На море в Гърция 2021 - VI

• 50 717
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Fancy, аз обясних какво имам предвид под неподходящо време - или между закуска и обяд, когато още не сме гладни, или детето спи в колата и не искаме да го будим. Без деца или с големи деца вероятно е по-лесно планирането на деня и посещението на заведения в храстите.
Second, не обобщавам, а давам информация. Всеки може да аи направи изводите и да си прецени рисковете спрямо предпочитанията и нагласите си. Аз държа на слънчево време и тюркоазено море.

# 316
  • София
Аз държа на слънчево време и тюркоазено море.
Написаното е нещо, съвсем характерно за септември. Това, че сте улучили облачно време, не означава, че ще се задържи така през целия месец. И през август може да се случи. Wink

# 317
Аз държа на слънчево време и тюркоазено море.
Написаното е нещо, съвсем характерно за септември. Това, че сте улучили облачно време, не означава, че ще се задържи така през целия месец. И през август може да се случи. Wink
Така е, но това не означава, че не трябва да се дава информация за все още чудещите се. Времето в момента (ако задържи така) според мен е предпоставка за по-бързо охлаждане на водата, което пряко ще се отрази на условията за плаж през останалата част от месеца, дори ако времето стане отново слънчево. Ако аз се чудех дали да ходя на море по-късно през септември, тази информация би ми била полезна. Виждам обаче, че общото впечатление е, че обобщавам, затова преставам да коментирам този въпрос. Явно коментари за пандемията и условията за пътуване са за предпочитане пред коментиране на условията за плажуване Joy

# 318
Вече се стопли.

# 319
  • София
Хората сме различни и сме с различни предпочитания. Хубавото на Гърция е, че може да отговори на повечето желания

# 320
Ами моето дете посещава Гърция от 8 месечна възраст(сега е на 12.), поне по два пъти на година. Като единия престой винаги е около 15 дни. Не е като да нямам опит с малко дете в Гърция. Отделно имам сериозен опит с неядящо дете.
Ако не сме можели да седнем някъде, по каквато и да било причина, вариант винаги ни е било да си вземем храна за вкъщи от съответната таверна. Никога не са ни отказвали.
Това "в храстите" звучи доста пренебрежително. Всъщност сме пътували до таверна, която се намира в нищото, но за която трябва предварителна резервация. Иначе няма вариант да намериш свободна маса. Още помня домашните маслини там. Simple Smile За нас не е проблем да отскочим на 15-20 км., за да хапнем вкусно.

# 321
  • София
Това с отскачането е проблем само за шофьора Wink

# 322
Fancy, хората са различни. Моето дете е точно от неядящите и на Корфу преди 11 ч. в най-добрия случай не можехме да стигнем до плажа, защото закуската се проточваше много заради неговите "ще ям, няма да ям, ще ям". Ако трябваше да се вдигаме от плажа и да пътуваме до някъде заради едното ядене, нямаше нищо да разберем от морето, а и щяхме да рискуваме да заспи в колата на връщане от плажа. Няколко пъти му вземахме храна в кутия, която после трябваше да изхвърляме, защото от премятане насам-натам се разваляше. На мен самата не ми харесва да ям от кутия - губи се удоволствоето, поради което не сме спирали на въпросните забутани таверни, за да си вземаме храна.
Мисля, че навлязохме в прекалено много подробности. Идеята ми е, че наистина туростическите места невинаги предлагат най-добрите кухня, цени и обслужване, но понякога те са най-удобни.
Изразът "в храстите" го видях от друга съфорумка, звучи ми шеговито, а не пренебрежително, и го използвах, за да е ясно за какво говоря. Съжалявам, ако някой се е почуствал засегнат.

# 323
  • Сф
Ооо, как не обичам жегите , сигурно ще стопли като дойда другата седмица Simple Smile да знаете. На 8 ми   дай боже, тръгваме. Попълних сега PLF, леле в Германия на летището ,преди ЕС не са ме разпитвали толкова! Малко пообърках със шофьора май, също ние сме семейство, но всъщност не сме Simple Smile ама мисля нищо да не пипам повече, ако има нещо- те да питат на граница. Мислите ли,че ще е проблем ? Който не знае английски как ли попълва.

# 324
Ооо, как не обичам жегите , сигурно ще стопли като дойда другата седмица Simple Smile да знаете. На 8 ми   дай боже, тръгваме. Попълних сега PLF, леле в Германия на летището ,преди ЕС не са ме разпитвали толкова! Малко пообърках със шофьора май, също ние сме семейство, но всъщност не сме Simple Smile ама мисля нищо да не пипам повече, ако има нещо- те да питат на граница. Мислите ли,че ще е проблем ? Който не знае английски как ли попълва.

PureLove, ние пътуваме, живот и здраве, на 9-и. Доколкото знам, PLF формата се попълва непосредствено преди пътуване, или не е така?

И да използвам да ви попитам, момичета, мога ли да попълня една форма за всички в колата - сина ми, майка ми и приятелката на сина ми (и двамата са тийнейджъри)?

# 325
Докато сме на тема ядене, искам да препоръчам една таверна на Фаласарна, където може да се хапне много вкусно за обяд, както и не е далеч за вечеря.
http://www.taverna-spilios.gr/
Там беше единственото място, където не ни донесоха и таксуваха хляб без да питат, задължително има комплимент фава с маслини и за десерт цедено кисело мляко със сладко.
Обядвахме и вечеряхме там за 50 евро, което включваше 3 предястия и три основни.
А в Кисамос препоръчвам тази

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 15:10 от танита

# 326
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Ние утре пътуваме за Лефкада. И като говорим за кръчми, какво ще ми препоръчате?

# 327
Second, ние сме били по едно и също време на Кариди Grinning И точно в 12:00 се показа слънцето и се възползвах да поплувам. Хич не обичам да плувам в мрачно време

# 328
На Кефалония се заоблачи, даже го дават да превали.
Моля кажете Макри Гиалос или Плати Гиалос или няма значение?
Бяхме на Петани, разочарование. Миналата година беше толкова красиво, но с големи вълни, не можах да се топна. В момента е мръсна водата, освен водораслите, които са почти навсякъде и убиват онзи прекрасен син цвят, на повърхността на водата плуват боклуци. Топнах се, бързо става дълбоко и като видях, че боклуци има навсякъде, излязох Sad
Хапнахме в таверната на плажа, храната е чудесна, обаче много оси!!! Поне този път нямаше ужилени. Сметката беше 45 евро за 3 безалкохолни, чаша узо, вода, пита, сирене панирано с мед, голямо парче беше и огромна чиния с морска храна - октопод, 5 бр. големи скариди, цял калмар, 2 парчета големи филе тон, парче риба, пържени картофи. Аз останах много доволна и всички се наядоха до пръсване.

# 329
На Лефкада преди години останахме супер доволни от
Η ΡΑΧΗ
https://maps.google.com/?q=%CE%97+%CE%A1%CE%91%CE%A7%CE%97+Exant … 14f&entry=gps
Предупреждавам, че селото е на върха почти, но гледката е умопомрачителна.

В Понди (до Василики) беше вкусно в таверна Понди. Всичко останало беше посредствено.

За мен около летището на Кефалония ей това е плажът:

Makris Gialos Beach
https://maps.app.goo.gl/dacWekWDM5ynLqjA7

Общи условия

Активация на акаунт