия месец.
Като сезоните се редуват емоциите - топла есен (след опитите), надежда, а после студ, когато ти дойде, тогава е много зимно. После като пролетта се изпълвам с надежда, чакайки по-добро начало. И пак Simple Smile

По въпроса, който Jasmin и Лютиче подхванаха - старая се да избягам по културен начин от темата. Не давам много информация на хората. Казвам, че планираме деца, без да давам информация за опити, казвам, че всичко с времето си и така. А вътрешно ме боли.

# 681
Здравейте и от мен.
Чакането след овулация ми е много трудно. А отрицателният кръвен резултат сега направо ме срина (след втората загуба; първата беше преди шест години и от тогава не бяхме правили опити до май месец тази година). Усещам, че отново ми се върна суицидната депресия и всичко изгуби смисъл. Прекалено съм стара и с много здравословни проблеми, и вече не мисля, че ще стане…

За подпитватето от близки: при нас го няма този момент, защото съм стара и с две деца, и хората по презумпция са решили, че не искам друга деца или не мога да имам. А и явно не смятат, че връзката ни има бъдеще, защото мъжът ми е много по-млад от мен. Понякога ми е дори тъпо, че никой никога не ни подпитва. От осем години сме заедно.

# 682
Лютиче , So close Simple Smile
Радвам се , че не съм сама в добрият смисъл .
Аз също се ангажирам с работа , но понякога не става . Понякога и аз се хващам , че си мечтая къде , какво ще сложим и т.н понякога си позволявам да развия тези мисли в главата си , а друг път гледам да ги стопирам в зародиш .
Да , и аз съм отговаряла с планираме бременност / или работим по въпроса , но отговора понякога е ...
Има ли проблем ?
- Да има проблем и не то влиза в работата , но ако го кажа , ще има много засегнати .
С две думи .. тежи ми много да нося моите и чуждите очаквания и погледи . 😞

# 683
Jasmin, само един човек ме пита дали има проблем директно, много близък човек при това. Избягах от темата с факта, че просто ни трябва повече спокойствие. Реших да спестя проблемите, които сме открили.
Според мен трябва да се режат хората, деликатно, с увмивка, хем да им кажеш, че го мислиш и е важно, хем да не се издава информация.

Майка Зайка, няма да се отказваш! Ще се получи.

# 684
Jasmin, само един човек ме пита дали има проблем директно, много близък човек при това. Избягах от темата с факта, че просто ни трябва повече спокойствие. Реших да спестя проблемите, които сме открили.
Според мен трябва да се режат хората, деликатно, с увмивка, хем да им кажеш, че го мислиш и е важно, хем да не се издава информация.

Майка Зайка, няма да се отказваш! Ще се получи.

Опивам се има моменти в които и аз не съм на тази вълна и пропускам въпросът им да мине покрай мен , но има дни в които се забива в мен ...
Майка - зайка , пожелавам от ❤ нещата да се подредят за теб по най- добрият начин и новит член на вашето семейство да дойде скоро . По въпроса с възтастта ще кажа , че познавам двойки при ,които или са на едни години или мъжът е по-голям , но това не гарантира щастлив брак . Ако това е твоят човек ,има ли значение кой е по- голям Simple Smile щом вкъщи ти е спокойно .

# 685
Много ти благодаря, Жасминче!
Да, моята половинка си е и много се обичаме.

# 686
Аз също се опитвам да съм спокойна и да не го мисля, но просто не успявам. Бях си обещала да не правя тестове ако няма закъснение, но и това обещание не си спазих. Очаквам М във вторник, направих тест в петък и беше категорично отрицателен. При предходните бременности (3 неуспешни) всеки път се е позотивирал 4-5 дни преди М. Та сега ми е кисело и криво. Постоянно приятелки ми пращат снимки на бебетата си. Радвам се за тях искрено, но и ми става гадно. А и работата ми е свързана с бебета... та дори и там не мога да избягам от тези мисли.

# 687
Дени, съжалявам за развитието. Хич не е леко, дано скоро се съвземете, и успех следващия път!
Лизи94, вече втори месец съм със задържан фоликул (един и същ уж). Хванах се като удавник за сламка за поста на едно момиче във форума, което пише, че е забременяла със задържан фоликул. Явно понякога хормоните не са много разбъркани и се случва и нормална овулация.  Толкова много се хванах за този пост, че всеки ден удивена си гледах графиката, и дори днес си направих тест (-), защото таймирането този път беше супер. Удобно избягвах да мисля за факта, че съм с изчерпан резерв... И днес си изпих зафрила-та, но утре ми е последния ден и мисля да ги пропусна. Абсолютно подкрепям смяната на настроението по време на цикъл като смяната на сезоните. Та вече нямам търпение набързо да мина зимния период и да дойде отново пролетта. Писна ми да се тъпча, не искам да се сещам за листовката въобще. Реших да отида на втори-трети ден при местен репродуктивен, и да се надявам вече да се е махнал. Ако отново е там, явно тази зафрила не е ок и ще питам да взема фемостон. Той поне не е съвсем противозачатъчно и пак ще си живея в някакви розови облаци, че и на мен ще се случи чудото.

# 688
Mandaria, на мен лекарят днес ми каза, че съм имала овулация от този необичайно голям фоликул, който беше почти 6 см киста, а сега се е смалил на 3 см и имало излята течност в матката. За мен беше много странен случай и затова реших да питам тук.

# 689
Странно, наистина. На мен също не ми казаха нищо за друг фоликул, и аз се чудих какво точно се случва. Ето графиката
Скрит текст:
и покачването от 36,5 на 37,2 беше преди да започна лекарствата. Прегледът беше на 11-ти ден, а ми бяха назначени от 16-ти ден. И така до днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт