Лежащи мами - 48

• 62 376
  • 852
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Има ли някоя мама, която е стигнала до безопасни седмици със скъсена шийка-7мм? Имам серклаж от 13с но въпреки него продължи да се скъсява. В момента съм в 21 с, от миналата седмица в болница на системи и пазене на леглото.

Аз съм със серклаж от 21 г.с . Сложиха ми го при 8 мм шийка. На прегледа 3 седмици по-късно шийката беше със същите размери. Сега съм в 28 г.с и все още не мисля, че влизам в безопасните седмици. Фактът обаче, че съм в 7мия месец ме успокоява, защото знам, че има доста деца родени тогава. Стискам ти палци!

Пиете ли нещо? Дълго ли путувате за прегледите? Мен пътуването на дълго разстояние ме притеснява

Пия магнерод 3 х 2 и утрогестан по 2 вечер вагинално. До сега пътувах по около 5 км за прегледи, но сега сменям лекаря и ще е двойно. Но за мен е важно да вярно на лекаря. Вие какво пиете?

Пия магнерод 3по 2, нош па - 3 по 2 и от вчера коринфар, но ме притеснява пътуването, защото е около 2 часа в едната посока, а пред кабинета чакам около 3-4 часа.

sunshineee_1
И на мен ми е първа бременост, доста пазя леглото от 13с, но по неясна за мен причина шийката се скъсява, контракции нямам, дори и докторите се изненадват. До днес ми вливаха системи, но мислят утре да ме изписват, което много ме плаши😕

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 20:18 от Titi2211

# 631
Здравейте мами герои! Втора бременност ми е и преди седмица се установи, след контракции и болки ниско долу, че имам леко отваряне на шийката на матката. Дължината е 4 см, в 34 г.с. съм, но това отваряне ме притеснява.. Пия магнезиев диаспорал 300 х 3 пъти на ден + нош па при нужда. Лошото е, че на ден имам по 5 - 6 контракции. Утре ще се чуя с АГ, но някой може ли да каже тези контракции до колко пъти на ден е нормално да се появяват.
П. С. Откакто разбрах за ситуацията съм слепена с леглото.
Благодаря!

# 632
Здравейте мами герои! Втора бременност ми е и преди седмица се установи, след контракции и болки ниско долу, че имам леко отваряне на шийката на матката. Дължината е 4 см, в 34 г.с. съм, но това отваряне ме притеснява.. Пия магнезиев диаспорал 300 х 3 пъти на ден + нош па при нужда. Лошото е, че на ден имам по 5 - 6 контракции. Утре ще се чуя с АГ, но някой може ли да каже тези контракции до колко пъти на ден е нормално да се появяват.
П. С. Откакто разбрах за ситуацията съм слепена с леглото.
Благодаря!

Болезнени ли са контракциите? А и си в по-бизопосна седмица.Не се притеснявай и си почивай и мисли положително. Контракциите често могат да са на нервна основа. Поне при мен често се случваше. Успех Simple Smile

# 633
Не, не са болезнени, а болката ниско долу не се появява с тях а по различно време. Нямам и разкритие.

# 634
Ох момичета, не знам какво да правя вече, психически се изтощих. Утре влизам в 25 седмиза. Със скъсена шийка съм инчести контракции. До петък бях на инжекции папаверин, пия магнерот, утрогестан. Снощи късно имах дилни болки ниско в корема и май вече кръста.  Сутринта се обадих на док, и почнах пак инжекции  на всичкото отгоре от няколко дни  вдигам кръвно 130 на 70 и док ми изписа допегит и дузофарм.
На повечето лекарства пише да не се пият при камъни в бъбреците, а аз имам, и не ми се мисли ако и те се обадят.
Просто ще се побъркам, лежа и не мърдам от леглото и пак контракции.
Кажете нещо за повдигане нандуха, че съм се депресирала

# 635
Ох момичета, не знам какво да правя вече, психически се изтощих. Утре влизам в 25 седмиза. Със скъсена шийка съм инчести контракции. До петък бях на инжекции папаверин, пия магнерот, утрогестан. Снощи късно имах дилни болки ниско в корема и май вече кръста.  Сутринта се обадих на док, и почнах пак инжекции  на всичкото отгоре от няколко дни  вдигам кръвно 130 на 70 и док ми изписа допегит и дузофарм.
На повечето лекарства пише да не се пият при камъни в бъбреците, а аз имам, и не ми се мисли ако и те се обадят.
Просто ще се побъркам, лежа и не мърдам от леглото и пак контракции.
Кажете нещо за повдигане нандуха, че съм се депресирала

Какво да ви кажа, освен да стискате зъби и да си повтаряте, че всичко ще е наред. Наистина нагласата ви е много важна в ситуацията. Аз съм забелязала, че ако се напрегна или притесня, се започва яко с контракциите. Поставяйте си малки цели, аз например в момента действам на принципа седмица за седмица. Сега, живот и здраве на 01.03 съм на консултация и на запис на тонове и сега целта ми е 01.03. После ще е следващата консултация, защото сигурно ще ме викат всяка седмица на тонове. Някак си ще се изтъркули времето, просто трябва наистина търпение. Всичко ще се нареди. Чувате се с доктора, за да знае за състоянието ви и да ви е спокойно, че някой следи ситуацията.

# 636
Здравейте момичета, обръщам се към вас за съвет. В момента съм в 29 +г.с. и до момента всичко вървеше много добре. Декември моят АГ ми направи вагинален преглед за определяне на риска от преждевременно раждане и заяви, че няма такъв. Няколко дни по-късно (22 г.с.) бях и на Фетална морфология, където лекарят също измери шийката и каза, че е 42 мм. От средата на 6ти месец имам контракции и пия Магнерот 3х1. Вчера бях при АГ и той отново направи гинекологични преглед. Установи "шийка мековата, скъсена на 30-40%, затворен СС". Каза, че въпреки че е скъсена, важното било, че е затворен канала. Не изглеждаше притеснен, но аз нещо се филмирах. Да не говорим, че не се спирам - ходя доста пеша, ходя на работа, където съм седнала по много часове, че и тренировки правя 4 пъти седмично. Моля по-запознатите от вас да изкажат мнението си - ясно е, че ще намаля активността, но трябва ли основно да лежа или? Мисля да ида и за второ мнение.

# 637
Здравейте момичета, обръщам се към вас за съвет. В момента съм в 29 +г.с. и до момента всичко вървеше много добре. Декември моят АГ ми направи вагинален преглед за определяне на риска от преждевременно раждане и заяви, че няма такъв. Няколко дни по-късно (22 г.с.) бях и на Фетална морфология, където лекарят също измери шийката и каза, че е 42 мм. От средата на 6ти месец имам контракции и пия Магнерот 3х1. Вчера бях при АГ и той отново направи гинекологични преглед. Установи "шийка мековата, скъсена на 30-40%, затворен СС". Каза, че въпреки че е скъсена, важното било, че е затворен канала. Не изглеждаше притеснен, но аз нещо се филмирах. Да не говорим, че не се спирам - ходя доста пеша, ходя на работа, където съм седнала по много часове, че и тренировки правя 4 пъти седмично. Моля по-запознатите от вас да изкажат мнението си - ясно е, че ще намаля активността, но трябва ли основно да лежа или? Мисля да ида и за второ мнение.

Здравей, при мен лично шийката уж се води 50 %скъсена и ми казаха лежане.. При положение че са налице контракции, аз лично бих спряла със сигурност тренировките. Следящият АГ какво казва по въпроса? Най-добре с него говорете. Не са ви плаша, но време за тренировки има, като родите. Малко остана.

# 638

За нормална шийка се води 3.5-4 см. Тоест вашата е около 2.5 см. Аз бях с такава около същата седмица. Аз се разхождах много, работех на компютър седнала. Но 28 седмица беше се скъсила на 1.5 мм. Бих Ви препоръчала да лежите повече, без много возене в автомобил, за да не стигате до моето лежане и ставане само до тоалетна. Бях хоспитализирана също за 1 месец пак лежане. За контракциите трябва спокойствие и покой и в повечето случай помага.

# 639
Futuregirl, благодаря ти за мнението! Разбира се, до тук бях с тренировките, това е сигурно. Чудя, обаче, дали е ок да съм седнала по цял ден на работа... Иначе АГ-то много изоставаше с графика и почти нищо не каза. Дори аз го попитах дали трябва повече движение или повече покой и единствено ми каза "повече почивка". Все си мисля, че ако беше нещо сериозно, щеше да ми даде по-подробни и ясни инструкции, например, че трябва основно да лежа... Като влязох във форума да чета след това и тотално се стреснах.

Plamuk, благодаря и на теб за мнението. Не съм сигурна, че те разбирам правилно относно хронологията на събитията при теб. Аз сега съм 29 г.с. Писала си, че и при теб шийката е била към 2,5 по същото време, но 28 г.с е станала 1,5? Ако е удобно да питам - как се развиха нещата при вас, в коя седмица родихте?

# 640
TulipFlower поискай да ти измерят шийката с ехограф (трансвагинален) и на празен пикочен мехур. Ако наистина е скъсена и имаш контракции е хубаво не просто да спреш тренировките, но и да намалиш движението. Дългото ходене пеша и седенето също допринасят за скъсяване на шийката особено с напредването на бременността, когато бебето започва да тежи повече.

# 641
Седенето също е проблем, защото бебето си тежи и има натиск на шийката. Аз с шийка под 3см. не бих рискувала с нищо от гореизброените.

# 642
Tulipflower, аз бих си поле ала известно време, поне докато не отидете на още едно мнение. Запазете спокойствие и наистина настоявайте да измерят шийката с вагинален ехограф. Между другото е важно да се провери и дали не е изгладена, което се прави с опипване. Пийте си магнезият и посетете наистина АГ. Вземали ли са ви секрет досега?

# 643
Futuregirl, благодаря ти за мнението! Разбира се, до тук бях с тренировките, това е сигурно. Чудя, обаче, дали е ок да съм седнала по цял ден на работа... Иначе АГ-то много изоставаше с графика и почти нищо не каза. Дори аз го попитах дали трябва повече движение или повече покой и единствено ми каза "повече почивка". Все си мисля, че ако беше нещо сериозно, щеше да ми даде по-подробни и ясни инструкции, например, че трябва основно да лежа... Като влязох във форума да чета след това и тотално се стреснах.

Plamuk, благодаря и на теб за мнението. Не съм сигурна, че те разбирам правилно относно хронологията на събитията при теб. Аз сега съм 29 г.с. Писала си, че и при теб шийката е била към 2,5 по същото време, но 28 г.с е станала 1,5? Ако е удобно да питам - как се развиха нещата при вас, в коя седмица родихте?

Извинявай , не съм дочела. В 19 г.с ми измериха 2.5, след това в края на 28 г.с беше 1.5 и ме хоспитализираха. Около 30та беше 1.3 като ми казаха,че може да е от,лекаря,който гледа. Бях на кормагнезин за контракции, които не усещах. После пиех магнерот максимална доза. Бебчо се роди 2 дни преди термин и то аз си бях наумила,че няма да преносвам и излезнах 2 пъти навън и цял ден седнала и из нас да оправям и родих.

# 644
Момичета, доктор Христов, отговаря ли на съобщения във Вайбър. Каза да му пиша, но сега видях, че има и имейл на визитката..

Общи условия

Активация на акаунт