Термин Май 2022

• 40 286
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Изтеглете си приложението feia, интересно е може да си отговорите на много въпроси, от какво да правите до какво да не правите.
Съвети, има feia общество където отново може да търсите или да задавате въпроси.
Относно лекарствата кои са позволени и кои не.
Какви процедури можем да правим и да не правим, за да се грижим за външния си вид и разни ей такива.
Лично на мен ми е интересно има и платена версия която се заплаща еднократно мисля че беше 15-20лв.
Е платената версия има неща като ;
-брояч на ритания
-Моцарт за бебета
-упражнения на кегел.
-упражнения с топка
-йога за бременни
-брояч на контракции и др.
И аз го ползвам. Ползвах го и при предишната бременност и много ми хареса. Дори предният път ползвах платената версия и сега, когато си го инсталирах отново успях да си възстановя платената версия без да плащам отново. Много съм доволна. Единствено ме дразни, че не мога да си наглася ръчно в коя седмица съм и сега приложението ми смята, че сега завърших пета седмица, а всъщност съм преполовила 6-та заради ранна овулация. Но това е малък проблем. Иначе е доста адекватно приложението!

# 196
Рано е още и аз бях така първия преглед видя само че има жълто тяло и вчера бях на вторичен след 2 седмици.Не се притеснявай трябва да сме по търпеливи явно.Аз си записах при друг доктор в Плевен да видим той кво ще каже.

# 197
Аз днес бях на първи преглед. Първи ден на последен цикъл - 04.08, овулация, засечена с лентички на 18.08. Би трябвало да съм 6г.с.+2. АГ обаче видя размер, който отговаря на 5+1. Каза че има здраво плодно сакче, без отлепване. Но не се вижда още ембрион(предвид размерите) и да отида след 2 седмици да видим дали ще порасне с 2 седмици.... Малко се притесних честно казано и няма да смея да се зарадвам докато не мине и втория преглед.

Да, водиш се 6 г.с. +2, защото моя цикъл беше на 05.08 и съм 6 г.с.+1. Обаче как пък го изкара една седмица назад тоя доктор. Или овулацията ти е била късна и лентичките не са засекли правилно и реално си както казва док или ехографа му е много зле. Изчакай една седмица и отиди на друг доктор за второ мнение. Правила ли си кръвен тест за бременност?

# 198
Аз днес бях на първи преглед. Първи ден на последен цикъл - 04.08, овулация, засечена с лентички на 18.08. Би трябвало да съм 6г.с.+2. АГ обаче видя размер, който отговаря на 5+1. Каза че има здраво плодно сакче, без отлепване. Но не се вижда още ембрион(предвид размерите) и да отида след 2 седмици да видим дали ще порасне с 2 седмици.... Малко се притесних честно казано и няма да смея да се зарадвам докато не мине и втория преглед.

Да, водиш се 6 г.с. +2, защото моя цикъл беше на 05.08 и съм 6 г.с.+1. Обаче как пък го изкара една седмица назад тоя доктор. Или овулацията ти е била късна и лентичките не са засекли правилно и реално си както казва док или ехографа му е много зле. Изчакай една седмица и отиди на друг доктор за второ мнение. Правила ли си кръвен тест за бременност?

Здравей,
Аз съм с последен цикъл също на 4.08, но малко по-късно засечена овулация - на 22.08. И на моя първи преглед доктора написа, че сакчето отговоря на 5 г.с., но каза, че всичко е нормално и няма от какво да се тревожа. Вярвам, че и при теб е така. Simple Smile
Преди това пусках няколко пъти ЧХГ, което си нарастваше супер.

# 199

Правих миналата седмица във вторник, 4г.с.+6 и отчете 276. Не съм го повтаряла след това, не знам защо, просто тогава така прецених. Не вярвах на домашния, понеже беше бледа чертата и импулсивно влязох в лаборатория да се тествам. Като видях на другия ден че е 276, след два дни се обадих на АГ и тя ме записа за днес. От тогава търпеливо чаках днешния ден и не исках да се напрягам с още тестове. А може би трябваше. Може би ще отида на второ мнение другата седмица, стига да намеря свободен час. При теб как вървят нещата?

# 200

Здравейте,
 И аз съм с последен цикъл на 05.08 и по изчисления би трябвало да съм 6+1г.с., но вчера бях на пръв преглед  и лекарката е записала, че има плоден сак в матката, отговарящ на 4 седмица. Сакчето е с размери 1,56см., каза ми че всичко изглежда нормално, но ми се струва че разлика от 2 седмици в моите и нейните изчисления е доста голяма. Някой има ли информация тези размери на сакче на коя седмица отговарят.

# 201
Kikoana това намирам в нета. Изглежда ми според таблиците, че 15мм отговаря на около 6г.с Simple Smile

# 202
Kikoana това намирам в нета. Изглежда ми според таблиците, че 15мм отговаря на около 6г.с Simple Smile

happy_5 много ти благодаря за табличката, мисля че ще е полезна и на други бъдещи мами.
Сега пък друго ме притеснява. В 6-та г.с. не е ли редно да се види и ембрион, докторката спомена само за сакче и нищо повече и да отида след 2 седмици отново. Може би се филмирам излишно, но ми е първа бременност и съм доста притеснена.

# 203

happy_5 много ти благодаря за табличката, мисля че ще е полезна и на други бъдещи мами.
Сега пък друго ме притеснява. В 6-та г.с. не е ли редно да се види и ембрион, докторката спомена само за сакче и нищо повече и да отида след 2 седмици отново. Може би се филмирам излишно, но ми е първа бременност и съм доста притеснена.
И при мен е същото. Само плодно сакче, без да се вижда ембрион. И аз съм с първа бременност и го мисля 😕

# 204
Здравейте и от мен Simple Smile На 33 съм, имам 3 бременности първата приключи в 5г.с, след теста и сакчето ми дойде МЦ, втората 28 дни след това, уж трябваше да се пазим, но….😂  имам дъщеря на 4 години от нея Simple Smile Сега изчислявам термин 21.05, имам + тест и 7 дни закъснение, на преглед съм на 23.09. Стискайте палци, предния път бях много притеснена, сега се опитвам да съм по-търпелива и ще чакам. Иначе успоредно с това, че разбрах че съм бременна изкарах вирус покрай детето с повръщане и симптомите малко ми се смесват Simple Smile успех на всички ❤

# 205
Здрасти Lilince, добре дошла, и моя термин го дава за 21 Май 🙂. На преглед съм чак на 29ти

Момичета не знам какво трябва да се види в 6с, но не бързайте да се притеснявате още, дайте на точките още малко време 🙂 Аз и 2та пъти ходя на 1ви преглед в 5+4 (изчислени съвсем точно според овулацията) и двата пъти нищо не се видя освен сак. Друго също имайте предвид, че ако засичате с лентички, овулацията е чак 24-48 часа след пика на хормона...2 дни разлика са си 2 дни 😊

Иначе да се похваля най накрая симптомите започнаха и от 2 дни съм с тъпи ПМС болежки, кръст, зверски глад, корема ми се поду като балон и въобще се успокоих от тоя дискомфорт 😁

# 206
И на мен първия преглед ми беше в 5 г.с.+4, док каза, че вижда плоден сак и зачатъци на органи, но на самата снимка се виждаше плоден сак и нещо като сянка вътре, трябва да имаш голямо въображение, за да видиш друго. Та, много зависи. Ако не си знаете точната дата на овулация, док може само да гадае и наистина да е рано. Следващия ми преглед ще е в 6 г.с. +5 и се надявам вече да видим ембрион. Стискайте палци Innocent Heart

# 207
Момичета, днес бях на преглед… С таткото видяхме точицата и чухме ❤.

# 208
Здравейте, бъдещи мами! Включвам се за пръв път тук, но искам да споделя при мен какво се случи, за да ви успокоя доколкото е възможно. Аз съм с последен цикъл на 22 юли. Разбрах, че съм бременна няколко дни след закъснението и си записах час за преглед. Когато отидох на 3 септември по всички календари и приложения се водех 6+1, но тогава видяхме само плоден сак и жълтъчно мехурче и много се притесних, защото навсякъде пишеше, че вече може и сърчице да се чуе. Докторката ме записа за след 10 дни, през които ми минаха какви ли не филми през главата. На втория преглед вече се видя много ясно порастнало ембрионче, видяхме сърчицето и чухме пулса. Оказа се, че при мен нещата вървят 1 седмица назад (най-вероятно заради късна овулация). Сега съм в началото на 8 г.с. и просто искам да ви успокоя, че понякога нещата не са точно както ги пише в интернет, особено в толкова ранни седмици. Бъдете спокойни и всичко ще бъде наред! ❤ Лека бременност ви пожелавам от сърце на всички!

# 209
Вие как сте със симптомите? Вчера и онзи ден усещах сутрин гадене, което до към 10ч. отминаваше. Днес обаче…. толкова много ми се гади и то от всичко, не мога да си помисля за храна.

Общи условия

Активация на акаунт