Морето, слънцето и ярките звезди, предвещават ни две черти ! ~бебеправене 394~

• 31 848
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Дени, много съжалявам за развоя на нещата… вярвам, че следващият път ще се получи, както и го пожелавам на всички нас! 🍀
По повод на това как се чувстваме по време на опитите… като прочетох мненията на споделилите момичета до сега, напълно се откривам в някои. Понякога се чувствам като вманиачена, разглеждам колички, дрехи, лекари, легла, представям си кое къде ще бъде, ще си строим нов дом и обмислям детската стая… Иначе от Ц до О се чувствам една идея по-спокойна, като изключим нетърпението, че знам, че нищо не се случва, но от О до следващ Ц понякога се чувствам много зле, мисля го постоянно, опитвам се да се разсейвам с други неща, но невинаги става, на моменти се депресирам сама все едно нарочно… чудя се защо при някои, които не го искат и планират става отведнъж, а при нас не се получава. Преди няколко дни видях една жена (не искам да давам повече обяснения за нея, не искам и да разказвам самата ситуация), която се беше отнесла толкова зле и безотговорно с горкото си 4 месечно бебенце, че влезнах при ММ и направо се разплаках заради отношението й към собственото й детенце…
С две думи - няма ден, в който да не мисля за тази мечта!

# 691
Здравейте, момичета. Искам да ви поздравя искрено - защото да си признаеш пред себе си как се чувстваш (дори да осъзнаваш, че е нелогично понякога и да се чувстваш нелепо) е много смело и изисква кураж! Адмирации!

Аз съм на моменти. Имам месеци, в които буквално правя тестове през два дни (абсолютно излишни, разбира се) още преди закъснение. Миналият месец наистина много се изнервих и този месец не правя тестове за О (направих само два, защото случайно не бях пила вода и пишкала 2 часа..).. с две думи се опитвам да съм по-спокойна (и съм супер натоварена в работа, може би и това ме разсейва сега).. иначе последен МЦ на 02.09, та не знам колко ще се задържа без вманиачаване този месец (най-основната част предстои, знаете..).. Успех на всички! ❤

# 692
Ще задам глупав въпрос, ама да си питам. Тестовете за овулация са най-точни след обяд, но след 14ч или по-късно?

# 693
  • Замък сред облаците
На опаковкатаоичайно пише времевия интервал, но трябва да откриеш лично при теб как е. Аз лично откривам пиковете между 17ч и 19ч, случвало ми се е и в 20.30ч, и по-рано от 15ч. Запаси се с 10-15теста и пробвай по 2-3 пъти на ден докато откриеш при теб кога са най-точни и за следващите цикли ще знаеш кога е най-удачно да се тестваш.

# 694
Здрасти, Dragonrider. И аз хващам пиковете между 17 и 19, но AA правилно те е посъветвала.

На мен от днес ми започна зацапване и утре най-късно ще ми дойде (както се и очакваше при напълно отрицателния кръвен от преди два дни). Чувствам се зле, все едно преживявам двете загуби отново.

Не знам, защо съм такава лигла и слабачка, но явно годините ме притискат…
А и чаках това бебе шест години след ужаса, който се случи през 2015…

Един репродуктивен специалист, при когото бях веднага след загубата през юли, ми наговори, как сега все още имам шанс за успешно инвитро, но след няколко месеца няма да е така. А пък ако дойда след година, щял да ме върне, за да не ми взима парите напразно. Т.е. притискаше ме да правя инвитро веднага, на момента. Съдрах се от рев тогава, но все пак тайно се надявах, че не е съвсем прав. Сега започвам да му вярвам все повече.

# 695
Дени, съжалявам за това, през което преминаваш! Следващият път ще е до успешен финал със здраво бебче!
Майка-зайка, не може репродуктивен специалист да ти обяснява как ще те върне, съжалявам. Може да ти каже какви са ти възможностите, шансовете при всяка една, да се бори с теб, докато ти не се откажеш, но не и да те върне. Всяка от нас знае отлично какво става с напредването на годините.. Нямаш нужда от притискане. До 45 години включително с твоя яйцеклетка можеш да родиш здраво дете, такива са фактите.

# 696
Майка-зайка що за глупости ти е наговорил този. Понеже си на 40 ли го казал това?  Ай да си гледа работата, не може да притискаш така някой дето туку що е претърпял загуба. Леле как се ядосах!!! Щял да те върне, ми други пък няма да те върнат!!! 

Като се спука фоликулна киста 6см, не можем да наречем това овулация, вероятността вътре да има читава за оплождане яйцеклетка, не е никак голяма. Също поне аз доколкото разбирам, течността при пукане не влиза в матката. Та някакво объркване има тук.
Манди, си мисля, че говори за овулация не от задържаният фоликул, а от друг нов за месеца, въпреки задържаният. Аз мисля че е възможно. И не си с изчерпан резерв, ако беше изчерпан какви фоликули Simple Smile

# 697
Добро утро, момичета. Днес е 9-ти ден закъснение. Реших да отскоча до аптеката и да си взема от най-евтините тестове. После видях, че са доста чувствителни 10 mlU. Пих малко кафе сутринта, ходих си до тоалетна, изпратих детето на училище и тогава си го направих. И това беше резултата.
Нещо не ми се стори много достоверно. Писах на АГ, док каза, че не е убедителен и не е сигурен, че е +. Направих още един същия, и беше отрицателен. Какво мислите, да вярвам ли? Имам някаква надежда. Утре ще си направя със сутрешна урина. Да не би втория като съм го направила вече урината да е била доста разредена, все пак кафето е диуретик. Не ми изглежда като изпарителна... Не знам вече

# 698
Дано чертичка та да се насища, но на твое място бих пуснала кръвен тест. На уринарните вече вяра нямам. Успех!

# 699
Съжалявам, че ще прозвучи обезкуражително, но ако е Лейди тест... шансът да е лъжлива е огромен. Стискам палци все пак да е това, което искаш.

# 700
Съжалявам, че ще прозвучи обезкуражително, но ако е Лейди тест... шансът да е лъжлива е огромен. Стискам палци все пак да е това, което искаш.
Да от тях е... Мале ужас ако е лъжлив, ще доста кофти...

# 701
Гергана, тичай за кръвен тест, за да си знаеш. Иначе чуденето ще те измъчи...

Одри, думите ти действат много успокояващо, благодаря, че редовно пишеш и ни помагаш на всички.

Майка Зайка, този специалист е бил леко груб, брутален. Той говори от гледна точка на статистика и наука, че се намалява шансът след определена възраст, не се е усетил как обаче това наранява. Не позволявай на нищо и никого да те откаже от целта Simple Smile Тя е красива и си струва борбата.

# 702
Гери, на мен чертичката ми се вижда доста реална, тихичко честито и дано и следващия тест утре с първа урина го потвърди!

АА, а откъде ти е информацията, че ановулаторния цикъл е нормално 1-2 пъти годишно? На мен АГ-то ми каза, че за моята възраст - 30г. (почти 31) средно всеки трети би трябвало да е ановулаторен..

Аз този месец се разписвам с подранила М от вчера, поне ми спести тестването..

Ема, при мен през периода между О и М голямо смятане става - кога да направя тест, да го комбинирам ли с някаква важна дата за нас (ММ има рожден ден днес, та принципно планирах за днес да е тестът). Знам, че не е здравословно така да си хабя нервите, но не мога да го спра. Ние този месец официално правим и опити от 1 година без нито една втора чертичка да видим на тест, дори и изпарителна, та вече сериозно трябва да търсим проблем, че досега бяхме с розовите очила.

Лютиче, аз също вече няколко пъти съм си представяла как казвам на ММ и на семейството ни, тъжно е наистина, че постоянно натам отиват мислите ми, а не се получава..

Jasmin, не си сама, много от момичетата тук имаме такива мисли, аз включително. Радвам се за хората, две познати забременяха ние докато се опитваме, а такива реплики получаваме редовно откакто се оженихме с ММ.

Майка-зайка, не се предавай, жени са раждали и на по-голяма възраст, а здравословните проблеми се решават. Лекарят няма да го коментирам, направо съм потресена какви ти ги е наговорил.. За подпитването, макар че се оплаках, че сега го усещам на мой гръб, си признавам, че и аз съм го правила преди, макар че тогава беше по-скоро дискусия с колеги дали мислят за други деца, а не направо да им казвам "Време ви е!", но не мога да преценя как са го усетили тогава, надявам се да не съм им причинявала болка. Включително сме подпитвали и една колежка в твоята ситуация, с две големи деца и доста по-млад партньор - никога не сме си мислили, че връзката им няма бъдеще. Много е възможно и вашите познати да не го мислят, но самите те толкова да са се отдалечили от темата за деца, та да не им е хрумнало да питат.

# 703
  • София
Как така всеки трети ановулаторен? Това вече на менопауза на мен ми прилича... Аз до сега ановулаторен не съм засичала, а не е като да не съм следила, може би за последните 10г съм имала две закъснения на цикъла ( над29 дни).  За справка на 36г съм със СПКЯ.

Гергана на мен този си ми  е категорично положителен. Трябва кръвен тест за да потвърдиш или ако нямаш време пробвай дигитален, там няма сбъркване, но пък струва колкото кръвен.

# 704
Как така всеки трети ановулаторен? Това вече на менопауза на мен ми прилича... Аз до сега ановулаторен не съм засичала, а не е като да не съм следила, може би за последните 10г съм имала две закъснения на цикъла ( над29 дни).  За справка на 36г съм със СПКЯ.

И аз затова попитах, че да си сравня източниците. Иначе аз до момента О не съм следила (затова и казах, че сме с розови очила). Реално само на профилактичен ходя веднъж годишно и тогава видяха минала О, така че не казвам, че ми е засякла ановулаторни толкова често, а че АГ ми каза, че над 30 г. това било нормалното.. Предполагам искаше и да ме успокои, че тогава бяха минали 10 месеца неуспешни опити вече.

Общи условия

Активация на акаунт