На море в Гърция 2021 - VI

• 50 720
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
Привет. Вчера бяхме на Каминиа Кефалония.
Бяхме на плажа от страната на бар Тортуга
Ние там висяхме 4 дни, включително и вчера 😁 Жалко, че не сме чули българска реч, да се запознаем на живо 😊
Този бар е много приятен и отлично обслужване, но е с модерен туис, което на мен не ми хареса. До него има малко ресторантче, не е лъскаво и е скрито в зеленина. От там съм разочарована от храната, но кафето пък им беше по-хубаво и жената, която го върти е много дружелюбна и ми беше приятно да си говоря с нея. Снимка от нейното заведение.

Ние вечер обикаляхме района, с надеждата да намерим и друг плаж, но все на каменни попадахме и за 4 дни решихме да не си разваляме кефа. Първите два дни не ни взеха пари за чадърите, но следващите ни чарджваха, въпреки, че бяхме клиенти на заведението. Това малко ме изненада.
Ние си носим чадър и бяхме по отстрани на свободната зона. Българска реч не знам дали сте чули, но ако сте чули писъци - ние сме били! Имам чувството, че моите са най-щумните на света Scream
Аз като тръгнах от там чак до другия край на плажа сама - блаженство Grinning
Ние обядвахме в Anemos, много добър ресторант. Всичко ни хареса, а отношението най-много. Имат детско меню, моливи и листи за оцветяване. Носят менюто навито като папирус в стъкленица и на дъното миди.
Днес тръгнахме към Скала, тотално забравих да снимам там. Дълъг плаж, примесен камъчета и пясък. Имаше вълни и по хората във водата ми се стори, че става рязко дълбоко. Абе нещо не ни грабна и не останахме. Качихме се обратно на колата и към каменистите плажове преди Порос с многото скали в морето с голям мерак за шнорхелуване. Да, ама не. И там върни и вятър, мен ме е шубе на вълни да влизам с шнорхела, особено пък около скали. Полюбувах се на гледката и айде пак на път.
Малко снимки от там, на картата това е плаж Limenia.

От там към Лурдата.
Пак вълни, но по приятен ситен пясък с малко камъчета тук таме и на влизане. После дъното е пясъчно. Бързо става дълбоко, но умерена дълбочина.
Там хапнахме в Аридас. Непретенциозен ресторант с най-ниските цени в района. Много добра храна, обаче много оси. Донесоха някаква пушилка на масата уж да ги гонят. Имам чувството, че само ги ядосаха. Ужилиха дребното както си стоеше. Наложи се да му вземем храната в кутия и довърши обяда на плажа.
Късния следобед вълните утихнаха и грабнах шнорхела, обаче нищо, пълна скука. В единия край малко камъни в морето, обрасли с мъх и край тях плантации черни водорасли. Пак ме хвана шубето и айде на обратно.
Тук водата не ми се стори така кристална като на другите плажове.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 00:22 от anbibian

# 301
На мен пък на Крит изобщо не ми се вижда скъпо. Най-високата ни сметка беше в един доста фенси ресторант в Миртио/у. И имаше музика. Simple Smile Вризи се казва. Хориатики, меладзаня, цветове от тиквички, охлюви (огромна порция), 3 пълноразмерни ястия(заек, телешко и риба), фрешове и бутилка вино. Всичко за 60 Евро.

А пък в Селия до тук ми е топ таверната за 45 Евро. Количество подобно на горното, уникална тарама и пълнени цветове от тиквички.

В Мариу пък огромен стек супер прясна туна с гарнитура беше 11-12 Евро.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 00:16 от Fancy

# 302
Чета, сметките нищите.
Тази година на Кефалония ми се струва по-скъпо от миналата, но тогава бяхме в друг район.

Само това съм снимала от менюто, но ей го на толкова скъп октопод и калмари не съм виждала преди. Основното се движи в диапазона на 10-15 и с някои изключения 19 евро.
Миналата година някой беше постнал тук снимка с менюто на Дълбока, но не с мидите, а с убийствените пържени картофи за 7 лв. и спорът беше къде е по-евтино. Ми ей ги на картофи 4.40 евро....
Установихме, обаче че е най-добре да си поръчваш риба. Не е на кило като на много места, твърда цена е 12-15 евро и ти носят голям рибок с гарнитура.
Сметка за 2ма възрастни и 2 деца около 65 евро на сядане. Като често поръчваме за 2мата 1 основно, те и него не изяждат. За почти същото количество храна миналата година не сме качвали над 45 евро в другата половина на острова. Дори мусаката е около и над 10 евро.

# 303
  • някъде ... тук ...
Добро утро от градския плаж на Волос.
Спокойно е, само баби и дядовци са във водата Simple Smile
Снощи обаче си беше лудница - и по алеята, и по кръчмите. Седнахме за по някое ципуро с мезе. Цените ми се видяха нормални като водата и хлябът се плащат, нищо че не си ги поръчвал. Днес още не сме решили накъде - някъде из източен Пелион ще е.

# 304
  • Пловдив
И все пак да кажа, че сравняваме ябълки и круши. Храната и цената й рязко зависят от района. Ако говорим цялостно впечатление /от 1 почивка, не от 1 заведение/-
На Кефалония до сега ми се е видяло най-скъпо за сметка на почти мизерни порции. Хем тогава децата бяха малки и ядяха малко.
За Крит вече писах, а порциите са огромни. То в един момент и се пренаситихме с храна и ако в началото закусвахме, обядвахме и вечеряхме, после минахме на закуска и обядовечеря, а накрая вече ядяхме веднъж на ден поради физическа невъзможност да изядем всичко, което ни се искаше Simple Smile

# 305
Здравейте! Информация за пътуващите днес в 08:15 минахме Кулата. Чакахме 1 час на опашката,явно им хванахме смяната, но пък никой не ни гледа нито QR кода,нито тестовете. Чак се притесних Hushed Провериха обаче обстойно бебето. А тестове направиха само на една кола пред нас,явно са на случаен принцип.

# 306
  • SF
На мене на Крит също не ми се струва скъпо, с изключение на някои наистина много скъпи заведения - ресторанти с гледка, масите са резервирани, персоналът е с униформа, говори с вас само на Вие и не се зачекват нормалните туристически разговори. Ние не сме резервирали предварително маса в такива ресторанти, но сме се хранили в центъра на градовете, където сме изкарвали времето си вечер - бар, площад, фар. Не сме посещавали нищо в храстите, освен ако там не ни свари непреодолим глад.
Пътувахме с кораб и ни се стори евтино - бира 2 евро, кока-кола 1 и нещо евро, капучино 2,80 евро, което е по-евтино от капучиното, което всяка сутрин пиехме на плажа пред хотела - 3,80 евро.
На места очаквах да е адски скъпо, а се оказваше съвсем прилично и с човешки цени. Но аз на ваканция винаги съм готова да плащам малко повече от нормалното и си правя кефа.

Но, понеже всички смятат, че хлябът там се носи и е безплатен - плаща си се! Носят хляб на средата - 2 евро за 2 кръгли хлебчета. Поръчахме допълнително салата - още 2 евро за 2 кръгли хлебчета. Няма не искам.
Чадър - 5 евро. Плаща се навсякъде. Не е скъпо, но не е и срещу едно кафе да стоиш цял ден, както се счита тук, в България.
И само да допълня: Крит е петият остров, който посетих това лято. Сега говоря само за Крит, понеже се върнах онзи ден и съм силно впечатлена, но по принцип навсякъде беше така.
Очаквах на Крит да е много скъпо, сравнено с другите места, но се оказа, че само рентакарите са много скъпи.

# 307
  • Пловдив
В храстите не сме яли, та не мога да коментирам за там.
На Фаласарна сянката на първа линия беше 50 евро. Другаде - 5-6-7-10 евро сетчето.
Трудно на Крит може да се разчита на собствен чадър поради вятъра. Но има места, засенчени от дървета.

# 308
Понякога, да не кажа всъщност почти винаги Wink, "в храстите" ще получиш много по-стойностна, вкусна, автентична кухня + топ обслужване без излишни превземки. Това говори моят 15-годишен опит с Гърция. Като държа да подчертая, че съм посещавала заведения от всякакъв характер. Е, на Миконос трябва да ме вържат за да отида. Но това си е моя лайф стайл.

# 309
Понякога, да не кажа всъщност почти винаги Wink, "в храстите" ще получиш много по-стойностна, вкусна, автентична кухня + топ обслужване без излишни превземки. Това говори моят 15-годишен опит с Гърция. Като държа да подчертая, че съм посещавала заведения от всякакъв характер. Е, на Миконос трябва да ме вържат за да отида.
Вероятно е така, но когато човек отива за ограничен брой дни, невинаги може да си организира деня по такъв начин, че да посещава заведения "в храстите" в правилния момент, особено ако е с малко дете. Ние на Корфу видяхме такива заведения, но все бяха в неподходящ момент - или малко след закуска, или детето спеше в този момент.
Ще дам малко инфо за времето на Ситония за тези, които се чудят дали в средата или края на септември става за плажуване. От 1 септември времето осезаемо се промени. Освен че на 1.09. през деня и през нощта валя проливен дъжд, вчера през 70 % от времето имаше черни облаци, хладен вятър и доста вълни. В момента е 23 градуса, леко пръска на моменти, пак има черни облаци, седим на плажа, наметнати с дрехи и хавлии, не смеем да влезем във водата и сме единствените на плажа. Общо взето, постоянно си променяме плановете заради времето, постоянно се оглеждаме дали няма да се изсипе проливен дъжд, а морето изобщо не изглежда така, както обикновено - няма го онзи цвят, който е основната причина да идваме на Ситония. За някого може това да са перфектни условия за плаж, но за нас не са.

# 310
Потвърждавам..
Само дето сме на Кариди и тук е пълно с хора- къпещи се, завити с кърпи, облечени по анцузи.. всички чакащи облаците да се размърдат, ама надали:-(

Но не бих казала че това е правило за септември, не бива да обобщаваме.

# 311
Аз не знам какво се разбира под правилен момент. Но в Гърция никога не съм имала проблем с времевия диапазон на изхранване. Както е във Франция и Германия, където сме оставали гладни, защото ресторантите затварят кухнята много рано. Там ако не седнеш да ядеш между 12- 13.30 и 19-21.30 ч. си оставаш гладен. В Гърция подобен проблем никога не съм имала.

# 312
И все пак да кажа, че сравняваме ябълки и круши. Храната и цената й рязко зависят от района. Ако говорим цялостно впечатление /от 1 почивка, не от 1 заведение/-
На Кефалония до сега ми се е видяло най-скъпо за сметка на почти мизерни порции. Хем тогава децата бяха малки и ядяха малко.
За Крит вече писах, а порциите са огромни. То в един момент и се пренаситихме с храна и ако в началото закусвахме, обядвахме и вечеряхме, после минахме на закуска и обядовечеря, а накрая вече ядяхме веднъж на ден поради физическа невъзможност да изядем всичко, което ни се искаше Simple Smile
Порциите са големи, навсякъде където сме били на Кефалония през последните 2 години с изключение на един бийч бар на Мегали Лакос.
Аз с моите порции трудно се справям

Агнешки котлети във Влахата, 13 евро. Най-вкусните, които съм яла.
Не е само до района, последните 2 години от пандемията насам всичко поскъпна.
Аз гледам ревюта и снимки в Гугъл и трип адвайзър преди да изберем ресторант и случих на един със снимка на менюто от сега и преди 2 г. Всичко е с по 1-2 евро нагоре.
Ако някой тази година е на Парос примерно, нека каже цена за октопод или калмари. Там бяха 8-10 евро преди повече от 2 години.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 11:29 от anbibian

# 313
  • София
В момента сме в най-южната част на Трани Амуда и за мен времето е перфектно.

# 314
  • София
Ау, змия, обожавам такова време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт