Термин Май 2022

• 40 264
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Salsera имам 2 нискорискови. Първата бременност след куп консултации с различни препоръки накрая побеснях, защото аз сама едва ли не трябваше да реша как да процедирам. Реших да не слагам инжекции - не съм имала никакви проблеми. Сега обаче пак е чуденка - да бия ли, да не бия ли. По ме е страх сега заради миседа, знам ли, може да съм отключила вече, но реших да изчакам поне 1ви преглед и тогава да видим.

florin4eto всичко ще се нареди, не се притеснявай, хубави неща са това Simple Smile

Теди после на отчет да минеш Simple Smile

# 181
  • София
Мили бъдещи мами,

Дори не мога да повярвам, че пиша тук. Ако някой ми беше казал, че на прага на своите 38г. ще съм с две сравнително пораснали деца и чакаща трето, щях да му се изсмея в лицето. Но....тестът, а и докторът вчера потвърдиха. В момента съм в шеста седмица. Притесняват ме много неща- възрастта ми, две поредни секция, това, че все още не се вижда пулс на точицата..... и разни други такива банални неща като финанси, как ще ни е семейната организация оттук нататък, как да кажем на близките......
Иначе от сега корема ми тежи, имам много леки болки в кръста, заради които пия но-шпа, умърлушено ми е, тежко и депресирано, но поне другата седмица съм отново на преглед, за да видим дали тогава вече ще се чуе сърчице....
На всички вас желая само хубави емоции и успешен финал! People Family
florin4eto, аз съм на 36 и се надявам от сегашната ми бременност да се появи третото ни детенце. Имам си страхове заради годините и съпътстващите заболявания, но при нас е целена и желана бременност. Вярвам, че и при теб бременността, макар и да се е получила инцидентно и още да си в шок, скоро ще се усеща като желана. Иначе е в реда на нещата в 6-та седмица да не може да се види пулс, не се притеснявай.

happy_5, моите мутации също се води, че не са най-високо рисковите, но след 2 успешни бременности, през които не съм подозирала, че съм с тромбофилия, имам серия от неуспешни бременности, та съм на фраксипарин веднага след трансфера, т.е. 10 дни преди да разбера дали съм бременна. Ще го слагам, ако всичко е наред, до няколко седмици след раждането - от това, което съм изчела по темата, съм останала с впечатлението, че фраксипаринът, веднъж започнат, не трябва да се спира, а само да му се коригира дозата; включително се слага няколко седмици след раждането.

# 182
Здравейте ето ме и мен мина ми прегледа но май ще ходя и на второ мнение.Доктора коза че има сърчице но не ми пусна до го чуя.Може и апарата да е стар .Каза че изостава малко с някой ден но не било проблем .Ем че и големия не можаха да ми определят и го преносих 9 дни и ме срязаха че преносвам.Утре ще си запиша час за Плевен.
На телефона ми го дава точно 7 сед а той ми каза 6+1 . Изписа ми и аспирин протект да пия вечер и другите да продължавам .

# 183
Теди, защо искаш второ мнение. На мен ми казаха същото. По калкулатор бях 6+6, тя ми каза, че съм 6+3 и плода малко изостава, но ще навакса, да не се тревожа. Не пусна да чуя сърце, но го видяхме как тупка.

# 184
И на мен ми показа как тупка .Не знам защото съм луда може би и много се притеснявам .Защото ми прецапва от време на време и това ме притеснява.
За мое успокоение ако отида при доктора който ми водеше пър бременност имам му голямо доверие и той ми откри извънматочната както преди това ходех при друга всяка седмица и само ми взимаше парите.

# 185
Теди, мерси,че писа!
Очевидно си се притеснила повече, но това което описваш не звучи страшно или лошо. Вярвам,че всичко е наред, от това което е казал лекаря.

Ако ще се почувстваш по-добре иди и на втори лекар, но със сигурност не трябва да се доверяваш, като цяло не трябва да се доверяваме, сляпо и чинно на обикновени приложения с прост алгоритъм. Надявам се ме разбираш правилно ☺️
Всичко ще е наред!

# 186
Момичета, аз си мисля, че е поради факта, че оплождането става на втората седмица след цикъла, понякога и на третата. Дали?
Една приятелка сега е в 9та седмица, а и казали, че плода отговаря на 6та, но ще навакса. Теди, смятам, че не трябва да се притесняваш. За твое успокоение отиди на втори преглед! Всичко ще е наред! 🤗

# 187
То и аз не съм специалист, но дали е възможно да си имала късна овулация и затова да дава, че изостава, Теди? Например, на моят преглед, като казах кога ми е била последната редовна менструация, лекарката каза: "О, то нищо няма да се види, много е рано". Обаче аз бях с ранна овулация, която засякох с лентички. Съответно се видя. Предполагам, че ако е по-късна, ще се види все едно плодът е по-назад от калкулациите на приложението. Вярвам, че всичко ще е наред! Hug

# 188
Не се притеснявайте, ако не сте следили овулация, съвсем в реда на нещата е  да има разминаване. Моята всеки месец е в различен ден. Обикновено обаче отклонението би било до максимум 10тина дни. Това с 9та седмица, а размер 6та е малко множко 🙄

# 189
Аз не съм си засичала овулацията както доктора казва всичко е божа работа кога е станало.

# 190
  • София
Здравейте ето ме и мен мина ми прегледа но май ще ходя и на второ мнение.Доктора коза че има сърчице но не ми пусна до го чуя.Може и апарата да е стар .Каза че изостава малко с някой ден но не било проблем .Ем че и големия не можаха да ми определят и го преносих 9 дни и ме срязаха че преносвам.Утре ще си запиша час за Плевен.
На телефона ми го дава точно 7 сед а той ми каза 6+1 . Изписа ми и аспирин протект да пия вечер и другите да продължавам .
Телефонът изчислява срока на бременността въз основа на предположението, че цикълът на жената е точно 28 дни и овулацията се пада на точно 14-тия ден. Но ако цикълът ти е повече от 28 дни или овулацията се случва по-късно в рамките на самия цикъл, разминаването от 6 дни с показанията на ехографа е съвсем нормално. Освен това едно леко трепване на ръката на гинеколога при замерването и веднага си с няколко дни разминаване в тези ранни седмици.

# 191
Теди, къде в Плевен ще си запишеш час? На мен това ми е първа бременност и не мога да направя избор. Утре съм на първи преглед и ще видим дали всичко е наред. Още не мога да се зарадвам. Искам да мине утре и тогава дай Боже да започна да свивам с мисълта 🙂

# 192
Изтеглете си приложението feia, интересно е може да си отговорите на много въпроси, от какво да правите до какво да не правите.
Съвети, има feia общество където отново може да търсите или да задавате въпроси.
Относно лекарствата кои са позволени и кои не.
Какви процедури можем да правим и да не правим, за да се грижим за външния си вид и разни ей такива.
Лично на мен ми е интересно има и платена версия която се заплаща еднократно мисля че беше 15-20лв.
Е платената версия има неща като ;
-брояч на ритания
-Моцарт за бебета
-упражнения на кегел.
-упражнения с топка
-йога за бременни
-брояч на контракции и др.

# 193
Теди, къде в Плевен ще си запишеш час? На мен това ми е първа бременност и не мога да направя избор. Утре съм на първи преглед и ще видим дали всичко е наред. Още не мога да се зарадвам. Искам да мине утре и тогава дай Боже да започна да свивам с мисълта 🙂
С първата си бременност ходех при Янкулов а ме изражда Бързашки .Операцията със извънматочната пак те мия откриха и те ме оперираха по спешност.Мисля при Янкулов защото при Бързашки много се чака за часове.

# 194
Аз днес бях на първи преглед. Първи ден на последен цикъл - 04.08, овулация, засечена с лентички на 18.08. Би трябвало да съм 6г.с.+2. АГ обаче видя размер, който отговаря на 5+1. Каза че има здраво плодно сакче, без отлепване. Но не се вижда още ембрион(предвид размерите) и да отида след 2 седмици да видим дали ще порасне с 2 седмици.... Малко се притесних честно казано и няма да смея да се зарадвам докато не мине и втория преглед.

Общи условия

Активация на акаунт