На море в Гърция 2021 - VI

• 50 720
  • 761
  •   1
Отговори
# 345

За хапване на риба препоръчвам Captain Nicolas, пак в района.

И не само на риба

# 346
Днес финиширахме на Макрис Гиалос, Кефалония.
Плажът ни хареса, фин пясък, кристална вода, но доста хора. Това е най-гъсто населения плаж на който сме били на острова. Тук за пръв път видях повече чадъри и шезлонги от колкото свободната зона. Пак си намерихме място, но във водата трябваше да заобикалям хората.
Тази година от към шнорхелинг съм кръгла О затова ще се похваля, че тук видях най-интересната риба. Беше се заровила в пясъка и беше голяма. На главата й изкълнени очи и ги върти и се оглежда, цялото тяло в пясъка и накрая една остра опашка. Учудващо беше на плиткото, при толкова много хора, даже 2 мацки подскачаха около нея.

# 347
Няколй знае ли дали за ферибота за Амуляни има изискване за тест/ваксина/сертификат за преболедуване? И още един въпрос - в пещерата Алистрати дали допускат с кучета?

# 348
  • София
Снощи писах, писах и накрая проблем с качването на снимки. Angry Пътешествието ни из Корфу.

Скрит текст:
Керкира ме омагьоса от първият миг, щом зърнах старата крепост и къщите по крайбрежния булевард. Всяка сутрин бродех из спящият все още град и откривах нови и нови улички, площадчета и малки магазинчета. Най-забележителното ми откритие беше старо британско гробище, истинска тайна градина на времето. Друго любимо място ни стана полуостров Канони в южната част на града с виещите улици, буйна растителност и кацащите над главите ни самолети.

Дворецът Ахилион беше леко разочарование за нас, тъй като е отворен само първият етаж за посещения и не можахме да видим много от него.

Плажове, на които бяхме: Дасия - като възможност за близък до столица плаж става, но в частта зад хотел Икос - пясък, плитко и кристално море.В лявата част е само камъни по плажа.
Палеокастрица - вече го споменах и преди- претъпкано с хора, шумно и прашно, с много студена вода. За гмуркане в пещерите и подводен живот било идеално, според мъжете.
Халикунас - пясък, простор и разкошно море, усещах се като в детските си години на нашето море.
Глифада - не съм особено впечатлена, доста чадъри, големи каменни плочи на влизане в морето при свободната зона и чудовищна гръмотевична буря, която ни накара да събираме катуна с 200.Grin Пътят до там е по-забележителен, през село Пелекас, през чиито улички едва се провира кола и завойчета, на които си виждаш задния номер.
Сидари - много, много красиво със скалните образувания, с твърде много хора покрай тях. Мъжете се разбиха да скачат и гмуркат. Градският плаж е голям и пясъчен, с много чадъри само срещу консумация.
Беницес и Мориатика - камъняк и много хора.
Исос - в югозападната част, след Халикунас - огромен пясъчен плаж, плитко и чисто, но и повечко народ.

# 349
  • Сф
Йованка , много е красиво!
Може ли да попитам, ако случайно сте забелязали, има ли достатъчно инв. места за паркиране,около плажовете например, по градовете. Защото се придвижвам трудно, а все пак искам да разгледам.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 16:47 от PureLove

# 350
  • Бургас/София
PureLove, не съм ходила на Корфу и не мога да ти помогна директно с плажовете, но искрено ти пожелавам много хубава почивка. Ще се намери начин, убедена съм!

# 351
  • Сф
PureLove, не съм ходила на Корфу и не мога да ти помогна директно с плажовете, но искрено ти пожелавам много хубава почивка. Ще се намери начин, убедена съм!
Не съм в Корфу, по принцип за Гърция питах, че не сме ходили. Дори и да има разминавания в отделните райони, все ще имате общо впечатление. На Халкидики ще сме , близо до Солун. Като за 1 ви път.

# 352
Със сигурност е писано, но не мога да намеря и ще питам.
При попълване на ПЛФ-а, партньора с който живея нямаме брак и е с различна фамилия. При семейството ли да го пиша, или в слдващата форма?

# 353
  • София
Йованка , много е красиво!
Може ли да попитам, ако случайно сте забелязали, има ли достатъчно инв. места за паркиране,около плажовете например, по градовете. Защото се придвижвам трудно, а все пак искам да разгледам. Sad колкото може. Аз имам и количка, но тук в бг някак се справям без нея. Там май ще поседна обаче. Оф, разревах се Sad Много е гадно, поне никой не ме познава.
Около плажовете винаги има места за паркиране, все има някой свободен шубрак за мушване.
По градовете не съм се заглеждала, но виждам, че има грижа за инвалидите - безплатни магистрали, платформи за влизане в морето. Сега питах ММ, че той е шофьорът - имало инвалидни места за паркиране навсякъде.

Редактирам за ПЛФ - ако сте на един адрес го пишете като член семейство. Ако го пишете "друг член" трябва да сте с маски в колата.

# 354
  • София
Пюр, има инв места, не се притеснявай. Ще си изкарате страхотно Simple Smile

А Йованка такива снимки е пуснала, че взех да опявам на мъжа ми да си удължи отпуската и да отскочим до Корфу. Не ми се получи, обаче.

# 355
Бягайте от заровената риба. Дъщеря ми преди години я убоде такава съвсем на прибоя, заровена в пясък и камъни. Доста боли и се наду крачето.

Плажът е населен, защото е неделя.

# 356
Здравейте, търся място за настаняване в района на Неа Ираклица за 4 нощувки 5 човека сме, две от които деца. Искаме да има гледка към морето. Ако някои има идееи моля да сподели. Благодаря!
Може и на email vkaladjieva@abv.bg

# 357
  • софия
Здравейте, търся място за настаняване в района на Неа Ираклица за 4 нощувки 5 човека сме, две от които деца. Искаме да има гледка към морето. Ако някои има идееи моля да сподели. Благодаря!
Може и на email vkaladjieva@abv.bg
https://www.google.com/search?q=%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D … 1%8F&ie=UTF-8

# 358
  • София
Пюр, гърците са услужливи хора, винаги ще помогнат, ако има нужда.

# 359
  • Някъде там на юг...
Пюр,
На Фанари на единия плаж винаги има монтирана рампа за инвалиди, на която се сяда и така се спускат до водата. Има съблекалня, шатра и пътеки. Съоръжението обикновено го монтират юни ( по някое време) и след това го демонтират септември. Също така точно пред входа на плажа има 3 инвалидни места за паркиране. Фанари обаче е малко селце и няма много да обикаляне и гледане.

Общи условия

Активация на акаунт