Термин Май 2022

• 40 329
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • гр.София
Здравейте! Отдавна не съм писала, но редовно Ви следя. Събота бяхме на преглед, за да видим сърдечния ритъм, всичко е както трябва. Вчера казахме и на дъщеря ни, толкова се радва милата, чак се разплака и ние с нея, де.
   Сиптоми почти нямам , сега трябва да съм 8 г.с. , единствено гърдите са ми напрегнати и ако огладнея ми става леко лошо.
    Аз ще родя на 39 години, а мъжа ми ще е на 50 години, само дудна колко сме стари, но всъщност не е така, щом е станало бебенце значи всичко ни е точно, тъкмо ще ни подмлади.
    Нещото което мен ме притеснява е , че съм с операция на сърцето, имам сменена аортна клапа. Налага се да пия лекарства за кръвното и това ме тревожи, да не навредя нещо на бебенцето. Иначе имам записан час за д-р Чилингирова чак на 8 октомври, а до тогава ще си се притеснявам.

# 256
Здравейте! Дали мога и аз да се запиша при вас? Видях 2те черти преди няколко дни, термин 26и май 2022. На 39 съм с 2 деца на 5 и на 8 години. Имам мисед в 10а седмица миналата година февруари месец ми е много притеснено какво ще се получи. Пазя го в тайна от всички близки докато не видя, че всичко е наред.
Още не съм си взела фолиева, но днес ще мина през аптека и започвам. Каква пиете вие? Или мултивитамини за бременни да си взема?

# 257
Добре си дошла, Katya82!! Пожелавам ти щастлив финал! Мисли в положителна посока! Аз съм на 24г. и предишната ми бременност приключи с мисед. Знам как се чувстваш, но се постарай да мислиш положително! Аз, когато разбрах, веднага звъннах на АГ, за да ми каже какво да пия. От тогава приемам Неофолик мета, след това на първия преглед ми даде още няколко лекарства. Мисълта ми е, че да започнеш фолиева на своя глава е добре, но за останали лекарства, мултивитамини бих те посъветвала да изчакаш препоръката на АГ.

# 258
Пончи добре дошла и ние сме така малко по малки аз съм на 37 съпругът ми на 42 имаме тинейджър на 14 .Ние казахме на близките а и сами се досещаха защото спрях цигарите и алкохола карам ги да ми помагат когато е тежко и те ме питаха и аз не отрекох знам че не е хубаво да се крие.
Днес моя мъж ми вика старец ще отглеждал бебе притеснява се дали ще се справим .Викам колко по големи има от нас ние няма да се справим .

# 259
Здравейте, мамчета! Записвам се и аз при вас - след трансфер на две размразени ембриончета видях заветните две черти за втори път ❤
По калкулаторите в интернет, терминът ми е 29.05. Нямам търпение за първия преглед Heart Eyes
Аз съм на 28 години и си имам едно момиченце на почти 2 год. и 9 месеца, която е много щастлива, че ще имаме бебе и всеки ден ме пита кога ще го вадя от коремчето Joy

# 260
Фолиевата можеш да започнеш без консултация с лекар, аз си я пия от началото на годината въпреки, че не бях супер стриктна. А реално опити сме правили само един месец. Ние скоро май няма да казваме на никой, ще си чакам първата фетална или поне до 10 седмица, малко да свикнем с мисълта 😂

# 261
Здравейте ходих на преглед на частно при моя си доктор където ходя от години всичко е наред отговаря си на седмиците и чухме сърчицето ❤❤❤.На другия преглед ще ме свърже със жената  за пренатестове има предсттавител в Плевен тя ще ми обесни но трябва да е към 10 сед .Някак си съм по спокойна каза ми да пия Нош па 3.1 и да си пусна тромбоцити.

# 262
Теди, тромбоцити защо трябва да си пуснеш и моля те сподели после колко е стойността и колко е референтната, ти имаше ли и други назначени терапии?
Питам, защото аз съм с ниски тромбоцити и две ниско рискови мутации за тромбофилия. Пия само Натаспин, след консултация с проф. Паскалева (която не се занимава с нискорисковите), която каза, че не би назначила НМХ, но да следя тромбоцити всеки месец.

# 263
Теди, страхотно!!! Аз хем нямам търпение за 1вия преглед другата седмица, хем ми е притеснено.

Poohtedy ако са ти ниски тромбоцитите не означава ли, че по-трудно съсирва или бъркам? Натаспина не би ли ги намалил още повече. Чудя се просто

# 264
Poohtedy ако са ти ниски тромбоцитите не означава ли, че по-трудно съсирва или бъркам? Натаспина не би ли ги намалил още повече. Чудя се просто
[/quote]
Аз не се чудих просто Simple Smile Няколко нощи четох и опитвах да правя връзките между съсирването, как работят ниските тромбоцити, както прави Натаспина и какво прави Аспирина (при мен е забранен Аспирина), как работят Хепарините. Накрая стигнах самостоятелно до извода, че хепарините и аспирина биха разредели допълнтелно кръвта в лош смисъл, а Натаспина като че ли очиста или подпомага венозния път. Изразявам се много лаишки, за което се извинявам. Стигнах до извода, че не мога да вървя по стандартния протокол - Аспирин Протект + Фраскипан, а че е добър вариант само с Натаспин. Потвърди ми го след това и проферсорката, а АГ-то за момента каза, че ще останем само с него. Та затова и разпитвам, ако има и друг с моя казус, да чуя опит Simple Smile

# 265
Poohtedy И аз съм на Натаспин. На мен ми казаха, че ще го пия, за да се подобри кръвоотока в матката, както и Но шпа, за да отпуска мускулите ѝ. Чудя се дали трябва да правя някакви изследвания като АГ не ми е казал…

# 266
Poohtedy И аз съм на Натаспин. На мен ми казаха, че ще го пия, за да се подобри кръвоотока в матката, както и Но шпа, за да отпуска мускулите ѝ. Чудя се дали трябва да правя някакви изследвания като АГ не ми е казал…
Щом не ти е казала, едва ли е нужно. Аз бях почнала подготовка за инвитро и затова ги правих. Така лъснаха мутациите, моята фолиева е метилирана форма. Допълнително и микробилогията не е добра, но сега не е момента за каквото и да било лечение. Предполагам, че ако се бях замотала с изследванията с 2 седмици, нямаше да се главоболя с резултатите им Simple Smile

# 267
  • София
* теди *, poohtedy, с какви мутации сте, момичета?

# 268
# 269
  • София
При мен мутациите са:
Хетерозиготен носител на  MTHFR 677 C>T
Хетерозиготен носител на  MTHFR 1298 A>C
Хомогзиготен носител на PAI-1 4G/4G
и съм на Фраксипарин 0,4 и Акард 150, като досега не съм проследявала никакви показатели за преценка дали дозата е ОК, а вече 3 седмици съм с тази доза. То и на първи преглед още не съм отишла, надявам се, ако всичко е наред, директно да чуем сърчице след седмица.

Общи условия

Активация на акаунт